Het bedieningspaneel openen op een iPad

Via het bedieningspaneel krijg je direct toegang tot de dingen die je het vaakst doet. Je kunt het bedieningspaneel bijvoorbeeld gebruiken om snel een foto te maken, wifi in te schakelen of je Apple TV te bedienen.

Een iPad-scherm met het bedieningspaneel

Het bedieningspaneel openen en sluiten

• Je opent het bedieningspaneel door omlaag te swipen vanuit de rechterbovenhoek van je scherm.

• Je sluit het bedieningspaneel door omhoog te vegen vanaf de onderkant van het scherm of door gewoon op het scherm te tikken.

Lees hoe je het bedieningspaneel opent en sluit op de iPhone en iPod touch.

Je instellingen aanpassen

Wil je snel de helderheid van het beeldscherm of het geluidsvolume aanpassen? Je kunt de instellingen van het bedieningspaneel aanpassen om je apps, instellingen en functies in slechts enkele tikken te bereiken.

Weet je niet wat je allemaal kunt doen vanuit het bedieningspaneel? Bekijk de lijst met apps, instellingen en functies.