Als een iPhone, iPad of iPod touch niet kan worden opgeladen

Lees wat u kunt doen als de batterij niet of langzaam oplaadt of als u een waarschuwingsbericht ziet.

Voeding aansluiten

Als u een iPhone 8 of hoger draadloos probeert op te laden, zorg er dan eerst voor dat u kunt opladen met de USB-adapter en kabel die met uw apparaat meegeleverd zijn. Als dat wel werkt, kunt u hulp krijgen bij draadloos opladen. Bij accessoires van andere leveranciers controleert u of ze gecertificeerd zijn door Apple.

Volg deze stappen voor het opladen van uw apparaat:

1. Sluit uw apparaat op de meegeleverde USB-kabel aan.
  2. Sluit het apparaat vervolgens aan op een van deze drie voedingsbronnen:

Stopcontact

Steek uw USB-oplaadkabel in een USB lichtnetadapter en stek de adapter vervolgens in het stopcontact.

Computer

Sluit uw oplaadkabel aan op de USB 2.0- of 3.0-poort van een computer die is ingeschakeld en niet in de sluimerstand staat. Gebruik de USB-poorten van het toetsenbord niet.

Voedingaccessoire

Sluit de kabel aan op een USB-hub met voeding, een docking station of een ander door Apple gecertificeerd accessoire.

Oplaadsymbool in iOS

Tijdens het opladen van het apparaat ziet u een bliksemsymbool naast het batterijsymbool in de statusbalk, of een groot batterijsymbool op het toegangsscherm.

Als uw apparaat niet of langzaam oplaadt

Volg deze stappen en probeer het na elke stap opnieuw:

1. Controleer uw oplaadkabel en USB-adapter op tekenen van beschadiging, zoals breuken of verbogen pinnen.* Gebruik geen beschadigde accessoires.
    Lightning-naar-USB-kabel en USB-lichtnetadapter
  2. Gebruik een stopcontact en controleer of uw oplaadkabel, de USB-adapter en stopcontact of voedingskabel goed aangesloten zijn, of probeer een ander stopcontact.
  3. Verwijder al het vuil van de oplaadpoort aan de onderkant van uw apparaat en sluit de oplaadkabel stevig aan op uw apparaat. Als de oplaadpoort is beschadigd, heeft uw apparaat waarschijnlijk service nodig.
  4. Laat uw apparaat een half uur op (als uw apparaat daarna niet reageert, ontdek wat te doen).
  5. Herstart het apparaat geforceerd:
    • Op een iPhone 8 of hoger: druk kort op de volume-omhoogknop. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd vervolgens de zijknop ingedrukt totdat u het Apple logo ziet.
    • Op een iPhone 7 of iPhone 7 Plus: houd de zijknop en volume-omlaagknop ten minste 10 seconden ingedrukt tot u het Apple logo ziet.
    • Op een iPhone 6s en lager, iPad of iPod touch: houd de thuisknop en de sluimerknop (of de zijknop) ten minste 10 seconden tegelijk ingedrukt tot u het Apple logo ziet.
  6. Laat uw apparaat daarna nog een half uur opladen.
  7. Als het apparaat nog steeds niet wil inschakelen of opladen, brengt u het apparaat, de oplaadkabel en de oplaadadapter naar een Apple Store of een erkende Apple serviceprovider voor nader onderzoek. U kunt ook contact opnemen met Apple Support.

Als uw apparaat is gestopt met opladen op 80 procent

Uw iPhone kan iets warmer worden als deze aan het opladen is. Als de batterij te warm wordt, kan de software het opladen boven de 80 procent beperken om de levensduur van de batterij te verlengen. Uw iPhone zal opnieuw opladen als de temperatuur is gedaald. Probeer uw iPhone en oplader naar een koelere plek te verplaatsen.

Als er een waarschuwing wordt weergegeven dat het accessoire niet wordt ondersteund of niet is gecertificeerd

Deze waarschuwingen kunnen om enkele redenen verschijnen: uw iOS-apparaat heeft mogelijk een oplaadpoort die vuil of beschadigd is, uw oplaadaccessoire is defect, beschadigd of niet door Apple gecertificeerd of uw USB-lader is niet ontworpen om apparaten op te laden. Volg deze stappen:

1. Verwijder eventueel vuil uit de oplaadpoort aan de onderkant van het apparaat.
  2. Start het iOS-apparaat opnieuw op.
  3. Probeer een andere USB-kabel of een andere oplader.
  4. Zorg ervoor dat u de nieuwste iOS-versie hebt.
  5. Neem contact op met Apple Support om een afspraak te maken voor service.

*Als u niet zeker weet of een accessoire beschadigd is, brengt u het naar een Apple Store of een erkende Apple serviceprovider voor nader onderzoek, of neemt u contact op met Apple Support.