Uw computer machtigen voor aankopen in de iTunes Store of deze machtiging intrekken

Lees hier hoe u een computer machtigt voordat u deze gebruikt voor het synchroniseren en afspelen van materiaal dat u vanaf de iTunes Store downloadt.

Wanneer u een Mac of pc machtigt, geeft u deze toegang tot uw muziek, films en ander materiaal.

• U kunt maximaal vijf computers machtigen. Dit betekent dat u het materiaal op vijf verschillende computers kunt afspelen.
  • U kunt geen computer machtigen vanaf een andere computer of vanaf een iPhone, iPad of iPod touch.

Voordat u uw computer verkoopt of weggeeft of opstuurt voor service, moet u de machtiging van de computer intrekken om de toegang tot beveiligde aankopen te verwijderen. Voor andere apparaten leest u hier hoe u kunt zien waar u bent ingelogd of hoe u apparaten kunt verwijderen.

De beschikbaarheid en functies van de Stores kunnen per land of regio verschillen.

Een Mac of pc machtigen

Voordat u een Mac machtigt, werkt u deze bij naar de nieuwste versie van macOS. Werk op een pc bij naar de nieuwste versie van iTunes voor Windows.

1. Op een Mac opent u de Muziek-app, Apple TV-app of Apple Books-app. Open iTunes voor Windows op een pc.
  2. Log in met uw Apple ID.
  3. In de menubalk op de Mac of pc kiest u 'Account' > 'Machtigingen' > 'Machtig deze computer'.
    Als u wordt gevraagd de computer opnieuw te machtigen, wordt daarbij geen nieuwe machtiging gebruikt. Apple ID gebruikt dezelfde machtiging voor dezelfde computer.

Gemachtigde computers bekijken

Om automatisch in te loggen bij de pagina 'Accountinformatie' van uw computer klikt u hier. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Op een Mac opent u de Muziek-app, Apple TV-app of Apple Books-app. Open iTunes voor Windows op een pc.
  2. Log in met uw Apple ID.
  3. In de menubalk op een Mac of pc kiest u 'Account' > 'Toon mijn account'.
  4. Log in met uw Apple ID.
  5. Scrol op de pagina 'Accountinformatie' naar het gedeelte 'Apple ID-overzicht'. Hier ziet u het aantal computers dat u hebt gemachtigd met uw Apple ID. U ziet de namen van die computers niet. U ziet dit onderdeel alleen als u twee of meer computers hebt gemachtigd.

Als het aantal gemachtigde computers hoger is dan wat u verwachtte, bent u mogelijk vergeten de machtigingen in te trekken van computers die u niet meer gebruikt of hebt weggegeven of verkocht. U moet dan de machtiging voor alle computers intrekken en vervolgens alle computers die u nog gebruikt opnieuw machtigen.

Een machtiging van een computer intrekken

1. Op een Mac opent u de Muziek-app, Apple TV-app of Apple Books-app. Open iTunes voor Windows op een pc.
  2. Kies in de menubalk bovenaan het computerscherm 'Account' > 'Machtigingen' > 'Trek machtiging voor deze computer in'.
  3. Log in met uw Apple ID.
  4. Kies 'Trek machtiging in'.

Als u geen machtigingen meer over hebt, trekt u alle machtigen in

Als een van de vijf machtigen wordt gebruikt voor een computer die u niet meer gebruikt, trekt u de machtigingen ervoor in. As u een computer hebt verkocht of weggegeven waarop u een van de vijf machtigingen hebt gebruikt, moet u 'Trek alle machtigingen in' kiezen op de pagina 'Accountinformatie'. Machtig vervolgens elke computer die u nog steeds gebruikt.

Over het machtigen van andere Apple apparaten

U hoeft een iPhone, iPad, iPod touch of een ander Apple apparaat niet te machtigen. Deze apparaten gebruiken uw beschikbare machtigingen niet. Lees hoe u uw Apple ID-apparatenlijst kunt controleren om te zien waar u bent ingelogd en hoe u een apparaat kunt verwijderen.

Hulp krijgen

• Lees wat u kunt doen als uw computer blijft vragen om een machtiging wanneer u materiaal probeert af te spelen.
  • U kunt de machtiging voor alle computers één keer per jaar intrekken.
  • Als 'Account' niet in de menubalk bovenaan het computerscherm, de Muziek-app of het iTunes-venster staat, controleert u of er beperkingen zijn ingesteld. Misschien is de toegang tot de iTunes Store uitgeschakeld.

De beschikbaarheid en functies van de Stores kunnen per land of regio verschillen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.