Inloggen met uw Apple ID

Uw Apple ID is de account waarmee u toegang hebt tot alle Apple voorzieningen en die al uw apparaten feilloos laat samenwerken.

Symbolen voor iCloud, App Store, Muziek, Berichten, Foto's en FaceTime

Gebruik altijd en overal dezelfde Apple ID als u inlogt. Als u Apple voorzieningen zoals de iTunes Store en App Store, Apple Music, iCloud, iMessage en FaceTime gebruikt, hebt u al een Apple ID en hoeft u geen nieuwe aan te maken.

Als u uw Apple ID bent vergeten, volgt u deze stappen om uw Apple ID weer te vinden. U kunt ook uw Apple ID opzoeken door de volledige naam en het e-mailadres in te vullen die zijn gekoppeld aan uw Apple ID.*

*Als uw mobiele telefoonnummer uw Apple ID is, bestaat de kans dat u uw Apple ID niet op kunt zoeken.

Inloggen als u uw nieuwe apparaat configureert

Mac en iPhone met het Apple ID-inlogscherm

Als u uw nieuwe iPhone, iPad, iPod touch of Mac inschakelt en configureert, ziet u een bericht met de vraag in te loggen met uw Apple ID. Als u bent ingelogd, worden alle Apple voorzieningen automatisch geconfigureerd op uw apparaat.

Als u uw inlogvoorkeuren later wilt wijzigen (u wilt bijvoorbeeld verschillende Apple ID's gebruiken voor iCloud en iTunes), gaat u op uw apparaat naar 'Instellingen' of 'Systeemvoorkeuren'.

Als u uw apparaat al hebt geconfigureerd, kunt u vanuit Instellingen op uw iPhone, iPad en iPod touch eenvoudig inloggen. Op uw Mac kunt u via elke afzonderlijke voorziening eenvoudig inloggen.

Als u voor de eerste keer inlogt bij de iTunes Store en App Store, moet u mogelijk een creditcard of andere betaalinformatie toevoegen om uw account te beveiligen. U kunt met slechts één Apple ID tegelijkertijd inloggen bij de iTunes Store en App Store, of het materiaal dat u koopt bijwerken met een andere Apple ID. Afhankelijk van hoe u uw Apple ID hebt aangemaakt, wordt u mogelijk gevraagd om een upgrade uit te voeren naar twee-factor-authenticatie op een in aanmerking komend apparaat.

iPhone met het Apple ID-scherm

Inloggen op uw iPhone, iPad of iPod touch

Werk voordat u begint uw apparaat bij naar de nieuwste iOS-versie.

Als u iOS 10.3 of hoger gebruikt, unt u op één plek inloggen bij iCloud, de iTunes Store en App Store, iMessage, FaceTime en andere Apple voorzieningen.

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op 'Log in op je [apparaat]'.
  3. Voer uw Apple ID en wachtwoord in.
  4. Als u uw account beschermt met twee-factor-authenticatie, voert u de zescijferige verificatiecode in om het inloggen te voltooien.

Als u twee-factor-authenticatie gebruikt, hebt u toegang nodig tot een vertrouwd apparaat of telefoonnummer bij het inloggen op uw iPhone, iPad, of iPod touch.

Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, volgt u deze stappen om afzonderlijk bij de Apple voorzieningen in te loggen.

iCloud-symbool

iCloud
Ga naar 'Instellingen' > 'iCloud'. Voer uw Apple ID en wachtwoord in.

iTunes- en App Store-symbool

iTunes en App Store
Ga naar 'Instellingen' > 'iTunes en App Store'. Voer uw Apple ID en wachtwoord in.

Berichten-symbool

iMessage
Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' en schakel 'iMessage' in. Als u andere adressen wilt toevoegen, tikt u op 'Stuur en ontvang via'.

FaceTime-symbool

FaceTime
Ga naar 'Instellingen' > 'FaceTime' > 'Gebruik je Apple ID voor FaceTime'. Voer uw Apple ID en wachtwoord in.

Log in op uw Apple Watch

Werk bij naar de nieuwste versie van WatchOS, en volg vervolgens deze stappen om in te loggen met uw Apple ID:

1. Open de Watch-app op uw iPhone.
  2. Tik op 'Algemeen' en tik vervolgens op 'Apple ID'.
  3. Log in met uw Apple ID en wachtwoord.

Als u twee-factor-authenticatie gebruikt, hebt u toegang nodig tot een vertrouwd apparaat, zoals uw iPhone, bij het inloggen op uw Apple Watch.

