Abonnementen bekijken of opzeggen

Beheer uw abonnement op Apple Music, Apple News+, Apple Arcade, Apple TV+ of Apple TV-kanalen, of abonnementen waarvoor u zich hebt aangemeld via een app.

Abonnementen bekijken of opzeggen

Een abonnement opzeggen

• Abonnementen worden doorgaans automatisch verlengd, tenzij u ze opzegt.
  • Als u het abonnement opzegt, kunt u hiervan gebruik blijven maken tot aan de volgende factuurdatum.
  • Als u het abonnement opzegt tijdens een gratis proefperiode, verliest u mogelijk meteen toegang tot de inhoud van het abonnement.

Als u zich hebt aangemeld voor een gratis proefabonnement of een proefabonnement met korting en u het abonnement niet wilt verlengen, moet u het minstens 24 uur voordat het verloopt opzeggen.

In Israël, Zuid-Afrika en Turkije wijkt de procedure voor het opzeggen van abonnementen enigszins af. Lees meer over bijzondere omstandigheden voor deze landen en regio's.

Abonnementen bekijken of opzeggen op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op uw naam.
  3. Tik op 'Abonnementen'. (Als u de optie 'Abonnementen' niet ziet, tikt u op 'iTunes en App Store'. Tik vervolgens op uw Apple ID en op 'Toon Apple ID'. Log in, scrol omlaag naar 'Abonnementen' en tik erop.)
    Scherm van iPhone waarop wordt aangegeven waar u abonnementen kunt vinden in Instellingen.
  4. Tik op het abonnement dat u wilt beheren. Als u het abonnement dat u zoekt, niet ziet
  5. Tik op 'Annuleer abonnement'. Als u 'Annuleer abonnement' niet ziet, is het abonnement reeds opgezegd en wordt het niet verlengd.

Abonnementen bekijken of opzeggen op een Mac

1. Open de App Store-app.
  2. Klik op de inlogknop  of op uw naam onderaan de navigatiekolom.
  3. Klik op  'Bekijk informatie' bovenaan het venster. Mogelijk wordt u gevraagd om in te loggen.
  4. Op de pagina die nu wordt weergegeven, scrolt u omlaag naar 'Abonnementen' en vervolgens klikt u op 'Beheer'.
    Mac met de pagina 'Accountinformatie' die wordt weergegeven nadat u op 'Bekijk informatie' hebt geklikt.
  5. Klik naast het gewenste abonnement op 'Wijzig'. Als u het abonnement dat u zoekt, niet ziet
  6. Klik op 'Annuleer abonnement'. Als u 'Annuleer abonnement' niet ziet, is het abonnement reeds opgezegd en wordt het niet verlengd.

Abonnementen bekijken of opzeggen op een Apple Watch

1. Open de App Store op uw Apple Watch.
  2. Scrol naar 'Account' en tik erop.
  3. Tik op 'Abonnementen'.
  4. Tik op het gewenste abonnement. Als u het abonnement dat u zoekt, niet ziet
  5. Tik op 'Annuleer abonnement'. Als u 'Annuleer abonnement' niet ziet, is het abonnement reeds opgezegd en wordt het niet verlengd.

Abonnementen bekijken of opzeggen op een Apple TV

Op een Apple TV kunt u abonnementen alleen wijzigen voor tvOS-apps die op uw Apple TV zijn geïnstalleerd. Voor Apple TV (3e generatie of ouder) moet u een iOS- of iPadOS-apparaat of een computer gebruiken om uw abonnementen te beheren.

1. Open Instellingen.
  2. Selecteer 'Gebruikers en accounts' en selecteer vervolgens uw account.
  3. Selecteer 'Abonnementen'.
  4. Kies het abonnement dat u wilt beheren en selecteer vervolgens 'Annuleer abonnement'. Als u 'Annuleer abonnement' niet ziet, is het abonnement reeds opgezegd en wordt het niet verlengd.

Als u geen Apple apparaat hebt

Als u het abonnement dat u zoekt niet ziet

Als u hebt geprobeerd een abonnement te bekijken of annuleren maar u kunt het gezochte abonnement niet vinden, controleert u het volgende. U kunt ook contact opnemen met Apple Support.

Worden de kosten van het abonnement wellicht gefactureerd via een ander bedrijf?

Zoek het transactiebedrag voor het abonnement op uw bankafschrift. Als u geen verwijzing naar 'iTunes', 'Apple' of iets vergelijkbaars ziet, wordt het abonnement mogelijk niet gefactureerd via Apple.

Hulp bij abonnementen die niet worden gefactureerd via Apple.

Heeft een gezinslid het abonnement afgesloten?

Het gezinshoofd van 'Delen met gezin' kan geen abonnementen van gezinsleden beheren. Vraag uw gezinsleden om hun abonnementen zelf te wijzigen of op te zeggen op hun eigen apparaat of terwijl ze zijn ingelogd met hun eigen Apple ID. U kunt ook 'Vraag om te kopen' gebruiken om toe te zien op wat kinderen kopen.

'Vraag om te kopen' inschakelen.

Was u bij het afsluiten van het abonnement mogelijk ingelogd met een andere Apple ID?

Als u abonnementen voor een andere Apple ID wilt zien, logt u in met de desbetreffende Apple ID en volgt u de stappen in dit artikel.

Uw Apple ID vergeten?

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.