Een NetBoot-, NetInstall- of NetRestore-schijfkopie aanmaken

Met System Image Utility of het hulpprogramma 'imagetool' voor gebruik vanaf de commandoregel kunt u een netwerkschijfkopie aanmaken.

System Image Utility gebruiken

Het hulpprogramma 'imagetool' gebruiken vanaf de commandoregel

Voor meer informatie over het hulpprogramma imagetool voert u in de Terminal-app het volgende commando in:

/System/Library/CoreServices/Applications/System\ Image\ Utility.app/Contents/MacOS/imagetool

Meer informatie

• Als u de Mac niet kunt opstarten vanaf een compatibele versie van macOS op het netwerkvolume, heeft de Mac misschien een specifieke build van die versie nodig.
  • Mac-computers met de Apple T2-chip kunnen niet worden opgestart vanaf een netwerkvolume.
  • Als u wilt voorkomen dat een Mac probeert op te starten vanaf een incompatibel netwerkvolume, gebruikt u in System Image Utility de workflowactie 'Filter Computer Models'. U kunt ook de schijfkopie selecteren in de Server-app en vervolgens op 'Bewerk' klikken om filteropties in te stellen.