Twee monitoren gebruiken met een MacBook Air met M3-chip

Je kunt twee externe beeldschermen tegelijk aansluiten wanneer je de klep van de MacBook Air sluit.

Vereisten controleren

• Extern toetsenbord en muis of trackpad

• macOS Sonoma 14.3 of nieuwer

• Voeding van beeldscherm via USB-C of lichtnetadapter met USB-C-naar-MagSafe-kabel

Beeldschermen aansluiten

1. Sluit een extern toetsenbord en een muis of trackpad aan.

2. Sluit de Mac aan op een stopcontact. Als het externe beeldscherm stroom levert aan de Mac, is er geen afzonderlijke lichtnetadapter nodig.

3. Sluit het eerste beeldscherm aan. Dit is het primaire beeldscherm met een resolutie tot 6K bij 60 Hz (of 4K bij 144 Hz).

4. Sluit de klep van de MacBook Air.

5. Sluit het tweede beeldscherm aan. Dit is het secundaire beeldscherm met een resolutie tot 5K bij 60 Hz (of 4K bij 100 Hz).

Beeldschermen ordenen

• Voorkeuren voor de weergave blijven behouden in Systeeminstellingen.

• Als je de klep van de MacBook Air opent wanneer beide beeldschermen zijn aangesloten, wordt het secundaire externe beeldscherm donker of wordt de verbinding verbroken.

• Als het primaire beeldscherm wordt losgekoppeld en het deksel wordt geopend, wordt het secundaire beeldscherm het primaire beeldscherm.

• De beeldschermen moeten zowel losgekoppeld als aangesloten zijn om de weergavevolgorde opnieuw in te stellen.

Als je beeldscherm niet kan worden aangesloten

Als je beeldscherm is aangesloten op een hub of dock en je het alleen kunt gebruiken om je ingebouwde beeldscherm te spiegelen, sluit je het beeldscherm rechtstreeks aan op een poort op je Mac.

Meer informatie

Raadpleeg Een beeldscherm aansluiten op een Mac voor meer informatie over het aansluiten van beeldschermen.