Apparaatinschrijving gebruiken

Met Apparaatinschrijving kunt u Mobile Device Management-inschrijving (MDM) automatiseren en de eerste configuratie van apparaten eenvoudiger maken. U kunt apparaten onder toezicht stellen tijdens de activering zonder de apparaten aan te raken. Ook kunt u MDM-inschrijving vergrendelen voor verder beheer.

Controleren of u in aanmerking komt

Apple Business Manager en Apple School Manager zijn beschikbaar voor organisaties in ondersteunde landen of regio's die apparaten kopen via de volgende kanalen:

• Rechtstreeks bij Apple
  • Deelnemende erkende Apple resellers
  • Mobiele aanbieders

Apparaatinschrijving werkt op deze apparaten:

• iOS-apparaten met iOS 7 of hoger
  • Mac-computers met OS X Mavericks 10.9 of hoger
  • Apple TV-apparaten (4e generatie of hoger) met tvOS 10.2 of hoger

Als u apparaten wilt toevoegen die u niet zelf hebt gekocht (zoals een gedoneerde iPad), leest u hier hoe u uw apparaten handmatig inschrijft.

Waar vind ik mijn Apple klantnummer of reseller-ID?

Wanneer u zich inschrijft, hebt u uw Apple klantnummer of reseller-ID nodig. Als u het nummer of de ID niet weet, kunt u deze hier vinden:

• Als u uw apparaten bij Apple hebt gekocht, neemt u contact op met uw inkoper, financiële afdeling of een lid van het Apple verkoopteam en vraagt u om uw Apple klantnummer.
  • Als u uw apparaten hebt gekocht bij een erkende Apple reseller of een mobiele aanbieder, vraagt u deze om zijn reseller-ID en geeft u uw organisatie-ID op. Lees hier waar u uw organisatie-ID kunt vinden.

Uw organisatie of instelling inschrijven

1. Log in bij Apple Business Manager of Apple School Manager.
  2. Klik op 'Schrijf nu in'.
  3. Voer de informatie voor uw organisatie of instelling in.

Nadat u zich hebt ingeschreven, ontvangt u een e-mail als uw informatie is geverifieerd en uw inschrijving is goedgekeurd.

Uw verkoopinformatie toevoegen

Als uw inschrijving is goedgekeurd, logt u in om uw verkoopinformatie toe te voegen.

1. Log in bij Apple Business Manager of Apple School Manager.
  2. Klik op 'Instellingen' en vervolgens op 'Device Management-instellingen'.
  3. Klik op 'Wijzig' naast 'Klantnummers', voer de informatie in en klik vervolgens op 'Pas toe'.

Uw MDM-server toevoegen

Nadat u zich hebt ingeschreven en uw verkoopinformatie hebt toegevoegd, voegt u uw MDM-server toe aan Apple Business Manager of voegt u uw MDM-server toe aan Apple School Manager.

Nadat u uw MDM-server hebt toegevoegd, kunt u aan de slag met MDM.

Apparaten handmatig toevoegen

Als u iOS-apparaten wilt toevoegen aan Apparaatinschrijving die u niet zelf hebt gekocht, zoals een gedoneerde iPad, leest u hier hoe u uw iOS-apparaten handmatig toevoegt in Apple Configurator 2. Nadat u handmatig een apparaat hebt toegevoegd, wijst u het apparaat toe aan een MDM-server in Apple Business Manager of wijst u het apparaat toe aan een MDM-server in Apple School Manager.

Meer hulp bij Apple Business Manager

Meer hulp bij Apple School Manager