Als een iPhone, iPad of iPod touch niet kan worden opgeladen

Lees wat u kunt doen als de batterij niet of langzaam oplaadt of als u een waarschuwingsbericht ziet.

Voeding aansluiten

Als u een iPhone 8 of nieuwer draadloos probeert op te laden, controleert u eerst of u kunt opladen met de meegeleverde USB-adapter en kabel. Als dat wel werkt, kunt u hulp krijgen bij draadloos opladen. Bij accessoires van andere leveranciers controleert u of ze gecertificeerd zijn door Apple.

Volg deze stappen voor het opladen van uw apparaat:

1. Sluit uw apparaat aan op de meegeleverde USB-kabel.
  2. Sluit het apparaat vervolgens aan op een van deze drie voedingsbronnen:

Stopcontact

Steek de USB-oplaadkabel in een USB-lichtnetadapter en steek de adapter vervolgens in het stopcontact.

Computer

Sluit uw oplaadkabel aan op de USB 2.0- of 3.0-poort van een computer die is ingeschakeld en niet in de sluimerstand staat. Gebruik de USB-poorten van het toetsenbord niet.

Voedingaccessoire

Sluit de kabel aan op een USB-hub met voeding, een docking station of een ander door Apple gecertificeerd accessoire.

Oplaadsymbool in iOS

Tijdens het opladen van het apparaat ziet u een bliksemsymbool naast het batterijsymbool in de statusbalk, of een groot batterijsymbool op het toegangsscherm.

Als uw apparaat niet of langzaam oplaadt

Volg deze stappen en probeer het na elke stap opnieuw:

1. Controleer uw oplaadkabel en USB-adapter op tekenen van beschadiging, zoals breuken of verbogen pinnen.1 Gebruik geen beschadigde accessoires.
    Lightning-naar-USB-kabel en USB-lichtnetadapter
  2. Gebruik een stopcontact en controleer de verbindingen tussen de oplaadkabel, de USB-adapter en het stopcontact of het netsnoer, of probeer een ander stopcontact.
  3. Verwijder al het vuil van de oplaadpoort aan de onderkant van uw apparaat en sluit de oplaadkabel stevig aan op uw apparaat. Als de oplaadpoort is beschadigd, heeft uw apparaat waarschijnlijk service nodig.
  4. Laad uw apparaat een half uur op (als het apparaat daarna niet reageert, leest u hier wat u moet doen).
  5. Herstart het apparaat geforceerd:
    • iPad-modellen met Face ID: druk kort op de volume-omhoogknop. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd de bovenste knop ingedrukt totdat het apparaat opnieuw opstart.
    • iPhone 8 of nieuwer: druk kort op de volume-omhoogknop. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd de zijknop ingedrukt tot u het Apple logo ziet.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus en iPod touch (7e generatie): houd de zijknop (of bovenste knop) en de volume-omlaagknop ten minste 10 seconden ingedrukt tot u het Apple logo ziet.
    • iPad met thuisknop, iPhone 6s of ouder en iPod touch (6e generatie) of ouder: houd de zijknop (of de bovenste knop) en de thuisknop ten minste 10 seconden ingedrukt tot u het Apple logo ziet.
  6. Laat uw apparaat daarna nog een half uur opladen.
  7. Als het apparaat nog steeds niet wil inschakelen of opladen, brengt u het apparaat, de oplaadkabel en de oplaadadapter naar een Apple Store of een erkende Apple serviceprovider voor nader onderzoek. U kunt ook contact opnemen met Apple Support.

Als uw apparaat is gestopt met opladen op 80 procent

Uw iPhone kan iets warmer worden als deze aan het opladen is. Als de batterij te warm wordt, kan de software het opladen boven de 80 procent beperken om de levensduur van de batterij te verlengen. Uw iPhone zal opnieuw opladen als de temperatuur is gedaald. Probeer uw iPhone en oplader naar een koelere plek te verplaatsen.

iOS 13 maakt gebruik van 'Geoptimaliseerd opladen' om het verouderingsproces van de batterij te vertragen door de tijd te verkorten die uw iPhone doorbrengt in een volledig opgeladen staat. Uw iPhone gebruikt machine learning op het apparaat om uw dagelijkse oplaadroutine te leren, zodat de iPhone pas verder oplaadt dan 80% wanneer u uw iPhone weer nodig hebt.2 Door op deze manier op te laden, wordt de batterij minder belast en de levensduur verlengd. 'Geoptimaliseerd opladen' is alleen actief wanneer uw iPhone voorspelt dat hij voor langere tijd wordt aangesloten op een oplader.

Als er een waarschuwing wordt weergegeven dat het accessoire niet wordt ondersteund of niet is gecertificeerd

Deze waarschuwingen kunnen om enkele redenen verschijnen: uw iOS-apparaat heeft mogelijk een oplaadpoort die vuil of beschadigd is, uw oplaadaccessoire is defect, beschadigd of niet door Apple gecertificeerd of uw USB-lader is niet ontworpen om apparaten op te laden. Volg deze stappen:

1. Verwijder eventueel vuil uit de oplaadpoort aan de onderkant van het apparaat.
  2. Start het iOS-apparaat opnieuw op.
  3. Probeer een andere USB-kabel of een andere oplader.
  4. Zorg ervoor dat u de nieuwste iOS-versie hebt.
  5. Neem contact op met Apple Support om een afspraak te maken voor service.

1. Als u niet zeker weet of een accessoire beschadigd is, brengt u het naar een Apple Store of erkende Apple serviceprovider voor nader onderzoek, of neemt u contact op met Apple Support.

2. Informatie over uw oplaadroutine wordt alleen op uw iPhone bewaard. De informatie wordt niet bewaard in reservekopieën en wordt niet gedeeld met Apple.