Een persoonlijke hotspot configureren op een iPhone of iPad

Met een persoonlijke hotspot kunt u de mobiele gegevensverbinding van uw iPhone of iPad (Wi-Fi + Cellular) delen als u geen toegang hebt tot een wifinetwerk.

Persoonlijke hotspot configureren

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk'.
  2. Tik op 'Persoonlijke hotspot' en vervolgens op de schuifknop om de functie in te schakelen.

Als u de optie 'Persoonlijke hotspot' niet ziet, neemt u contact op met uw aanbieder om te controleren of u 'Persoonlijke hotspot' met uw abonnement kunt gebruiken.

Verbinding maken met een persoonlijke hotspot via wifi, Bluetooth of USB

U kunt via wifi, Bluetooth of USB verbinding maken met een persoonlijke hotspot. Hier vindt u enkele tips voor het gebruik van elke optie.

Wanneer u een apparaat met een persoonlijke hotspot verbindt, wordt de statusbalk blauw en toont deze hoeveel apparaten zijn verbonden. Het aantal apparaten dat tegelijkertijd verbinding kan maken met een persoonlijke hotspot, is afhankelijk van de aanbieder en het model van de iPhone. Als andere apparaten via wifi verbonden zijn met uw persoonlijke hotspot, kunt u vanaf het hostapparaat alleen nog via mobiele data verbinding maken met het internet.

Volg deze stappen om verbinding te maken:

Wifi

Op het apparaat waarmee u verbinding wilt maken, gaat u naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Persoonlijke hotspot' en controleert u of de functie is ingeschakeld. Controleer vervolgens het wifiwachtwoord en de naam van de telefoon. Blijf in dit scherm tot u verbinding hebt met uw andere apparaat op het wifinetwerk.

Ga op het apparaat waarmee u verbinding wilt maken naar 'Instellingen' > 'Wifi' en zoek uw iPhone of iPad in de lijst. Tik vervolgens op het wifinetwerk om verbinding te maken. Voer het wachtwoord voor uw persoonlijke hotspot in als u hierom wordt gevraagd.

Bluetooth

Ga naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' om ervoor te zorgen dat uw iPhone of iPad kan worden gevonden en blijf op dat scherm. Volg vervolgens op uw Mac of pc de instructies van de fabrikant voor het configureren van een netwerkverbinding via Bluetooth. Lees hier meer over het gebruik van een persoonlijke hotspot met Bluetooth.

'Persoonlijke hotspot' ondersteunt Bluetooth-verbindingen met een Mac, een pc en andere apparaten van derden. Gebruik wifi om verbinding te maken met een ander iOS-apparaat.

USB

Controleer of u de meest recente versie van iTunes hebt geïnstalleerd op uw Mac of pc. Sluit vervolgens de iPhone of iPad op de computer aan met de USB-kabel die u erbij hebt gekregen. Als u een waarschuwing ziet met de vraag 'Vertrouw je deze computer?', tikt u op 'Vertrouw'.

Lees hier meer over het maken van een verbinding tussen een apparaat en de persoonlijke hotspot van uw iPhone of iPad.

Apparaten loskoppelen

Als u een apparaat wilt loskoppelen, schakelt u 'Persoonlijke hotspot' uit, schakelt u Bluetooth uit of trekt u de USB-kabel uit het apparaat.

Een wifiwachtwoord instellen of wijzigen

Voor een persoonlijke hotspot moet u een wifiwachtwoord configureren. Ga voor het wijzigen van het wifiwachtwoord naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Persoonlijke hotspot' en tik vervolgens op het wifiwachtwoord.

Kies een wifiwachtwoord met minstens acht tekens en gebruik ASCII-tekens. Als u niet-ASCII-tekens gebruikt, kunnen andere apparaten geen verbinding maken met de persoonlijke hotspot. Niet-ASCII-tekens zijn tekens uit het Japans, Russisch, Chinees en andere talen. ASCII-tekens zijn de volgende:

• Alle letters in het Engels, zowel kleine letters als hoofdletters
  • De cijfers van 0 tot en met 9
  • Sommige leestekens

Meer informatie

Publicatiedatum:Mon Feb 19 18:58:03 GMT 2018