Hulp bij Thuisdeling voor iTunes-bibliotheken

Volg deze stappen als u Thuisdeling gebruikt en geen gedeelde iTunes-bibliotheken op uw Mac, iOS-apparaat of Apple TV ziet.

Voordat u begint

1. Open iTunes op een Mac of pc

Zorg ervoor dat de computer waarmee u materiaal wilt delen of streamen, is ingeschakeld en niet in de sluimerstand staat en dat iTunes is geopend. Als iTunes al is geopend, stopt u het programma en opent u het opnieuw.

Als u een Mac met een Apple TV gebruikt, kunt u de Apple TV zo instellen dat de Mac uit de sluimerstand wordt gehaald voor voorzieningen zoals thuisdeling. Ga op de Mac naar 'Systeemvoorkeuren' > 'Energiestand'. Selecteer 'Schakel sluimerstand uit voor netwerktoegang'. Lees meer over Sluimerstand op aanvraag uitschakelen.

2. Gebruik dezelfde Apple ID op alle apparaten

Voor thuisdeling moet u dezelfde Apple ID op al uw apparaten gebruiken. Zo controleert u de Apple ID op elk apparaat:

• Open op een Mac of pc het programma iTunes en kijk bij 'Archief' > 'Thuisdeling'. Als u een andere Apple ID met Thuisdeling wilt gebruiken, kiest u 'Schakel thuisdeling uit' en configureert u Thuisdeling opnieuw.
  • Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > 'Muziek'. Scrol naar het gedeelte 'Thuisdeling' en tik op 'Log in' om in te loggen met de Apple ID waarmee u nu bent ingelogd. U kunt ook op 'Gebruik andere Apple ID' tikken om met een andere Apple ID in te loggen.
  • Kijk op de Apple TV bij 'Instellingen' > 'Accounts' > 'Thuisdeling'. Kijk op oudere modellen van de Apple TV bij 'Instellingen' > 'Computers'.

3. Controleer de netwerkverbinding

Voor thuisdeling moeten alle apparaten zich in hetzelfde thuisnetwerk bevinden.

• Als u meerdere routers hebt, zorgt u ervoor dat alle apparaten met dezelfde router zijn verbonden.
  • Als u een Virtual Private Network (VPN) gebruikt, behoudt u alle apparaten in hetzelfde VPN of verbreekt u de verbinding tussen alle apparaten en het VPN.
  • Als u een gastnetwerk hebt, zorgt u ervoor dat alle apparaten zich in hetzelfde gastnetwerk bevinden.

Start de router opnieuw op en werk deze bij

1. Schakel de router uit en opnieuw in. Raadpleeg de handleiding van de router voor hulp.
  2. Zoek firmware-updates als u een AirPort of Time Capsule gebruikt. Als u een andere router gebruikt, neemt u contact op met de fabrikant voor hulp.

Terwijl de router is uitgeschakeld, kunt u geen internetvoorzieningen gebruiken zoals VoIP (Voice over IP) voor telefoongesprekken en moet u andere routers wellicht opnieuw instellen.

4. Controleer uw beveiligingssoftware

Firewalls of beveiligingssoftware kunnen verhinderen dat andere apparaten via Thuisdeling toegang verkrijgen tot uw iTunes-bibliotheek.

• Ga naar 'Systeemvoorkeuren' > 'Beveiliging en privacy' en selecteer 'Firewall' als u een Mac gebruikt. Als de firewall alle inkomende verbindingen blokkeert of alleen essentiële voorzieningen toestaat, klikt u op 'Firewallopties' en wijzigt u de instellingen.
  • Als u een pc gebruikt of een andere firewall hebt ingesteld op de computer of router, zorgt u ervoor dat TCP-poort 3689 en UDP-poort 5342 niet gesloten of geblokkeerd zijn. Vraag hulp bij beveiligingssoftware van andere fabrikanten.

Als Thuisdeling nog steeds niet werkt

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.