iOS-bètasoftware verwijderen

Leden van het Apple Beta Software Program, het Customer Seed-programma en het iOS Developer Program kunnen bètareleases van iOS uitproberen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u teruggaat naar de laatste openbaar uitgebrachte versie van iOS als u een iOS-bètaversie hebt geïnstalleerd en deze niet meer wilt gebruiken.

De openbare bèta verwijderen door het bètaprofiel te verwijderen

Als u een computer hebt gebruikt om een iOS-bèta te installeren, moet u iOS herstellen om de bètaversie te verwijderen.

De makkelijkste manier om de openbare bèta te verwijderen is door het bètaprofiel te verwijderen en dan op de volgende software-update te wachten. U moet het volgende doen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' en tik op 'Beheer profielen en apparaten'.
  2. Tik op het iOS-bètasoftwareprofiel.
  3. Tik op 'Verwijder profiel' en herstart het apparaat.

Wanneer de volgende openbare versie van iOS beschikbaar is, installeert u deze om terug te gaan naar een niet-bètaversie van iOS. Als er al een update beschikbaar is, kunt u deze installeren door naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Software-update' te gaan. De iOS-versie moet echter wel hoger zijn dan de versie die u al hebt.

Als u niet wilt wachten op een software-update voor het installeren van een niet-bètaversie van iOS, volgt u deze stappen om iOS te herstellen.

De ontwikkelaarsbèta verwijderen door uw apparaat te herstellen

Om de ontwikkelaarsbèta direct te verwijderen, moet u het apparaat wissen en herstellen. Als u een gearchiveerde reservekopie* hebt, kunt u die gebruiken om het apparaat te herstellen.

Reservekopieën die zijn aangemaakt tijdens het gebruik van bètasoftware, zijn mogelijk niet compatibel met lagere versies van iOS. Als u geen oudere reservekopie hebt die is aangemaakt met de huidige versie van iOS, kunt u het apparaat mogelijk niet herstellen met uw meest recente reservekopie.

1. Zorg dat uw Mac de nieuwste versie van macOS of de nieuwste versie van iTunes heeft.
  2. Sluit het apparaat aan op de computer en zet het apparaat in de herstelmodus met deze stappen:
    • Op een iPad met Face ID: Druk kort op de volume-omhoogknop. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd de bovenste knop ingedrukt tot uw apparaat opnieuw wordt opgestart. Blijf de bovenste knop ingedrukt houden tot uw apparaat in de herstelmodus wordt gezet.
    • Op een of iPhone 8 of hoger: Druk kort op de volume-omhoogknop. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd vervolgens de zijknop ingedrukt totdat u het scherm van de herstelmodus ziet.
    • Op een iPhone 7, iPhone 7 Plus of iPod touch (7e generatie): houd de sluimerknop en de volume-omlaagknop tegelijkertijd ingedrukt. Laat deze knoppen niet los wanneer u het Apple logo ziet. Blijf beide knoppen ingedrukt houden tot u het herstelmodusscherm ziet.
    • Op een iPhone 6s en ouder, iPad met thuisknop of iPod touch (6e generatie of ouder): houd de sluimerknop en de thuisknop tegelijkertijd ingedrukt. Laat deze knoppen niet los wanneer u het Apple logo ziet. Blijf beide knoppen ingedrukt houden tot u het herstelmodusscherm ziet.
  3. Klik op de optie 'Herstel' wanneer deze wordt weergegeven. Hiermee wordt uw apparaat gewist en wordt de actuele niet-bètaversie van iOS geïnstalleerd.
  4. Wacht tot het herstel is voltooid. Voer uw Apple ID en wachtwoord in als u hierom wordt gevraagd zodat Activeringsslot wordt uitgeschakeld. Als het herstelproces niet wordt voltooid, vindt u hier meer informatie over wat u kunt doen.

Nadat het herstel is voltooid, kunt u het apparaat configureren vanaf de gearchiveerde reservekopie die moet zijn gemaakt van een lagere versie van iOS.

Als u een iCloud- of computerreservekopie van een apparaat maakt waarop de bètaversie van iOS is geïnstalleerd, kan de reservekopie niet worden teruggezet op apparaten met lagere versies van iOS. Als u bijvoorbeeld teruggaat naar iOS 11.4.1 vanaf de bètaversie van iOS 12, wordt de reservekopie die u hebt gemaakt toen de bètaversie van iOS was geïnstalleerd, niet teruggezet. In plaats daarvan moet u een reservekopie terugzetten die u vóór de installatie van de bètaversie van iOS hebt gemaakt.

Bijwerken wanneer in een waarschuwing wordt aangegeven dat er een nieuwe iOS-update beschikbaar is

Als u deze waarschuwing ziet, is de bètaversie van iOS op uw apparaat verlopen en moet u deze bijwerken. Tik op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Software-update' en installeer de update.

Ziet u geen beschikbare update? Verwijder de ontwikkelaarsbèta door uw apparaat te herstellen. Als u het bètaprofiel al hebt verwijderd, kunt u uw apparaat ook opnieuw aanmelden voor het openbare bètaprogramma of het bètaprogramma voor ontwikkelaars.