Uw computer machtigen in iTunes

Machtig uw computer voordat u deze gebruikt voor het synchroniseren en afspelen van materiaal dat u vanaf de iTunes Store downloadt.

Wanneer u een Mac of pc machtigt, geeft u deze toegang tot apps, audioboeken, boeken, muziek, films en ander materiaal. U kunt maximaal vijf computers machtigen. Dit betekent dat u het materiaal op vijf verschillende computers kunt afspelen. Een computer kan alleen via iTunes op die computer zelf worden gemachtigd. U kunt geen computer machtigen vanaf een andere computer of vanaf een iPhone, iPad of iPod touch.

Een machtiging voor een Mac of pc verlenen

Download en installeer de nieuwste versie van iTunes voordat u een computer machtigt.

1. Open iTunes.
  2. Mac: kies in de menubalk boven in het computerscherm het menu Store > Machtig deze computer.

Windows: houd Control en B op het toetsenbord ingedrukt om de iTunes-menubalk in te schakelen. Kies vervolgens Store > Machtig deze computer. Lees meer over menu’s in iTunes voor Windows.

3. Voer uw Apple ID in en klik op Machtig.

Als u in iTunes nogmaals wordt gevraagd de computer te machtigen, wordt daarbij geen nieuwe machtiging gebruikt. iTunes gebruikt dezelfde machtiging voor dezelfde computer.

Het aantal machtigingen controleren

Klik om iTunes te openen en log in bij Accountinformatie of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open iTunes.
  2. Klik op Log in en voer vervolgens uw Apple ID en wachtwoord in.
  3. Klik op uw naam en selecteer Accountinfo in het venstermenu.
  4. Voer het wachtwoord opnieuw in.

In het onderdeel ‘Overzicht van de Apple ID’ op het scherm Accountinformatie ziet u hoeveel computers zijn gemachtigd met uw Apple ID. U ziet de namen van die computers niet. U ziet dit onderdeel alleen als u twee of meer computers hebt gemachtigd.

Als het aantal gemachtigde computers hoger is dan wat u verwachtte, bent u mogelijk vergeten de machtigingen in te trekken van computers die u niet meer gebruikt of hebt weggegeven of verkocht. U moet dan de machtiging voor alle computers intrekken en vervolgens alle computers die u nog gebruikt opnieuw machtigen.

Als u geen machtigingen meer over hebt

Als een van de vijf machtigingen wordt gebruikt voor een computer die u niet veel meer gebruikt, trekt u de machtiging ervoor in. Als u een computer hebt verkocht of weggegeven die een van de vijf machtigingen gebruikt, moet u de machtiging voor alle computers intrekken en vervolgens alle computers die u nog gebruikt, opnieuw machtigen.

Windows-gebruikers

Als u de machtiging voor de computer niet hebt ingetrokken voordat u Windows opnieuw hebt geïnstalleerd of een upgrade van het RAM, de harde schijf of andere systeemonderdelen hebt uitgevoerd, gebruikt de computer mogelijk meerdere machtigingen. Probeer enkele keren de machtiging van de computer in te trekken totdat deze niet langer is gemachtigd. Machtig daarna de computer opnieuw. Deze gebruikt dan slechts één machtiging.

iOS-apparaten machtigen

U hoeft een iPhone, iPad of iPod touch niet te machtigen. Het gebruik van iOS-apparaten gaat niet ten koste van de beschikbare machtigingen.

Hulp krijgen

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: