Batterijpercentage op een iPhone of iPad weergeven

Afhankelijk van je apparaat wordt het batterijpercentage weergegeven in het bedieningspaneel of in de statusbalk.

Het batterijpercentage bekijken op een iPhone 14 en andere modellen met Face ID

Op een iPhone 14 en andere iPhone-modellen met Face ID (iPhone X en nieuwer) wordt het batterijpercentage weergegeven in het bedieningspaneel. Veeg gewoon omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het beeldscherm.

In iOS 16 kun je het batterijpercentage inschakelen zodat het in de statusbalk wordt weergegeven. Ga naar 'Instellingen' > 'Batterij' en schakel 'Batterijpercentage' in.

Het batterijpercentage bekijken op andere iPhone-modellen en op een iPad

Het batterijpercentage is altijd zichtbaar op de statusbalk van deze apparaten:*

• iPhone SE (2e en 3e generatie)

• iPhone 8 of ouder

• iPad (alle modellen)

* Als het batterijpercentage niet wordt weergegeven, ga je naar 'Instellingen' > 'Batterij' en schakel je 'Batterijpercentage' in.

iPhone-scherm met het bedieningspaneel en het batterijpercentage op 100%

De widget 'Batterijen' gebruiken

Een andere snelle manier om het batterijpercentage te controleren, is door de widget 'Batterijen' toe te voegen aan het beginscherm of de Vandaag-weergave van je apparaat. Lees hoe je widgets gebruikt op je iPhone of iPad.

Meer informatie

Lees wat je moet doen als je de batterij in je iPhone of iPad niet kunt opladen.