Als je persoonlijke hotspot niet werkt op je iPhone of iPad (Wi-Fi + Cellular)

Met een persoonlijke hotspot kun je de mobieledataverbinding van een iPhone of iPad (Wi-Fi + Cellular) delen met een ander apparaat. Volg deze stappen als je hulp nodig hebt met je persoonlijke hotspot.

Probeer eerst deze stappen

Probeer na elke stap opnieuw verbinding te maken met je persoonlijke hotspot.

1. Controleer of Persoonlijke hotspot ingeschakeld is in 'Instellingen' > 'Persoonlijke hotspot'. Als je Persoonlijke hotspot niet kunt vinden of inschakelen, controleer je of je mobiele aanbieder deze functie heeft ingeschakeld en of Persoonlijke hotspot wordt ondersteund door je mobiele abonnement.

2. Herstart de iPhone of iPad die als persoonlijke hotspot fungeert en herstart ook het andere apparaat dat verbinding moet maken met de persoonlijke hotspot.

3. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van iOS of iPadOS hebt.

4. Ga op de iPhone of iPad die als persoonlijke hotspot fungeert naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Zet over of stel [apparaat] opnieuw in' > 'Stel opnieuw in' en tik vervolgens op 'Herstel netwerkinstellingen'. Hierdoor worden niet alleen wifinetwerken en -wachtwoorden opnieuw ingesteld, maar ook mobiele instellingen en eerder gebruikte VPN- en APN-instellingen.

Gebruik de volgende stappen voor meer hulp met een persoonlijke hotspot via wifi of USB.

Als je geen verbinding kunt maken met een persoonlijke hotspot via wifi

Ga op het apparaat dat als persoonlijke hotspot fungeert naar 'Instellingen' > 'Persoonlijke hotspot' en doe het volgende:

1. Controleer of de optie 'Sta anderen toe verbinding te maken' is ingeschakeld.

2. Onthoud de naam van het wifinetwerk van het apparaat en het getoonde wachtwoord. Als je de naam van het wifinetwerk wilt wijzigen, wijzig je de naam van je apparaat. Lees hier hoe.

3. Als je een iPhone 12 of nieuwer, een iPad Pro 11-inch (3e generatie of nieuwer), een iPad Pro 12,9-inch (5e generatie of nieuwer) of een iPad mini (6e generatie) gebruikt, schakel je 'Maximaliseer compatibiliteit' in.* Probeer vervolgens je apparaten opnieuw te verbinden met je persoonlijke hotspot.

4. Blijf in dit scherm tot je andere apparaat verbinding heeft gemaakt met het wifinetwerk.

Op het apparaat dat verbinding moet maken met de persoonlijke hotspot:

1. Schakel wifi uit en weer in.

2. Zorg dat je verbinding maakt met het juiste wifinetwerk. De netwerknaam is gelijk aan de naam van het iOS-apparaat dat als persoonlijke hotspot fungeert. Mogelijk wordt ernaast het symbool 'Persoonlijke hotspot'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding weergegeven.

3. Als je een wachtwoordfout krijgt wanneer je verbinding probeert te maken met een persoonlijke hotspot, controleer je het wifiwachtwoord. Ga op het apparaat dat als persoonlijke hotspot fungeert naar 'Instellingen' > 'Persoonlijke hotspot' om het wifiwachtwoord te zien.

* Als je 'Maximaliseer compatibiliteit' inschakelt, kunnen de internetprestaties en wifibeveiliging afnemen voor apparaten die zijn verbonden met de hotspot.

Als je geen verbinding kunt maken met een persoonlijke hotspot via USB

1. Werk macOS bij op je Mac.

2. Sluit je Mac via een USB-kabel aan op de iPhone of iPad die als persoonlijke hotspot fungeert. Vertrouw het apparaat als dit wordt gevraagd.

3. Controleer of je je iPhone of iPad kunt zien in iTunes of de Finder.

4. Kies op je Mac het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') en klik op 'Netwerk'. Er verschijnt een lijst met netwerkvoorzieningen, waaronder Wi-Fi.

5. Als 'iPhone USB' niet in de lijst met netwerkvoorzieningen staat, voeg je de voorziening toe met de stappen om een netwerkvoorziening te configureren. Als 'iPhone USB' wordt weergegeven in de lijst met netwerkvoorzieningen:

• macOS Ventura: Klik op 'iPhone USB'. Klik op 'Maak inactief' en daarna op 'Maak actief'.

• Eerdere versies van macOS: Klik op 'iPhone USB'. Klik op de knop 'Meer' onder de lijst met voorzieningen, kies 'Maak voorziening inactief' en klik op 'Pas toe'. Klik opnieuw op de knop 'Meer', kies 'Maak voorziening actief' en klik op 'Pas toe'.

Schakel 'Persoonlijke hotspot' uit wanneer je deze functie niet nodig hebt, om onnodige kosten voor data te voorkomen. Als je dat niet doet, maakt je computer mogelijk elke keer verbinding met de persoonlijke hotspot wanneer je het iOS-apparaat met de persoonlijke hotspot aansluit om het op te laden.

Meer hulp

Als het nog steeds niet lukt om verbinding te maken, neem je contact op met Apple Support voor hulp met je iPhone of iPad (Wi-Fi + Cellular).

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.