Abonnementen bekijken, wijzigen of opzeggen

Uw abonnementen beheren via Instellingen op uw iOS-apparaat, in iTunes op een Mac of pc, of via Apple TV.

Een iPhone X waarop abonnementen op HBO NOW, Apple Music en Hulu te zien zijn.

Voor sommige apps en services is een abonnement vereist. Met een abonnement betaalt u om toegang te krijgen tot inhoud in de app of service.

Sommige abonnementen worden automatisch verlengd, tenzij u ze annuleert. Voorbeelden hiervan zijn de volgende:

• In-app abonnementen voor materiaal of voorzieningen, zoals HBO NOW, Spotify, Pandora, Hulu enzovoort.
  • Apple Music en Apple News+
  • Apple TV-kanalen

Als u momenteel niet bent ingelogd met de Apple ID die u ook gebruikt voor het abonnement dat u wilt beheren, als u een ander apparaat gebruikt of als uw abonnement niet wordt vermeld, volgt u de instructies hieronder.

Sommige abonnementen worden aangeboden als proefversie tegen een gereduceerde prijs of als gratis proefversie. Uw abonnement wordt mogelijk verlengd als u het minder dan 24 uur vóór de verlengingsdatum opzegt.

Abonnementen wijzigen of opzeggen

Volg de stappen om abonnementen te bekijken, te wijzigen of op te zeggen op een iPhone, iPad of iPod touch, een Mac of pc of een Apple TV of op andere apparaten.

Als u niet meer in het bezit bent van een Apple apparaat, downloadt u iTunes op een pc of neemt u contact op met Apple Support om uw abonnementen op te zeggen.

In Israël, Zuid-Afrika en Turkije wijkt de procedure voor het opzeggen van abonnementen enigszins af. Lees meer over bijzondere omstandigheden voor deze landen en regio's.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iTunes en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID bovenaan het scherm en tik vervolgens op 'Toon Apple ID'. U moet wellicht inloggen met uw Apple ID.
    Een iPhone X waarop de instellingen van de iTunes Store en App Store zijn geopend. Een menu staat op de voorgrond van het scherm en 'Toon Apple ID' is gemarkeerd.
  3. Scrol naar 'Abonnementen' en tik erop.
    Het scherm 'Accountinstellingen' op een iPhone X. De knop 'Abonnementen' is gemarkeerd.
  4. Tik op het abonnement dat u wilt beheren.
    Als u betaalt voor een abonnement maar het niet ziet staan in de lijst met abonnementen, worden deze kosten mogelijk gefactureerd via een andere aanbieder en niet via Apple. Lees hier wat u kunt doen als u uw abonnement nog steeds niet kunt bekijken.
  5. Gebruik de opties om het abonnement te beheren. U kunt een ander abonnementaanbod kiezen of op 'Annuleer abonnement' tikken om uw abonnement te annuleren. Als u opzegt, wordt het abonnement op het einde van de huidige factureringsperiode stopgezet.1
    Als u geen optie voor het opzeggen van een bepaald abonnement ziet, dan is dit al opgezegd en wordt het niet verlengd. Als het abonnement onlangs is verlopen, ziet u er een vervaldatum bij staan. Als u het abonnement onlangs hebt opgezegd, ziet u tot en met welke datum u gebruik kunt maken van het abonnement.
    Een iPhone X waarop een Apple Music-abonnement is te zien. Op de voorgrond wordt een pop-upvenster weergegeven met de vraag of u de opzegging van het abonnement wilt bevestigen.

U kunt uw abonnementen ook beheren in de App Store-app: tik op het tabblad 'Vandaag' en tik vervolgens op uw profielfoto of de profielknop  bovenaan het scherm. Tik op 'Beheer abonnementen' en tik op het abonnement dat u wilt beheren.

Op een Mac of pc

U kunt abonnementen beheren in de App Store op een Mac of in iTunes op een Mac of pc.

In de App Store

1. Open de App Store-app op de Mac.
  2. Klik op uw Apple ID onderaan de navigatiekolom.
  3. Klik op  'Bekijk informatie' bovenaan het venster. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
    In de App Store op de Mac staat de knop 'Bekijk informatie' bovenaan het scherm.
  4. Scrol op de pagina 'Accountinformatie' naar het gedeelte 'Beheer'. Klik op 'Beheer' rechts van 'Abonnementen'.
  5. Klik rechts van het abonnement dat u wilt beheren op 'Wijzig'.
    Als u betaalt voor een abonnement maar het niet ziet staan in de lijst met abonnementen, worden deze kosten mogelijk gefactureerd via een andere aanbieder en niet via Apple. Lees hier wat u kunt doen als u uw abonnement nog steeds niet kunt bekijken.
  6. Gebruik de opties om het abonnement te beheren. U kunt een ander abonnementaanbod kiezen of op 'Annuleer abonnement' klikken om uw abonnement op te zeggen. Als u opzegt, wordt het abonnement aan het einde van de huidige factureringsperiode stopgezet.1
    De pagina 'Wijzig abonnement' bevat opties om over te stappen op een jaarabonnement of een gezinsabonnement. De knop 'Annuleer abonnement' staat eronder.
    Als u geen optie voor het opzeggen van een bepaald abonnement ziet, dan is dit al opgezegd en wordt het niet verlengd. Als het abonnement onlangs is verlopen, ziet u er een vervaldatum bij staan. Als u het abonnement onlangs hebt opgezegd, ziet u tot en met welke datum u gebruik kunt maken van het abonnement.

