Een reservekopie terugzetten op uw iPhone, iPad of iPod touch

Lees hier hoe u een reservekopie in iCloud of iTunes terugzet op uw apparaat.

Een iCloud-reservekopie op uw apparaat terugzetten

1. Schakel het apparaat in. U ziet een scherm met 'Hallo'. Als u het apparaat al hebt geconfigureerd, moet u alle inhoud wissen voordat u deze stappen kunt volgen om de reservekopie terug te zetten.
  2. Volg de configuratiestappen op het scherm tot u bij het scherm 'Apps en gegevens' komt. Tik nu op 'Zet iCloud-reservekopie terug'.
    Scherm 'Apps en gegevens'
  3. Log in bij iCloud met uw Apple ID.
  4. Kies een reservekopie. Kijk naar de datum en grootte van elke reservekopie en kies de meest relevante. Nadat u gekozen hebt, wordt de overdracht gestart. Als in een bericht wordt gemeld dat een nieuwere versie van iOS is vereist, volgt u de stappen op het scherm om bij te werken. (Als u geen stappen in het scherm ziet die u helpen bij te werken, leest u hier wat u moet doen).
  5. Wanneer u hierom wordt gevraagd, logt u in bij uw Apple ID-account om de apps en aankopen te herstellen. (Als u iTunes- of App Store-materiaal hebt gekocht met meerdere Apple ID's, wordt u gevraagd om bij elke ID in te loggen). Als u het wachtwoord bent vergeten, kunt u tikken op 'Sla deze stap over' en het later invoeren.
  6. Wacht tot de voortgangsbalk verschijnt en volloopt. Afhankelijk van de grootte van de reservekopie en de netwerksnelheid kan het een paar minuten tot een uur duren voordat de voortgangsbalk is volgelopen. Als u te snel de verbinding met wifi verbreekt, pauzeert de voortgangsbalk tot u opnieuw verbinding maakt.
  7. U kunt nu de configuratie voltooien en uw apparaat gebruiken. Afhankelijk van de hoeveelheid informatie kan het enkele uren of dagen duren voordat het materiaal op de achtergrond is teruggezet. Probeer zo vaak mogelijk verbinding te maken met wifi en de netvoeding te gebruiken om het proces te laten voltooien.

Hulp bij het terugzetten van een iCloud-reservekopie

Een iTunes-reservekopie op uw apparaat terugzetten

1. Open iTunes op de Mac of pc die u hebt gebruikt om een reservekopie te maken van het apparaat.
  2. Sluit uw apparaat aan op uw computer met een USB-kabel. Als er een bericht wordt weergegeven waarin om de toegangscode wordt gevraagd of waarin wordt gevraagd of u deze computer wilt vertrouwen of niet, volgt u de aanwijzingen op het scherm. Als u de toegangscode niet meer weet, vindt u hier hulp.
  3. Selecteer de iPhone, iPad of iPod touch wanneer deze in iTunes verschijnt. Als uw apparaat niet wordt weergegeven in iTunes, leest u hier wat u kunt doen.
    Paneel 'Overzicht' van iTunes
  4. Selecteer 'Zet reservekopie terug' in iTunes. Als in een bericht wordt gemeld dat de software van uw iOS-apparaat te oud is, leest u hier wat u moet doen.
  5. Kijk naar de datum en grootte van elke reservekopie en kies de meest relevante.
  6. Klik op 'Herstel' en wacht tot het proces is voltooid. Als hierom wordt gevraagd, voert u het wachtwoord in van de gecodeerde reservekopie.
    Scherm voor reservekopieselectie
  7. Houd het apparaat verbonden nadat het opnieuw is opgestart en wacht tot het synchroniseert met de computer. U kunt de verbinding verbreken als de synchronisatie is voltooid.

Hulp bij het terugzetten van een iTunes-reservekopie.