Als uw betaalmethode wordt geweigerd in de App Store of iTunes Store

U kunt geen apps aanschaffen of updaten totdat u uw betaalmethode hebt gewijzigd of bijgewerkt.

Als u een verschuldigd bedrag in de App Store of iTunes Store hebt, ziet u mogelijk een van deze berichten:

• 'Er is een factureringsprobleem met een vorige aankoop. Wijzig uw factuurgegevens om het probleem te verhelpen.'
  • 'Er is een factureringsprobleem met een vorige aankoop. Klik op 'Aankoopgeschiedenis' om het probleem te bekijken en op te lossen. Als u annuleert, kunt u geen aankopen doen totdat deze betalingskwestie is opgelost.

Om dit op te lossen,voegt u een nieuwe betaalmethode toe of werk de betalingsinformatie bij voor uw huidige betaalmethode. Uw onbetaalde saldo wordt in rekening gebracht. Vervolgens kunt u andere aankopen doen en uw apps updaten, inclusief gratis apps.

iPhone laat de Aankoopbeheer-pagina zien met meerdere betaalmethodes. Een creditcard in de lijst heeft de boodschap 'Mislukt'.

Achterhaal waarom een betaalmethode niet geïnd kan worden

Als u kijkt naar uw lijst met betaalmethodes, kan het zijn dat u rode tekst ziet die samenvat waarom de betaalmethode niet geïnd kon worden.

Als er iets mis is met de hoofdbetaalmethode die u gebruikt, zal een andere betaalmethode geïnd worden. Kom meer te weten over hoe aankopen worden gefactureerd

Als er geen betaalmethodes van u geïnd kunnen worden, zal uw laatste bestelling onbetaald blijven. Bekijk uw aankoopgeschiedenis om uw recente aankopen te zien en achterhaal welke bestelling onbetaald is.

iPhone laat de details zien die verschijnen als u op een betaalmethode tikt. Een foutmelding zegt: 'Uw betaalmethode is geweigerd. Werk deze bij of geef een nieuwe betaalmethode en probeer opnieuw.'

Werk uw betaalmethode bij of verander deze

U kunt uw betaalinformatie bijwerken of een betaalmethode toevoegen onder Instellingen op uw iPhone, iPad, of iPod touch, of in iTunes op uw Mac of pc. Als er een probleem is met het factuuradres of de vervaldatum, klik of tik dan op de betaalmethode, en werk vervolgens de betaalinformatie bij.

Als u uw betaalmethode wijzigt, gebruik dan een geldige betaalmethode voor uw land of regio waar saldo op beschikbaar is. Om onbetaalde bestellingen in de toekomst te voorkomen, kunt u meerdere betaalmethodes toevoegen aan uw Apple ID.

Als u 'Delen met gezin' gebruikt en u een bericht ziet over een betaalprobleem met een vorige aankoop, moet het gezinshoofd zijn of haar betaalinformatie bijwerken.

Als u onverwachte kosten ziet

U kunt een terugbetaling aanvragen* voor een aankoop die u niet herkent, maar u dient wel eerst te betalen voor de aankoop ervan. U kunt ook een abonnement annuleren als u het niet wilt verlengen.

*Terugbetalingsverzoeken moeten worden gedaan in de terugbetalingsperiode en terugbetalingen worden niet gegarandeerd. Bekijk voor meer informatie de algemene voorwaarden.

Meer hulp

Als u een betalingsgeschil hebt aangekaart van de App Store of de iTunes Store, neem dan opnieuw contact op met uw financiële instelling om die betaling en toekomstige aankopen van de App Store of de iTunes Store te autoriseren.

Als u zich buiten de Verenigde Staten bevindt, kan het zijn dat u contact op moet nemen met uw financiële instelling om internationale aankopen toe te staan.

Neem als u meer hulp nodig hebtcontact op met Apple Support.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.