De computer machtigen in iTunes

Machtig de computer voordat u deze gebruikt voor het synchroniseren en afspelen van materiaal dat u vanaf de iTunes Store downloadt.

Wanneer u een Mac of pc machtigt, geeft u deze toegang tot apps, audioboeken, boeken, muziek, films en ander materiaal. U kunt maximaal vijf computers machtigen. Dit betekent dat u het materiaal op vijf verschillende computers kunt afspelen. Een computer kan alleen via iTunes op die specifieke computer worden gemachtigd. U kunt geen computer machtigen vanaf een andere computer of vanaf een iPhone, iPad of iPod touch.

Hoe machtig ik een computer?

1. Als iTunes niet is geïnstalleerd op de computer die u wilt machtigen, downloadt en installeert u de nieuwste versie van iTunes.
  2. Open iTunes.
  3. Kies in de menubalk boven in het computerscherm het menu Store > Machtig deze computer.
    Als u iTunes in de schermvullende weergave gebruikt, plaatst u de muisaanwijzer boven in het computerscherm. De menubalk verschijnt. Sluit de schermvullende weergave door op de Control-, Command- en F-toets op het toetsenbord te drukken.

Als u een Windows-computer gebruikt en deze menubalk niet wordt weergegeven, drukt u op de Control- en B-toets op het toetsenbord of volgt u deze instructies om de menubalk weer te geven. In oudere versies van iTunes vindt u deze optie in het menu Geavanceerd.
  4. Voer uw Apple ID in en klik op Machtig.

Als u in iTunes nogmaals wordt gevraagd de computer te machtigen, wordt geen nieuwe machtiging gebruikt. iTunes gebruikt dezelfde machtiging voor dezelfde computer.

Wat gebeurt er als ik geen machtigingen meer heb?

Als een van de vijf machtigingen wordt gebruikt voor een computer die u niet veel meer gebruikt, trekt u de machtiging ervoor in. Als u een computer hebt verkocht of weggegeven die een van de vijf machtigingen gebruikt,trekt u de machtigingen van alle computers in en machtigt u vervolgens elke computer die u nog steeds gebruikt opnieuw.

Windows-gebruikers:

Als u de machtiging voor de computer niet hebt ingetrokken voordat u Windows opnieuw hebt geïnstalleerd of een upgrade van het RAM, de harde schijf of andere systeemonderdelen hebt uitgevoerd, gebruikt de computer mogelijk meerdere machtigingen. Probeer enkele keren de machtiging van de computer in te trekken totdat deze niet langer is gemachtigd. Machtig daarna de computer opnieuw. Deze gebruikt dan slechts één machtiging.

Hoe weet ik hoeveel computers ik heb gemachtigd?

U kunt pas zien hoeveel computers u hebt gemachtigd als u er twee of meer hebt gemachtigd.

Open uw account in iTunes en log in met uw Apple ID. (Of open iTunes, klik op Store > Log in en voer uw Apple ID en wachtwoord in.) In het onderdeel Overzicht van de Apple ID ziet u hoeveel computers zijn gemachtigd met uw Apple ID. U ziet de namen van die computers niet.

Moet ik mijn iPhone, iPad of iPod touch machtigen?

Nee. U moet een iPhone, iPad of iPod touch niet machtigen. De iOS-apparaten gebruiken de beschikbare machtigingen niet.

Hulp krijgen

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: