Abonnementen bekijken, wijzigen of opzeggen

Lees hoe u actieve, aflopende en onlangs beëindigde abonnementen kunt bekijken, en hoe u abonnementen en lidmaatschappen kunt opzeggen.

Sommige apps en voorzieningen bieden toegang tot inhoud op basis van een abonnement. In tegenstelling tot de aankoop van een enkel item (zoals in-game valuta's, bijvoorbeeld edelstenen en munten) worden abonnementen automatisch verlengd tot u deze zelf opzegt.

Abonnementen met automatische verlenging zijn onder andere:

• Apple Music-abonnementen
  • Abonnementen op Apple News, kranten en tijdschriften
  • In-app abonnementen op voorzieningen zoals HBO NOW, Spotify, Netflix, Pandora, Hulu enzovoort.

Als u momenteel niet bent ingelogd met de Apple ID die u ook gebruikt voor het abonnement dat u wilt beheren, als u een ander apparaat gebruikt of als uw abonnement niet wordt vermeld, volgt u de instructies hieronder.

In Israël, Zuid-Afrika en Turkije wijkt de procedure voor het opzeggen van abonnementen enigszins af. Lees meer over bijzondere omstandigheden voor deze landen en regio's.

Abonnementen beheren

Volg de stappen om abonnementen te bekijken, te wijzigen of op te zeggen op een iPhone, iPad of iPod touch, een Mac of pc of een Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie).

Sommige abonnementen worden aangeboden als proefversie tegen een gereduceerde prijs of als gratis proefversie. Uw abonnement wordt mogelijk verlengd als u het minder dan 24 uur vóór de verlengingsdatum opzegt.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iTunes en App Store'.
  2. Tik boven in het scherm op uw Apple ID.
  3. Tik op 'Toon Apple ID'. Mogelijk moet u uw Apple ID verifiëren.
  4. Tik op 'Abonnementen'.
  5. Tik op het abonnement dat u wilt beheren.
    Als u betaalt voor een abonnement maar het niet ziet staan in de lijst van abonnementen, worden deze kosten mogelijk via een andere partij dan Apple gefactureerd. Lees wat u kunt doen als u uw abonnement nog steeds niet kunt bekijken.
  6. Gebruik de opties om het abonnement te beheren. U kunt een ander abonnementaanbod kiezen of op 'Annuleer abonnement' tikken om uw abonnement te annuleren. Als u opzegt, wordt het abonnement op het einde van de huidige factureringsperiode stopgezet.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  4. Bevestig uw Apple ID en klik daarna op 'Toon account'.

Op de pagina 'Accountinformatie':

1. Scrol naar het onderdeel 'Instellingen'.
  2. Klik op 'Beheer' rechts van 'Abonnementen'.
  3. Klik rechts van het abonnement dat u wilt beheren op 'Wijzig'.
    Als u betaalt voor een abonnement maar het niet ziet staan in de lijst van abonnementen, worden deze kosten mogelijk via een andere partij dan Apple gefactureerd. Lees wat u kunt doen als u uw abonnement nog steeds niet kunt bekijken.
  4. Gebruik de opties om het abonnement te beheren. U kunt een ander abonnementaanbod kiezen of op 'Annuleer abonnement' klikken om uw abonnement op te zeggen. Als u opzegt, wordt het abonnement op het einde van de huidige factureringsperiode stopgezet.

Op een Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie)

U kunt alleen abonnementen bewerken voor tvOS-apps die op uw Apple TV zijn geïnstalleerd. Voor Apple TV (3e generatie of ouder) moet u een iOS-apparaat of een computer gebruiken om uw abonnementen te beheren.

1. Open Instellingen.
  2. Selecteer 'Accounts'.
  3. Ga naar 'Abonnementen' en selecteer 'Beheer abonnementen'.
  4. Kies het abonnement dat u wilt beheren.
    Als u betaalt voor een abonnement maar het niet ziet staan in de lijst van abonnementen, worden deze kosten mogelijk via een andere partij dan Apple gefactureerd. Als het abonnement dat u wilt beheren niet op de Apple TV is geïnstalleerd, moet u het wijzigen met een iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc. Lees wat u kunt doen als u uw abonnement nog steeds niet kunt bekijken.
  5. Gebruik de opties om het abonnement te beheren. U kunt een ander abonnementaanbod kiezen of 'Annuleer abonnement' selecteren om uw abonnement op te zeggen. Als u opzegt, wordt het abonnement op het einde van de huidige factureringsperiode stopgezet.

Als u de abonnementen nog steeds niet ziet

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Publicatiedatum: Tue Apr 24 22:37:26 GMT 2018