Gepersonaliseerde reclame in de App Store, Apple News en de Aandelen-app beheren

Lees hier hoe u de personalisatie van de van Apple afkomstige reclame op uw iPhone, iPad, iPod touch en Mac beperkt en hoe u locatiegebonden reclame van Apple uitschakelt op uw iPhone, iPad, iPod touch en Mac.

Via de van Apple afkomstige reclame kunnen mensen apps, producten en voorzieningen ontdekken terwijl hun privacy wordt gewaarborgd. Om gepersonaliseerde reclame weer te geven, gebruikt Apple informatie over u om voor u relevantere advertenties weer te geven. Lees hier meer over de informatie die Apple gebruikt om reclame aan u te leveren terwijl uw privacy beschermd blijft.

Als u geen gepersonaliseerde reclame wilt ontvangen, kunt u de optie 'Gepersonaliseerde reclame' op uw iPhone, iPad, iPod touch en Mac uitschakelen. Dit vermindert het aantal advertenties dat u ontvangt doorgaans niet, maar de advertenties zijn mogelijk minder relevant voor u. U kunt ook locatiegebonden reclame uitschakelen op uw iPhone, iPad, iPod touch en Mac.

Gepersonaliseerde reclame

Schakel gepersonaliseerde reclame op uw apparaat uit om te voorkomen dat Apple informatie gebruikt om voor u mogelijk relevantere advertenties weer te geven.

Gepersonaliseerde reclame uitschakelen op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Apple reclame'.
    iPhone met Apple reclameopties, waaronder 'Bekijk info over gerichte reclame' en 'Gepersonaliseerde reclame'
  2. Schakel 'Gepersonaliseerde reclame' uit.

Gepersonaliseerde reclame uitschakelen op een Mac

1. Ga naar 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Beveiliging en privacy'.
  2. Selecteer het tabblad 'Privacy'.
  3. Selecteer 'Apple reclame' in de navigatiekolom.
    Mac-venster met Apple reclameopties, waaronder 'Van Apple afkomstige reclame' en 'Gepersonaliseerde advertenties'
  4. Schakel de optie 'Gepersonaliseerde advertenties' uit.

Locatiegebonden reclame

Als u de App Store of Apple News toegang verleent tot de locatie van uw apparaat, kan het reclameplatform van Apple de huidige locatie van uw apparaat gebruiken om u geografisch gerichte reclame aan te bieden in de App Store en op Apple News.

U kunt geografisch gerichte reclame uitschakelen.

Locatiegebonden reclame uitschakelen op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen'.
    iPhone met opties in 'Locatievoorzieningen', waaronder 'Locatiemeldingen' en app-specifieke instellingen
  2. Tik om 'Locatievoorzieningen' uit te schakelen of selecteer 'App Store' of 'News' in de lijst om 'Sta toegang tot locatie toe' in te stellen op 'Nooit'.

Meer informatie over privacy en locatievoorzieningen in iOS en iPadOS.

Locatiegebonden reclame uitschakelen op een Mac

1. Ga naar 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Beveiliging en privacy'.
  2. Selecteer het tabblad 'Privacy'.
  3. Selecteer 'Locatievoorzieningen' in de navigatiekolom.
    Mac-venster met opties in 'Locatievoorzieningen', waaronder opties voor app-specifieke instellingen
  4. Maak de selectie van 'Schakel locatievoorzieningen in' ongedaan of schakel 'News' uit.