Als een iPhone, iPad of iPod touch is zoekgeraakt of is gestolen

Als u een iPhone, iPad of iPod touch verliest of vermoedt dat deze is gestolen, kunt u het apparaat met behulp van deze stappen vinden en uw informatie beschermen.

Als 'Zoek mijn iPhone' is ingeschakeld, kunt u het gebruiken om het apparaat te vinden.

Als 'Zoek mijn iPhone' niet is ingeschakeld, moet u uw wachtwoorden wijzigen en het apparaat als verloren rapporteren.

Als 'Zoek mijn iPhone' is ingeschakeld op het zoekgeraakte apparaat

U kunt 'Zoek mijn iPhone' gebruiken om het apparaat te vinden en extra acties te ondernemen die u kunnen helpen het terug te krijgen en uw informatie veilig te houden.

1. Log in bij icloud.com/find op een Mac of pc of gebruik de app 'Zoek mijn iPhone' op een andere iPhone, iPad of iPod touch.
  2. Zoek het apparaat. Open 'Zoek mijn iPhone' en selecteer een apparaat om de locatie ervan op een kaart te bekijken. Als het apparaat in de buurt is, kunt u het een geluid laten afspelen om u of iemand in de buurt het te helpen vinden.
  3. Schakel de Verloren-modus in. Met de Verloren-modus kunt u het apparaat op afstand vergrendelen met een toegangscode, een aangepast bericht met uw telefoonnummer weergeven op het toegangsscherm van het zoekgeraakte apparaat en de locatie van het apparaat volgen. Als u een creditcard of betaalkaart hebt toegevoegd aan Apple Pay, kunnen er geen betalingen meer worden gemaakt op het apparaat via Apple Pay wanneer u de Verloren-modus inschakelt.

4. Geef het verloren of gestolen apparaat aan bij de plaatselijke politie. De politie vraagt mogelijk het serienummer van het apparaat. Zoek het serienummer van het apparaat.
  5. Wis het apparaat. U kunt het zoekgeraakte apparaat op afstand wissen om te voorkomen dat iemand anders toegang krijgt tot de gegevens erop. Wanneer u het apparaat wist, worden alle gegevens (inclusief de creditcard- en bankpasgegevens voor Apple Pay) op het apparaat verwijderd en kunt u het niet vinden via Zoek mijn iPhone. Nadat u een apparaat hebt gewist, kunt u de locatie ervan niet volgen. Als u het apparaat verwijdert uit uw account nadat u het hebt gewist, wordt Activeringsslot uitgeschakeld. Hierdoor kan iemand anders het apparaat inschakelen en gebruiken.
  6. Rapporteer uw verloren of gestolen apparaat aan uw mobiele aanbieder, zodat deze uw account kan uitschakelen om ongewenste telefoongesprekken, sms-berichten en datagebruik te voorkomen. Mogelijk wordt uw apparaat gedekt onder het abonnement van uw mobiele aanbieder.

Als u Delen met gezin gebruikt, kan een gezinslid helpen het zoekgeraakte apparaat van een ander gezinslid te vinden. Laat het gezinslid gewoon inloggen bij iCloud met diens Apple ID en u kunt elk apparaat vinden dat is gekoppeld aan die account van Delen met gezin.

Wat als het apparaat uitgeschakeld of offline is?

Als het zoekgeraakte apparaat uitgeschakeld of offline is, kunt u het nog steeds in de Verloren-modus zettenhet vergrendelen of het op afstand wissen. Wanneer het apparaat opnieuw online gaat, worden deze acties uitgevoerd. Als u het apparaat verwijdert uit uw account terwijl het offline is, worden nog niet uitgevoerde acties voor het apparaat geannuleerd.

Hoe wordt de Verloren-modus uitgeschakeld of geannuleerd?

U kunt de Verloren-modus uitschakelen door de toegangscode op het apparaat in te voeren. U kunt ook de Verloren-modus in iCloud.com uitschakelen of vanaf de app 'Zoek mijn iPhone'.

Als 'Zoek mijn iPhone' niet is ingeschakeld op het zoekgeraakte apparaat

Als 'Zoek mijn iPhone' niet was ingeschakeld toen het is zoekgeraakt of gestolen, kunt u dit niet gebruiken om het apparaat te zoeken. U kunt wel deze stappen gebruiken om uw gegevens te helpen beschermen:

1. Wijzig het wachtwoord van uw Apple ID. Door het wachtwoord van uw Apple ID te wijzigen, kunt u voorkomen dat anderen toegang krijgen tot uw iCloud-gegevens of andere voorzieningen gebruiken (zoals iMessage of iTunes) vanaf het zoekgeraakte apparaat.
  2. Wijzig de wachtwoorden voor andere internetaccounts op het apparaat. Hieronder verstaan we e-mailaccounts, Facebook of Twitter.
  3. Geef het verloren of gestolen apparaat aan bij de plaatselijke politie. De politie vraagt mogelijk het serienummer van het apparaat. Zoek het serienummer van het apparaat.
  4. Geef het verloren of gestolen apparaat aan bij uw draadloze aanbieder. Uw aanbieder kan de account uitschakelen om zo telefoongesprekken, sms-berichten en gebruik van mobiele data te voorkomen.

'Zoek mijn iPhone' is de enige manier om een verloren of gestolen apparaat te zoeken of om de locatie ervan te volgen. Als 'Zoek mijn iPhone' niet is ingeschakeld op het apparaat op het moment dat het zoekraakt, is er geen andere Apple voorziening die het apparaat kan zoeken, de locatie ervan kan volgen of het op een andere manier kan signaleren.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.