Een NetBoot-, NetInstall- of NetRestore-volume aanmaken

Lees hier hoe je opstartvolumes op het netwerk aanmaakt voor Mac-computers die hiervoor ondersteuning bieden.

Als macOS opnieuw moet worden geïnstalleerd, lees je hier hoe je macOS opnieuw installeert binnen je organisatie.

Computers die ondersteuning bieden voor opstartvolumes op het netwerk

Met de volgende Mac-modellen kun je opstarten vanaf een NetBoot-, NetInstall- of NetRestore-volume:

• MacBook Pro geïntroduceerd in 2017 of eerder

• MacBook Air geïntroduceerd in 2017 of eerder

• MacBook geïntroduceerd in begin 2016 of eerder

• Mac mini geïntroduceerd in 2014 of eerder

• iMac geïntroduceerd in 2017 of eerder

• Mac Pro geïntroduceerd in 2013 of eerder

Een opstartvolume op het netwerk aanmaken

Als een Mac ondersteuning biedt voor opstartvolumes op het netwerk, kun je een van de volgende twee hulpprogramma's gebruiken om het volume aan te maken:

• Systeemkopieprogramma, te vinden in /Systeem/Bibliotheek/CoreServices/Applications.

• Hulpprogramma imagetool voor gebruik vanaf de commandoregel. In Terminal voer je dit commando in voor meer informatie over dit hulpprogramma:

/System/Library/CoreServices/Applications/System\ Image\ Utility.app/Contents/MacOS/imagetool

Op het netwerkvolume moet een versie en build van macOS zijn geïnstalleerd die compatibel zijn met de gebruikte Mac. Als je wilt voorkomen dat een Mac probeert op te starten vanaf een incompatibel netwerkvolume, gebruik je in Schijfkopiehulpprogramma de workflowactie 'Filter computermodellen'.