Wifinetwerkroaming met 802.11k, 802.11r en 802.11v in iOS

Lees hier hoe iOS clientroaming verbetert met wifinetwerkstandaarden.

iOS biedt nu ook ondersteuning voor geoptimaliseerde clientroaming in wifinetwerken van bedrijven. Met de 802.11 Working Group-standaarden k, r en v kunnen clients nog soepeler roamen tussen toegangspunten binnen hetzelfde netwerk.

802.11k

Door het gebruik van de 802.11k-standaard kan iOS sneller toegangspunten in de buurt vinden die beschikbaar zijn als roamingdoel door een geoptimaliseerde lijst van kanalen aan te leggen. Als het signaal van het huidige toegangspunt zwakker wordt, zoekt uw apparaat naar doeltoegangspunten uit die lijst.

802.11r

Wanneer een iOS-apparaat roamt van het ene naar het andere toegangspunt binnen hetzelfde netwerk, gebruikt 802.11r de functie Fast Basic Service Set Transition (FT) om de identiteitscontrole sneller uit te voeren. FT werkt met zowel een vooraf gedeelde sleutel (PSK) als een 802.1X-identiteitscontrole.

iOS 10 en nieuwer ondersteunen adaptive 802.11r op draadloze Cisco-netwerken. Adaptive 802.11r maakt FT mogelijk zonder dat daarvoor 802.11r ingeschakeld hoeft te zijn op het geconfigureerde draadloze Cisco-netwerk.

802.11v

iOS ondersteunt het BSS-transitiebeheer (Basic Service Set) van 802.11v op bepaalde apparaten. Met BSS-transitiebeheer kan de controlelaag van het netwerk de clientroaming sturen door informatie door te geven over hoe zwaar de toegangspunten in de buurt worden belast. iOS houdt rekening met deze informatie wanneer tussen de mogelijke roamingdoelen moet worden gekozen.

De combinatie van snellere identificatie van het beste doeltoegangspunt door 802.11k en 802.11v en de snellere koppelingsmethode voor toegangspunten van FT zorgt voor beter presterende apps en een betere wifi-ervaring in iOS.

Meer informatie

De meeste leveranciers van hardware voor wifinetwerken bieden ondersteuning voor 802.11k, 802.11v en 802.11r (FT). U moet deze functies op de wifirouter inschakelen en configureren zodat het netwerk deze kan gebruiken. De configuratie verschilt; raadpleeg dus de gebruikershandleiding van de wifirouter voor informatie.

In de lijsten hieronder ziet u welke iOS-apparaten ondersteuning bieden voor 802.11k, 802.11r en 802.11v. Voor 802.11k en 802.11r hebt u iOS 6 of hoger nodig. Voor 802.11v hebt u iOS 7 of hoger nodig. Voor adaptive 802.11r hebt u iOS 10 of hoger nodig.

802.11k en r

• iPhone 4s en nieuwer
  • iPad Pro en nieuwer
  • iPad Air en nieuwer
  • iPad mini en nieuwer
  • iPad (3e generatie) en nieuwer
  • iPod touch (5e generatie) en nieuwer

Adaptive 802.11r

• iPhone 6s en nieuwer
  • iPad Pro en nieuwer
  • iPad (5e generatie)
  • iPad (6e generatie)

802.11v

• iPhone 5c, iPhone 5s en nieuwer
  • iPad Pro en nieuwer
  • iPad Air en nieuwer
  • iPad mini 2 en nieuwer
  • iPad (5e generatie)
  • iPad (6e generatie)
  • iPod touch (6e generatie)

Alle iOS-apparaten bieden ook ondersteuning voor PMKID-caching (pairwise master key identifier caching) met iOS 5.1 en hoger. U kunt PMKID-caching gebruiken met sommige Cisco-apparaten om roaming tussen toegangspunten te verbeteren. SKC (Sticky Key Caching) is een vorm van PMKID-caching. SKC is niet hetzelfde als OKC (Opportunistic Key Caching) en is hiermee ook niet compatibel.

Om adaptive 802.11r te kunnen gebruiken, moet het Cisco-netwerk versie 8.3 of hoger van de controllercode gebruiken.

Meer informatie over roamen met iOS 8 of hoger. Meer informatie over deze standaarden vindt u op de IEEE-website:

Lees hier hoe u de verschillende iOS-apparaten kunt identificeren:

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.