Informatie over facturering en aankopen in Europa

Wanneer je in Europa iets koopt bij de App Store of een andere Apple mediavoorziening, wordt je mogelijk gevraagd om je creditcard of betaalkaart te verifiëren bij de uitgever van de kaart.

Meer informatie over de beschikbare betaalmethoden in je land of regio.

Informatie over aankopen doen in Europa

Wanneer je iets koopt bij de App Store of een andere Apple mediavoorziening, of wanneer je iCloud+ aanschaft, wordt je mogelijk gevraagd om je creditcard of betaalkaart te authenticeren bij de uitgever van de kaart. Ook wanneer je een nieuwe betaalmethode toevoegt, moet je deze mogelijk authenticeren. Als dit gebeurt, volg je de aanwijzingen op het scherm.

Als je de aanwijzingen op het scherm zoals die door je kaartuitgever worden verstrekt, niet kunt voltooien, neem je contact op met de kaartuitgever. Als je een apparaat gebruikt dat geen internetbrowser heeft, zoals een Apple TV of Apple Watch, wordt je gevraagd om je betaalmethode op een ander apparaat te verifiëren.

In Europa worden aankopen mogelijk niet gegroepeerd op dezelfde factuur. Elke aankoop die je doet, wordt in rekening gebracht op je betaalmethode zodra je de aankoop doet. Lees meer over hoe aankopen worden gefactureerd.

Apple Pay gebruiken in Europa

Je kunt aankopen doen in de App Store of Apple mediavoorzieningen met behulp van Apple Pay met elke in aanmerking komende kaart in Wallet op je iPhone of iPad. Lees hier hoe je een kaart configureert in Wallet.

As je meerdere kaarten in Wallet hebt, kun je een andere kaart dan je standaardkaart kiezen wanneer je een aankoop doet met Apple Pay.

Als je Apple Pay niet meer wilt gebruiken voor aankopen bij de App Store en andere Apple mediavoorzieningen, verwijder je Apple Pay uit je lijst van betaalmethoden:

1. Open de Instellingen-app op de iPhone of iPad.

2. Tik op je naam en tik vervolgens op 'Betaling en verzending'.

3. Tik op 'Bewerk' en verwijder Apple Pay.

Lees hoe je een nieuwe betaalmethode toevoegt.

Betreffende landen en regio's

Oostenrijk

België

Bulgarije

Kroatië

Tsjechië

Cyprus

Denemarken

Estland

Finland

Frankrijk

Duitsland

Griekenland

Hongarije

IJsland

Ierland

Italië

Letland

Liechtenstein

Litouwen

Luxemburg

Malta

Nederland

Noorwegen

Polen

Portugal

Roemenië

Slowakije

Slovenië

Spanje

Zweden

Verenigd Koninkrijk