Inloggen op uw Mac

Zorg ervoor dat u bijwerkt naar de nieuwste macOS-versie. Log vervolgens in bij al uw afzonderlijke Apple voorzieningen met dezelfde Apple ID.

Als u twee-factor-authenticatie gebruikt, hebt u toegang nodig tot een vertrouwd apparaat of telefoonnummer bij het inloggen op uw Mac.

Mac met het Apple ID-inlogscherm

iCloud-symbool

iCloud
Ga naar 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud'. Voer uw Apple ID en wachtwoord in. Klik op 'Log in'.

iTunes-symbool

iTunes
Ga naar 'iTunes' > 'Account' > 'Log in'. Voer uw Apple ID en wachtwoord in. Klik op 'Log in'.

iMessage-symbool

iMessage
Ga naar 'Berichten' > 'Voorkeuren' > 'Accounts'. Voer uw Apple ID en wachtwoord in.

FaceTime-symbool

FaceTime
Open FaceTime en voer uw Apple ID en wachtwoord in. Klik op 'Log in'.

Inloggen op Apple TV

1. Kies 'Instellingen' op het beginscherm.
  2. Kies vervolgens 'Accounts' en selecteer 'iTunes Store en App Store'.
  3. Selecteer 'Log in' en log in met uw Apple ID en wachtwoord.

Als u twee-factor-authenticatie gebruikt op een Apple TV (2e of 3e generatie), moet u mogelijk naast uw wachtwoord ook een verificatiecode invoeren. Lees hoe u een verificatiecode kunt krijgen.

Inloggen op een apparaat van een andere fabrikant

U kunt uw Apple ID op sommige apparaten van een andere fabrikant gebruiken om in te loggen bij Apple voorzieningen, zoals Apple Music, Apple TV, Apple Online Store en meer.

Inloggen op het internet

Als u de accountgegevens van uw Apple ID op het internet wilt bekijken en beheren, logt u in op appleid.apple.com. Als u foto's, video's, documenten, notities, contracten en meer wilt openen, kunt u inloggen bij iCloud.com in een webbrowser op uw Mac of pc.

Verschillende Apple ID's gebruiken voor iCloud en iTunes

We raden aan dat u dezelfde Apple ID gebruikt voor alle Apple voorzieningen op uw apparaat, inclusief de iTunes Store, App Store en iCloud. Het gebruik van meerdere Apple ID's kan verwarrend zijn en kan problemen veroorzaken wanneer u toegang tot aangeschaft materiaal vraagt of bepaalde voorzieningen gebruikt.

Als u al verschillende Apple ID's hebt die u wilt gebruiken met iCloud en de iTunes Store en App Store, volgt u deze stappen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

• Als u iOS 10.3 of hoger gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' en tikt u op 'Log in op je [apparaat]'. Voer de Apple ID in die u voor iCloud wilt gebruiken. Ga terug naar 'Instellingen', scrol naar beneden en tik op 'iTunes en App Store'. Tik op 'Apple ID: [uw naam]' > 'Log uit'. Log vervolgens in met de Apple ID die u voor iTunes wilt gebruiken.
  • Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud' en logt u in met de Apple ID die u voor iCloud wilt gebruiken. Ga terug naar 'Instellingen' > 'iTunes en App Store' en log in met de Apple ID die u voor iTunes wilt gebruiken.

Op uw Mac gaat u naar 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud' en logt u in met de Apple ID die u voor iCloud wilt gebruiken. Ga naar 'iTunes' > 'Account' > 'Log in'. Voer de Apple ID in die u voor iTunes wilt gebruiken.

Als u meerdere Apple ID's gebruikt en uw apparaat wilt herstellen vanaf een reservekopie, leest u hier meer over iCloud- of iTunes-reservekopieën.

Als u meerdere Apple ID's hebt, kunt u deze niet samenvoegen.

Meer informatie

Als u uw Apple aankopen of voorzieningen wilt delen met een familielid, kunt u 'Delen met gezin' configureren. 'Delen met gezin' maakt het makkelijk voor maximaal zes personen om elkaars aankopen bij de iTunes Store, Apple Books en de App Store, een Apple Music-abonnement en een iCloud-opslagabonnement te delen zonder accounts te delen. Als u lid bent van een 'Delen met gezin'-groep, heeft iedereen in uw gezinsgroep ook automatisch toegang tot Apple News+ nadat u een abonnement hebt genomen.

Als u de accountgegevens van uw Apple ID moet wijzigen, kunnen wij u helpen uw gebruikersnaam, wachtwoord, betaalgegevens, geboortedatum en meer te wijzigen.

U kunt ook hulp krijgen als u uw Apple ID of het het wachtwoord van uw Apple ID bent vergeten.