Externe monitoren gebruiken met een Mac

Lees hier hoe u een extra beeldscherm aansluit op een Mac en hoe u de beeldschermen samen kunt laten werken.

MacBook Pro met Pro Display XDR waarop een macOS-desktop te zien is

De beeldschermondersteuning controleren

Afhankelijk van uw Mac-model kunt u een of meer externe beeldschermen aansluiten. Raadpleeg de technische specificaties om te zien hoeveel externe beeldschermen uw Mac ondersteunt:

1. Kies het Apple-menu  > 'Over deze Mac'.
  2. Klik op het tabblad 'Ondersteuning'.
  3. Klik op 'Specificaties'.
  4. Op de webpagina die wordt weergegeven, ziet u het aantal door de Mac ondersteunde beeldschermen onder 'Weergavevoorzieningen' of 'Videokaart'.

Als u een Mac met Apple Silicon gebruikt, kunt u één extern beeldscherm op uw Mac aansluiten via een van de Thunderbolt-/USB 4-poorten. U kunt geen docks gebruiken om bij wijze van uitgebreid bureaublad meer beeldschermen aan te sluiten. Op een Mac mini (M1, 2020) kunt u een tweede beeldscherm aansluiten op de HDMI-poort.

Uw beeldscherm aansluiten

Sluit het beeldscherm aan op een stopcontact en vervolgens op de Mac. Controleer de poorten op de Mac om na te gaan of u een adapter nodig hebt.

De weergaveopties wijzigen

Nadat u het beeldscherm hebt aangesloten, kunt u ervoor kiezen uw bureaublad over beide beeldschermen te spreiden of synchroon weer te geven op beide beeldschermen.

Uitgebreid bureaublad gebruiken

1. Ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Beeldschermen'.
  2. Klik op het tabblad 'Rangschikking'.
  3. Zorg ervoor dat het aankruisvak 'Schakel synchrone weergave in' niet is geselecteerd.
  4. Plaats uw beeldschermen zoals op uw bureau. Als u de positie van een beeldscherm wilt wijzigen, sleept u het naar de gewenste positie. Er verschijnt een rode rand rond het scherm terwijl het wordt verplaatst.
  5. Sleep de menubalk naar het andere scherm om dat scherm als het primaire scherm in te stellen. Het primaire beeldscherm is het beeldscherm waarop uw bureaubladsymbolen en appvensters als eerste worden weergegeven.
    Tabblad Rangschikking van Beeldschermen in Systeemvoorkeuren

Synchrone weergave op uw beeldschermen

1. Zorg ervoor dat het externe beeldscherm is ingeschakeld en verbonden met de Mac.
  2. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Beeldschermen' en klik vervolgens op het tabblad 'Rangschikking'.
  3. Zorg ervoor dat het aankruisvak 'Schakel synchrone weergave in' is geselecteerd.
    Tabblad Rangschikking van Beeldschermen in Systeemvoorkeuren met synchrone weergave ingeschakeld

Gebruik AirPlay

Met Apple TV kunt u uw tv gebruiken als apart beeldscherm voor uw Mac. Lees hoe u AirPlay gebruikt om het beeldscherm van een Mac synchroon weer te geven of uit te breiden.