In iTunes

1. Open iTunes.
  2. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk bovenaan het computerscherm of bovenaan het iTunes-venster.
    Een iTunes-venster waarin het Account-menu is geopend. 'Toon mijn account' is geselecteerd in het menu.
  3. Log in met uw Apple ID en klik vervolgens op 'Toon account'.
  4. Scrol op de pagina 'Accountinformatie' naar het gedeelte 'Instellingen'. Klik op 'Beheer' rechts van 'Abonnementen'.
  5. Klik rechts van het abonnement dat u wilt beheren op 'Wijzig'.
    Als u betaalt voor een abonnement maar het niet ziet staan in de lijst met abonnementen, worden deze kosten mogelijk gefactureerd via een andere aanbieder en niet via Apple. Lees hier wat u kunt doen als u uw abonnement nog steeds niet kunt bekijken.
  6. Gebruik de opties om het abonnement te beheren. U kunt een ander abonnementaanbod kiezen of op 'Annuleer abonnement' klikken om uw abonnement op te zeggen. Als u opzegt, wordt het abonnement op het einde van de huidige factureringsperiode stopgezet.1
    Als u geen optie voor het opzeggen van een bepaald abonnement ziet, dan is dit al opgezegd en wordt het niet verlengd. Als het abonnement onlangs is verlopen, ziet u er een vervaldatum bij staan. Als u het abonnement onlangs hebt opgezegd, ziet u tot en met welke datum u gebruik kunt maken van het abonnement.Een iTunes Store-venster met een Apple Music-abonnement. Op de voorgrond wordt een bericht weergegeven met de vraag of u de opzegging van het abonnement wilt bevestigen.

Op een Apple TV

U kunt alleen abonnementen bewerken voor tvOS-apps die op uw Apple TV zijn geïnstalleerd. Voor Apple TV (3e generatie of ouder) moet u een iOS-apparaat of een computer gebruiken om uw abonnementen te beheren.

1. Open Instellingen.
  2. Selecteer 'Accounts'.
  3. Ga naar 'Abonnementen' en selecteer 'Beheer abonnementen'.
    Een Apple TV waarop het instellingenscherm 'Accounts' is geopend. 'Beheer abonnementen' is geselecteerd.
  4. Kies het abonnement dat u wilt beheren.
    Als u betaalt voor een abonnement maar het niet ziet staan in de lijst met abonnementen, worden deze kosten mogelijk gefactureerd via een andere aanbieder en niet via Apple. Als het abonnement dat u wilt beheren niet op de Apple TV is geïnstalleerd, moet u het wijzigen via een iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc. Lees hier wat u kunt doen als u uw abonnement nog steeds niet kunt bekijken.
  5. Gebruik de opties om het abonnement te beheren. U kunt een ander abonnementaanbod kiezen of 'Annuleer abonnement' selecteren om uw abonnement op te zeggen. Als u opzegt, wordt het abonnement op het einde van de huidige factureringsperiode stopgezet.1
    Als u geen optie voor het opzeggen van een bepaald abonnement ziet, dan is dit al opgezegd en wordt het niet verlengd. Als het abonnement onlangs is verlopen, ziet u er een vervaldatum bij staan. Als u het abonnement onlangs hebt opgezegd, ziet u tot en met welke datum u gebruik kunt maken van het abonnement.Een Apple TV waarop een Apple Music-abonnement is te zien. 'Annuleer abonnement' is geselecteerd.

Abonnementen beheren op andere apparaten

U kunt als volgt abonnementen bekijken, wijzigen of annuleren op andere apparaten.

• Als u een abonnement op de Apple Music-app hebt op een Android- of Chromebook-apparaat, tikt u op de menuknop en tikt u daarna op 'Account' > 'Beheer abonnement'.
  • Als u de Apple TV-app op een smart-tv gebruikt, opent u 'Instellingen' en gaat u naar 'Account' > 'Beheer abonnementen'.

Als u de abonnementen nog steeds niet ziet

Meer informatie

1. Als u een abonnement annuleert tijdens een gratis proefperiode, verliest u mogelijk meteen toegang tot de inhoud van het abonnement.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.