Een 8K-scherm gebruiken met je Mac

Bepaalde Mac-modellen ondersteunen externe beeldschermen met een resolutie van 8K, hogere verversingsfrequenties tot 240 Hz bij gebruik van een resolutie van 4K en uitgebreide ondersteuning voor variabele verversingsfrequenties (VRR).

Compatibele Mac-modellen

Deze Mac-modellen ondersteunen 8K-resolutie, 4K-resolutie met verversingsfrequenties tot 240 Hz en VRR op een compatibel extern beeldscherm:

• MacBook Pro-modellen met M2 Pro, M3 Pro, M2 Max of M3 Max die in 2023 of later zijn geïntroduceerd

Je MacBook Pro-model identificeren

• Mac mini (2023 met M2 Pro)

Je Mac mini-model identificeren

• Mac Studio-modellen die in 2023 zijn geïntroduceerd

Je Mac mini-model identificeren

• Mac Pro-modellen die in 2023 zijn geïntroduceerd

Je Mac Pro-model identificeren

Je beeldscherm configureren

Sluit je beeldscherm aan en stel vervolgens de resolutie en verversingsfrequentie in.

Je beeldscherm aansluiten

• Gebruik een Ultra High Speed 48 Gbps HDMI-kabel.

• Sluit de HDMI-kabel rechtstreeks aan tussen de HDMI-poort op je Mac en je beeldscherm.

• Gebruik geen adapter met de HDMI-kabel om de hoogste resolutie en verversingsfrequentie te krijgen.

De resolutie en verversingsfrequentie instellen voor je beeldscherm

• Nadat je het beeldscherm hebt aangesloten, gebruik je de beeldscherminstellingen op je Mac om de resolutie en verversingsfrequentie van het beeldscherm in te stellen.

• Op sommige beeldschermen moet je mogelijk eerst de ingebouwde menu's van het beeldscherm gebruiken om 8K-resolutie en VRR in te schakelen. Op sommige tv's hebben deze instellingen andere namen, zoals 'gamemodus' voor VRR en 'ingangssignaal plus' voor 8K-resolutie. Raadpleeg de documentatie van je beeldscherm voor meer informatie.

Wat je moet doen als je beeldscherm niet werkt