Het serienummer of IMEI-nummer op een iPhone, iPad of iPod touch vinden

Lees hier hoe u het serienummer, IMEI-/MEID-nummer en ICCID-nummer op een iPhone, iPad of iPod touch vindt.

Voordat u begint

• U kunt deze nummers op verschillende plaatsen vinden, zoals in Instellingen, op het apparaat zelf, in de Finder of in iTunes en op de oorspronkelijke verpakking.
  • Wanneer u contact opneemt met Apple voor support, kunt u uw apparaat identificeren aan de hand van het serienummer of het IMEI-/MEID-nummer.

Het serie-, IMEI-/MEID- of ICCID-nummer vinden

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' en tik op 'Info'.
  2. Zoek het serienummer. Mogelijk moet u omlaag scrollen om het IMEI-/MEID-nummer en het ICCID-nummer te vinden.
  3. Als u deze informatie in Apple formulieren voor registratie of support wilt plakken, houdt u uw vinger op het nummer om het te kopiëren.

Hebt u het benodigde nummer nog niet gevonden? Raadpleeg de volgende gedeelten.

iPhone

Op deze apparaten vindt u het serienummer in Instellingen en het IMEI-/MEID-nummer op de simkaarthouder. Als u support nodig hebt maar het Instellingen-menu niet ziet, kunt u het IMEI-/MEID-nummer gebruiken in plaats van het serienummer:

• iPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone X
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus

Op een iPhone 6s en nieuwer vindt u het serienummer in Instellingen en het IMEI-/MEID-nummer op de simkaarthouder.

Op deze apparaten vindt u het serienummer in Instellingen en het IMEI-/MEID-nummer (de eerste veertien cijfers van het IMEI-nummer zijn het MEID-nummer) op de achterkant. Als u support nodig hebt maar het Instellingen-menu niet ziet, kunt u het IMEI-/MEID-nummer gebruiken in plaats van het serienummer:

• iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone SE
  • iPhone 5s
  • iPhone 5c
  • iPhone 5

Op veel modellen van de iPhone 5 en iPhone 6 vindt u het serienummer in Instellingen en het IMEI-/MEID-nummer (de eerste veertien cijfers van het IMEI-nummer zijn het MEID-nummer) op de achterkant.

Op deze apparaten vindt u het serienummer en het IMEI-/MEID-nummer op de simkaarthouder:

• iPhone 3G
  • iPhone 3GS
  • iPhone 4 (GSM-model)
  • iPhone 4s

Het serienummer en het IMEI-/MEID-nummer op de simkaarthouder van een iPhone 3 of iPhone 4 vinden

Als u een originele iPhone hebt, vindt u het serienummer en het IMEI-nummer gegraveerd op de achterkant.

iPad en iPod touch

Zoek het serienummer van een iPad Pro, iPad of iPod touch op de achterkant van het apparaat. Op een iPad (Wi-Fi + Cellular-model) ziet u ook het IMEI-nummer.

De Finder en iTunes

U kunt het serienummer voor uw apparaat ook opzoeken in de Finder of in iTunes:

1. Sluit het apparaat aan op de computer.
  2. Op een Mac met macOS Catalina 10.15 of hoger opent u de Finder. Op een Mac met macOS Mojave 10.14 of lager, of een pc, opent u iTunes.
  3. Zoek het apparaat. In de Finder moet u ervoor zorgen dat het tabblad 'Algemeen' zichtbaar is. In iTunes klikt u op de tab 'Overzicht' om de informatie te bekijken.
  4. Klik voor een iPhone op 'Telefoonnummer' onder de naam of het model van het apparaat om het IMEI-/MEID- en ICCID-nummer te zien. Klik voor een iPad (Cellular-model) op 'Serienummer' om het CDN-, IMEI-/MEID- en ICCID-nummer te zien.

Als u deze informatie in Apple formulieren voor registratie of support wilt plakken, kiest u 'Wijzig' > 'Kopieer serienummer'.

Als u het apparaat niet hebt

Het serienummer of IMEI-/MEID-nummer kan op verschillende plaatsen staan.

1. Ga naar appleid.apple.com in een webbrowser op uw computer.
  2. Log in met de Apple ID die u op uw apparaat gebruikt.
  3. Scrol omlaag naar het gedeelte 'Apparaten'. Selecteer het apparaat om het serienummer en IMEI-/MEID-nummer te zien.

Als u nog steeds hulp nodig hebt, probeert u het volgende:

• Hebt u een ander apparaat met iOS 10.3 of hoger dat bij uw Apple ID is ingelogd? Ga op dat apparaat naar 'Instellingen' > [Uw naam]. Scrol omlaag om de apparaten te zien waarop u met uw Apple ID bent ingelogd. Tik op de naam van het apparaat om het serienummer en het IMEI-/MEID-nummer te zien.
  • Hebt u de oorspronkelijke verpakking van het apparaat nog? Het serienummer en het IMEI-/MEID-nummer vindt u op de streepjescode:
    Zoek het serienummer van een iPhone, iPad of iPod op de oorspronkelijke verpakking.
  • Vindt u het benodigde nummer nog steeds niet? Neem contact op met Apple Support door het apparaat in deze lijst te selecteren:

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.