Als uw iPhone, iPad of iPod touch is zoekgeraakt of is gestolen

Als u uw iPhone, iPad of iPod touch kwijtraakt of denkt dat deze is gestolen, kunt u met 'Zoek mijn' uw gegevens beschermen.

Uw apparaat op een kaart zoeken

Om uw apparaat te vinden, logt u in bij iCloud.com/find. Of gebruik de Zoek mijn-app op een ander Apple apparaat dat u bezit.

Als uw iPhone, iPad of iPod touch niet in de lijst met apparaten staat, is 'Zoek mijn' niet ingeschakeld. Maar u kunt uw account ook beschermen als 'Zoek mijn' niet is ingeschakeld.

Als verloren opgeven

Wanneer u uw apparaat als verloren opgeeft, vergrendelt u het op afstand met een toegangscode, zodat uw gegevens veilig blijven. Hierdoor wordt ook Apple Pay uitgeschakeld op het zoekgeraakte apparaat. U kunt op het apparaat ook een aangepast bericht laten weergeven met uw contactgegevens.

Uw apparaat opgeven als verloren

Uw zoekgeraakte apparaat melden bij de plaatselijke politie

De politie vraagt mogelijk het serienummer van het apparaat.

Het serienummer opzoeken

Een claim indienen wegens diefstal of verlies

Als uw zoekgeraakte iPhone wordt gedekt door AppleCare+ met Diefstal en verlies, dient u een claim in voor een iPhone-vervanging.

Een claim indienen

Uw apparaat op afstand wissen

Als u een apparaat met iOS 15, iPadOS 15 of hoger wist, kunt u Zoek mijn nog steeds gebruiken om het apparaat te zoeken of er een geluid op af te spelen. Als er een eerdere versie van de software op het apparaat draait, kunt u het apparaat niet zoeken en er geen geluid op afspelen nadat u het hebt gewist.

Als u AppleCare+ met Diefstal en verlies hebt, mag u uw iPhone pas wissen nadat uw claim is goedgekeurd.

Wis het apparaat.

Contact opnemen met uw mobiele aanbieder

Als het zoekgeraakte apparaat een iPhone of een iPad met een mobiel abonnement is, meldt u het zoekgeraakte apparaat bij uw mobiele aanbieder. Vraag de aanbieder om uw account uit te schakelen om zo telefoongesprekken, sms-berichten en het gebruik van mobiele data te voorkomen. Als uw apparaat wordt gedekt door het abonnement van uw mobiele aanbieder, dient u een claim in.

Uw zoekgeraakte apparaat uit uw account verwijderen

Als u AppleCare+ met Diefstal en verlies hebt, mag u de zoekgeraakte iPhone pas uit uw account verwijderen nadat uw claim is goedgekeurd.

Ga naar appleid.apple.com om het zoekgeraakte apparaat uit uw lijst met vertrouwde apparaten te verwijderen.

AppleCare+ met Diefstal en verlies is niet in alle landen en regio's beschikbaar.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.