Uitschrijven bij advertenties op basis van interesses in de App Store en in Apple News

Lees hier hoe je door Apple aangeboden advertenties op basis van interesses op een iPhone, iPad, iPod touch en Apple TV beperkt en hoe je door Apple aangeboden advertenties op locatiebasis op een iPhone, iPad en iPod touch uitschakelt.

Om je de beste ervaring met advertenties te geven, biedt Apple je in de App Store en in Apple News advertenties aan die zijn gebaseerd op gegevens zoals je zoekgeschiedenis in de App Store en je leesgeschiedenis in Apple News. (Lees hier meer over de gegevens die Apple gebruikt om je advertenties te sturen.) Als je je wilt uitschrijven bij deze advertenties op basis van interesses, kun je de instelling 'Beperk reclametracking' op een iPhone, iPad, iPod touch en Apple TV inschakelen. Je kunt advertenties op locatiebasis van Apple ook uitschakelen op een iPhone, iPad en iPod touch.

Dit is wat je kunt verwachten wanneer je deze instellingen gebruikt:

• Je ziet mogelijk hetzelfde aantal advertenties als voorheen, maar die zijn mogelijk minder interessant omdat die niet op je interesses zijn gebaseerd.
  • Je ziet mogelijk nog altijd advertenties die zijn gerelateerd aan de inhoud van een programma of gebaseerd op andere onpersoonlijke informatie.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Reclame'.
  2. Schakel 'Beperk reclametracking' in.

Op een Apple TV

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Privacy'.
  2. Schakel 'Beperk reclametracking' in.

Advertenties op locatiebasis uitschakelen

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' > 'Systeem'.
  2. Schakel advertenties van Apple op locatiebasis uit.

Lees hier meer over privacy en locatievoorzieningen in iOS 8 en hoger.