De helderheid op uw iPhone, iPad of iPod touch aanpassen

Lees hier hoe u de helderheid van het beeldscherm aanpast vanaf het bedieningspaneel of in Instellingen.

De helderheid aanpassen in het bedieningspaneel

U kunt de helderheid snel aanpassen in het bedieningspaneel:

1. Op een iPhone X of nieuwer of iPad met iOS 12 of iPadOS veegt u omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm. Op een iPhone 8 of ouder of iPod touch veegt u omhoog vanaf de onderrand van uw beeldscherm.
  2. Sleep de helderheidsbalk  omhoog of omlaag om de helderheid aan te passen.

Lees meer over het beeldscherm van de iPhone X en nieuwer.

De helderheid aanpassen in Instellingen

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Beeldscherm en helderheid'.
  2. Sleep de schuifknop naar rechts of links om de helderheid aan te passen.

Hier kunt u de donkere modus inschakelen. De donkere modus maakt het scherm prettiger voor uw ogen. Als de donkere modus is ingeschakeld, worden alle apps en functies overal op de iPhone donkerder weergegeven.

U kunt True Tone inschakelen*. True Tone gebruikt geavanceerde sensors om de kleur en intensiteit van het scherm aan te passen aan het omgevingslicht, waardoor de weergave er natuurlijker uitziet.

U kunt ook Night Shift inschakelen. Night Shift maakt de kleuren van het scherm warmer, wat prettiger is voor uw ogen.

Bij sommige instellingen voor beeldschermtoegankelijkheid, waaronder 'Keer kleuren om', 'Grijstinten' en 'Verhoog contrast', wordt True Tone mogelijk uitgeschakeld.

Info over helderheidsniveaus

iOS-apparaten maken gebruik van een omgevingslichtsensor om de helderheidsniveaus aan te passen op basis van de lichtomstandigheden om u heen. De sensor verlaagt de helderheid op donkere locaties en verhoogt de helderheid op verlichte locaties. Automatische aanpassing van de helderheid staat standaard ingeschakeld.

Wanneer de automatische aanpassing van de helderheid is ingeschakeld, zult u merken dat de positie van de helderheidsschuifknop op uw apparaat de veranderende lichtomstandigheden volgt.

U kunt de automatische aanpassing van de helderheid in- en uitschakelen in 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Weergave en tekstgrootte'.

Automatische aanpassing van de helderheid werkt niet op de iPod touch.

Meer informatie

* U kunt True Tone gebruiken op de volgende apparaten: iPhone 8 en nieuwer, iPad Pro 12,9-inch (3e generatie), iPad Pro 11-inch, iPad Pro 12,9-inch (2e generatie), iPad Pro 10,5-inch, iPad Pro (9,7-inch), iPad Air (3e generatie) en iPad mini (5e generatie).