Inloggen met uw Apple ID

Uw Apple ID is de account waarmee u toegang hebt tot alle Apple voorzieningen en die al uw apparaten feilloos laat samenwerken.

Symbolen voor iCloud, App Store, Muziek, Berichten, Foto's en FaceTime

Gebruik altijd en overal dezelfde Apple ID als u inlogt bij:

• Gebruik Apple-diensten als App Store, iCloud, iMessage, FaceTime en meer.
  • Gebruik apps en abonnementen van Apple, zoals Apple Music of de Apple TV-app, op bepaalde apparaten van derden.
  • Winkel online op apple.com.
  • Gebruik op een website of in een app de knop Log in met Apple.

Als u een van deze apps, diensten of functies gebruikt, hebt u al een Apple ID en hoeft u geen nieuwe te maken. U kunt nu inloggen.

Wanneer u voor het eerst inlogt bij de App Store en andere mediadiensten, moet u mogelijk eerst een creditcard of andere betaalmethode toevoegen. U kunt niet met meer dan één Apple ID tegelijkertijd inloggen bij de App Store en andere mediadiensten of het materiaal dat u koopt bijwerken met een andere Apple ID. Afhankelijk van hoe u uw Apple ID hebt aangemaakt, wordt u mogelijk gevraagd om een upgrade uit te voeren naar twee-factor-authenticatie op een in aanmerking komend apparaat.

Inloggen als u uw nieuwe apparaat configureert

Als u uw nieuwe iPhone, iPad, iPod touch of Mac inschakelt en configureert, ziet u een bericht met de vraag in te loggen met uw Apple ID. Als u bent ingelogd, worden alle Apple voorzieningen automatisch geconfigureerd op uw apparaat.

Als u hulp nodig hebt met uw Apple ID of wachtwoord

Als u niet zeker weet wat uw Apple ID is, kunt u uw Apple ID opzoeken door de volledige naam en het e-mailadres in te vullen die zijn gekoppeld aan uw Apple ID.* Als u uw Apple ID bent vergeten of uw wachtwoord bent vergeten, kunnen we u helpen deze te vinden of opnieuw in te stellen. Als u uw Apple ID wilt beheren, inclusief het bijwerken van vertrouwde telefoonnummers en apparaten, of een betaalmethode wilt wijzigen, gebruikt u hiervoor de app Instellingen op uw iPhone, iPad of iPod touch of Systeemvoorkeuren op uw Mac of logt u in bij de accountpagina voor uw Apple ID

* Als uw mobiele telefoonnummer uw Apple ID is, bestaat de kans dat u uw Apple ID niet kunt opzoeken.

Als u uw apparaat al hebt ingesteld

Inloggen op uw iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op 'Log in op je [apparaat]'.
  3. Voer uw Apple ID en wachtwoord in.
  4. Voer, wanneer daarom wordt gevraagd, de zescijferige verificatiecode in die naar uw vertrouwde apparaat wordt gestuurd en voltooi het inloggen.

Log in op uw Apple Watch

1. Open de Watch-app op uw iPhone.
  2. Tik op 'Algemeen' en tik vervolgens op 'Apple ID'.
  3. Log in met uw Apple ID en wachtwoord.
  4. Voer, wanneer daarom wordt gevraagd, de zescijferige verificatiecode in die naar uw vertrouwde apparaat wordt gestuurd en voltooi het inloggen.*

* Als u op de iPhone die is gekoppeld aan uw Apple Watch al bent ingelogd bij iCloud, wordt u automatisch ingelogd bij dat Apple ID.

Inloggen op uw Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Log in'.
  3. Voer uw Apple ID en wachtwoord in.
  4. Voer, wanneer daarom wordt gevraagd, de zescijferige verificatiecode in die naar uw vertrouwde apparaat wordt gestuurd en voltooi het inloggen.

Inloggen in macOS Mojave of eerder

Als u macOS Mojave of eerder gebruikt, logt u bij al uw Apple-diensten apart in met hetzelfde Apple ID.

• iCloud: Ga naar 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud'. Voer uw Apple ID en wachtwoord in. Klik op 'Log in'.
  • iTunes en App Store: Ga naar 'iTunes' > 'Account' > 'Log in'. Voer uw Apple ID en wachtwoord in. Klik op 'Log in'.
  • iMessage: Ga naar 'Berichten' > 'Voorkeuren' > 'Accounts'. Voer uw Apple ID en wachtwoord in.
  • FaceTime: Open FaceTime en voer uw Apple ID en wachtwoord in. Klik op 'Log in'.

Inloggen op Apple TV

1. Kies 'Instellingen' op het beginscherm.
  2. Kies vervolgens 'Gebruikers en accounts' en selecteer 'Nieuwe gebruiker toevoegen…'
  3. Selecteer 'Nieuwe invoeren…' en volg de instructies op het scherm.

Ontdek welke diensten u op Apple TV kunt gebruiken met uw Apple ID.

Als u twee-factor-authenticatie gebruikt op een Apple TV (2e of 3e generatie), moet u mogelijk naast uw wachtwoord ook een verificatiecode invoeren. Lees hoe u een verificatiecode kunt opvragen.

Bij apps en websites inloggen met Apple

Als u de knop Log in met Apple ziet bij een deelnemende app of website, wil dit zeggen dat u uw bestaande Apple ID kunt gebruiken om een account te maken en snel en eenvoudig in te loggen. Ontdek hoe u gebruik kunt maken van Log in met Apple.

Inloggen op een apparaat van een andere fabrikant

U kunt uw Apple ID op sommige apparaten van een andere fabrikant gebruiken om in te loggen bij Apple-diensten, zoals Apple Music, Apple TV, de Apple TV-app en meer. Op een PC kunt u inloggen bij iCloud voor Windows voor toegang tot uw foto's, documenten en bladwijzers of bij iTunes voor Windows voor muziek, films en TV-programma's.

Afhankelijk van uw apparaat moet u wellicht een app-specifiek wachtwoord gebruiken.

Doe meer met uw Apple ID-accountpagina en iCloud.com

Als u de accountgegevens van uw Apple ID op het internet wilt bekijken en beheren, logt u in op appleid.apple.com. U kunt ook uw aankoopgeschiedenis bekijken voor de App Store of iTunes Store.

Als u toegang wilt tot uw foto's, video's, documenten, notities, contactpersonen en meer, kunt u inloggen bij iCloud.com. U kunt ook uw vrienden, familie en ontbrekende apparaten zoeken op iCloud.com. Ontdek welke functies van iCloud.com beschikbaar zijn op uw apparaat

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.