Als uw betaalmethode wordt geweigerd in de App Store of iTunes Store

Wijzig uw betaalinformatie om een verschuldigd bedrag te betalen.

Als u een verschuldigd bedrag in de App Store of iTunes Store hebt, ziet u mogelijk een van deze berichten:1

• 'Er is een betaalprobleem met een vorige aankoop. Wijzig je factuurgegevens om het probleem te verhelpen.'
  • 'Er is een factureringsprobleem met een vorige aankoop. Klik op 'Aankoopgeschiedenis' om het probleem te bekijken en op te lossen. Als je annuleert, kun je geen aankopen doen totdat deze betalingskwestie is opgelost.

Als uw financiële instelling weigert een afschrijvingsopdracht uit te voeren of als er een probleem is met uw betaalmethode, blijft uw bestelling onbetaald. U kunt pas weer aankopen doen of apps, inclusief gratis apps, bijwerken als u uw betaalinformatie bijwerkt om eventuele openstaande facturen te betalen.

De sectie 'Accountinstellingen' van 'Instellingen' op een iPhone X.

Een andere betaalmethode gebruiken

U kunt betaalinformatie wijzigen in 'Instellingen' op uw iPhone, iPad of iPod touch, of in iTunes op uw Mac of pc. Gebruik een geldige betaalmethode in uw land of regio waar geld op staat. U kunt niet 'Geen' selecteren als u een verschuldigd bedrag of openstaande betaling hebt staan.

Nadat u uw betaalinformatie hebt bijgewerkt, probeert de App Store of iTunes Store automatisch openstaande bestellingen in rekening te brengen via de bijgewerkte betaalmethode.

U kunt ook mogelijk dezelfde betaalmethode als eerder gebruiken als u alleen uw factuuradres, vervaldatum of andere kaartinformatie moet bijwerken. Als u zich buiten de Verenigde Staten bevindt, kunt u mogelijk ook contact opnemen met uw financiële instelling om internationale aankopen toe te staan.

Een iPhone X waarop een voorbeeld van een aankoopgeschiedenis is te zien. Een openstaande factuur wordt weergegeven in rode tekst.

Een openstaande factuur zoeken

Op een iOS-apparaat: ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iTunes Store en App Store' en tik op uw Apple ID. Tik op 'Toon Apple ID' en meld u aan met uw Apple ID. Tik vervolgens op 'Aankoopgeschiedenis'. (U kunt ook uw aankoopgeschiedenis bekijken in de App Store of iTunes Store.)

Zoek de onbetaalde aankoop, die u normaal gesproken bovenaan in de lijst ziet staan, tik erop en wijzig vervolgens uw betaalmethode.

Voordat u een terugbetaling aanvraagt, moet u eventuele openstaande aankopen of abonnementen betalen.

Als u onverwachte kosten ziet

Wanneer u hebt betaald voor een aankoop, kunt u een terugbetaling aanvragen2 als u de aankoop niet herkent. U kunt ook een abonnement annuleren als u het niet wilt verlengen.

Als een kind of minderjarige toegang heeft tot uw apparaat, kunt u ouderlijk toezicht configureren om hun aankopen vanuit apps te beperken. Als het kind of de minderjarige in het bezit is van een eigen apparaat, kunt u 'Delen met gezin' configureren om te beheren wat zij kopen met hun apparaat.

Als u eerder contact hebt opgenomen met uw financiële instelling om een bedrag in de App Store of iTunes Store te betwisten, moet u weer contact opnemen met deze instelling om die kosten en toekomstige aankopen in de App Store of iTunes Store te autoriseren.

Meer hulp

Neem contact op met Apple Support als u nog steeds hulp nodig hebt.

1. Als u 'Delen met gezin' gebruikt en deze meldingen ziet, moet het gezinshoofd de betaalinformatie bijwerken.

2. Terugbetalingsverzoeken moeten worden gedaan in de terugbetalingsperiode en terugbetalingen worden niet gegarandeerd. Raadpleeg voor meer informatie de Algemene voorwaarden.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.