De helderheid op uw iPhone, iPad of iPod touch aanpassen

Lees hoe u de helderheid van het beeldscherm aanpast vanaf het bedieningspaneel of 'Instellingen'.

De helderheid aanpassen in het bedieningspaneel

U kunt de helderheid snel aanpassen in het bedieningspaneel:

1. Veeg op een iPhone 8 of lager, iPad en iPod touch omhoog vanaf de onderkant van het scherm. Veeg op een iPhone X omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm.
  2. Sleep de helderheidsbalk omhoog of omlaag om de helderheid aan te passen.

Lees meer over het beeldscherm van een iPhone X.

scherm met de beeldscherm- en helderheidsinstellingen

De helderheid aanpassen in 'Instellingen'

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Beeldscherm en helderheid'.
  2. Sleep de schuifknop naar rechts of links om de helderheid aan te passen.

Info over helderheidsniveaus

iOS-apparaten gebruiken een omgevingslichtsensor om de helderheidsniveaus aan te passen op basis van de lichtomstandigheden om u heen. De sensor verlaagt de helderheid in donkere locaties en verhoogt de helderheid in verlichte locaties. De automatische aanpassing van de helderheid is standaard ingeschakeld.

Wanneer de automatische aanpassing van de helderheid is ingeschakeld, merkt u dat de helderheidsschuifknop van uw apparaat beweegt afhankelijk van de veranderende lichtomstandigheden.

In iOS 11 kunt u de automatische aanpassing van de helderheid in- en uitschakelen in 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Aangepaste weergave'. In iOS 10 en lager gaat u naar 'Instellingen' > 'Beeldscherm en helderheid'.

Over True Tone

De volgende apparaten hebben True Tone. Deze optie gebruikt meerkanaals-sensors om de kleur en intensiteit van een scherm aan te passen zodat deze passen bij het omgevingslicht waardoor afbeeldingen er natuurlijker uitzien.

• iPhone X
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPad Pro (12,9-inch) (2e generatie)
  • iPad Pro (10,5-inch)
  • iPad Pro (9,7-inch)

Enkele instellingen voor schermtoegankelijkheid, waaronder 'Keer kleuren om', 'Grijstinten' en 'Verhoog contrast', kunnen True Tone uitschakelen.