Als een iPhone, iPad of iPod touch is zoekgeraakt of is gestolen

Als u een iPhone, iPad of iPod touch verliest of vermoedt dat deze is gestolen, kunt u het apparaat met behulp van deze stappen vinden en uw informatie beschermen.

Als Zoek mijn [apparaat] is ingeschakeld op uw zoekgeraakte apparaat

U kunt de Zoek mijn-app gebruiken om uw apparaat te vinden, verdere stappen ondernemen om het terug te vinden en uw informatie beschermen.

1. Log in op https://icloud.com/find op het internet of gebruik de Zoek mijn-app op een ander Apple apparaat.
  2. Zoek het apparaat. Open de Zoek mijn-app of ga naar iCloud.com en klik op 'Zoek iPhone'. Selecteer een apparaat om de locatie ervan op een kaart te bekijken. Als het apparaat in de buurt is, kunt u het een geluid laten afspelen om u of iemand in de buurt het te helpen vinden.
  3. Geef op als verloren. Hiermee wordt het apparaat op afstand vergrendeld met een toegangscode en kunt u een aangepast bericht weergeven met uw telefoonnummer op het toegangsscherm van het zoekgeraakte apparaat. Hiermee wordt ook de locatie van het apparaat bijgehouden. Als u een creditcard, betaalkaart of prepaidkaart hebt toegevoegd aan Apple Pay, kunnen er geen betalingen via Apple Pay meer worden gedaan op het apparaat wanneer u de verloren-modus inschakelt.
  4. Geef het verloren of gestolen apparaat aan bij de plaatselijke politie. De politie vraagt mogelijk het serienummer van het apparaat. Zoek het serienummer van het apparaat.
  5. Wis het apparaat. U kunt het zoekgeraakte apparaat op afstand wissen om te voorkomen dat iemand anders toegang krijgt tot de gegevens die erop staan. Wanneer u het apparaat wist, worden alle gegevens (inclusief de creditcard-, betaalkaart- of prepaidkaartgegevens voor Apple Pay) op het apparaat verwijderd en kunt u het niet vinden met de Zoek mijn-app of met 'Zoek iPhone' op iCloud.com. Nadat u een apparaat hebt gewist, kunt u de locatie ervan niet volgen. Als u het apparaat verwijdert uit uw account nadat u het hebt gewist, wordt het activeringsslot uitgeschakeld. Hierdoor kan iemand anders het apparaat inschakelen en gebruiken.
  6. Neem contact op met uw mobiele aanbieder om te melden dat uw apparaat verloren is geraakt of is gestolen, zodat deze uw account kan uitschakelen om ongewenste telefoongesprekken, sms-berichten en datagebruik te voorkomen. Mogelijk wordt uw apparaat gedekt onder het abonnement van uw mobiele aanbieder.

Als u 'Delen met gezin' gebruikt, kan een gezinslid helpen het zoekgeraakte apparaat van een ander gezinslid te vinden. Laat het gezinslid gewoon inloggen bij iCloud met diens Apple ID en u kunt elk apparaat vinden dat is gekoppeld aan die account van 'Delen met gezin'.

Als uw zoekgeraakte apparaat onder de dekking van AppleCare+ met Diefstal en verlies valt, kunt u een claim voor uw zoekgeraakte of gestolen iPhone indienen.

Als Zoek mijn [apparaat] niet is ingeschakeld op het zoekgeraakte apparaat

Als Zoek mijn [apparaat] niet was ingeschakeld toen het is zoekgeraakt of gestolen, kunt u dit niet gebruiken om het apparaat te zoeken. U kunt wel deze stappen gebruiken om uw gegevens te helpen beschermen:

1. Wijzig het wachtwoord van uw Apple ID. Door het wachtwoord van uw Apple ID te wijzigen, kunt u voorkomen dat anderen toegang krijgen tot uw iCloud-gegevens of andere voorzieningen gebruiken (zoals iMessage of iTunes) vanaf het zoekgeraakte apparaat.
  2. Wijzig de wachtwoorden voor andere internetaccounts op het apparaat. Hieronder verstaan we bijvoorbeeld e-mailaccounts, Facebook of Twitter.
  3. Geef het verloren of gestolen apparaat aan bij de plaatselijke politie. De politie vraagt mogelijk het serienummer van het apparaat. Zoek het serienummer van het apparaat.
  4. Geef het verloren of gestolen apparaat aan bij uw mobiele aanbieder. Uw aanbieder kan de account uitschakelen om zo telefoongesprekken, sms-berichten en gebruik van mobiele data te voorkomen.

Zoek mijn [apparaat] is de enige manier om een verloren of gestolen apparaat te zoeken of om de locatie ervan te volgen. Als Zoek mijn [apparaat] niet is ingeschakeld op het apparaat op het moment dat het zoekraakt, is er geen andere Apple voorziening die het apparaat kan zoeken, de locatie ervan kan volgen of het op een andere manier kan signaleren.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.