Een NetBoot-, NetInstall- of NetRestore-schijfkopie aanmaken

Met System Image Utility of het hulpprogramma 'imagetool' voor gebruik vanaf de commandoregel kunt u een netwerkschijfkopie aanmaken.

Dit artikel is gearchiveerd,het wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

System Image Utility gebruiken

Het hulpprogramma 'imagetool' gebruiken vanaf de commandoregel

Voor meer informatie over het hulpprogramma imagetool voert u in de Terminal-app het volgende commando in:

/System/Library/CoreServices/Applications/System\ Image\ Utility.app/Contents/MacOS/imagetool

Meer informatie

• Als u de Mac niet kunt opstarten vanaf een compatibele versie van macOS op het netwerkvolume, heeft de Mac misschien een specifieke build van die versie nodig.
  • Mac-computers met de Apple T2-chip kunnen niet worden opgestart vanaf een netwerkvolume.
  • Als u wilt voorkomen dat een Mac probeert op te starten vanaf een incompatibel netwerkvolume, gebruikt u in System Image Utility de workflowactie 'Filter Computer Models'. U kunt ook de schijfkopie selecteren in de Server-app en vervolgens op 'Bewerk' klikken om filteropties in te stellen.