Het gebruik van mobiele data controleren op uw iPhone en iPad

Ontdek hoeveel mobiele data u gebruikt en lees hoe u mobiele data in- of uitschakelt voor alle apps of voor afzonderlijke apps.

Mobiele data in- of uitschakelen

U kunt mobiele data in- of uitschakelen om te voorkomen dat apps en voorzieningen via het mobiele netwerk verbinding maken met internet. Als mobiele data is ingeschakeld, gebruiken apps en voorzieningen uw mobiele verbinding als wifi niet beschikbaar is. Als gevolg daarvan worden mogelijk kosten in rekening gebracht voor het gebruiken van bepaalde voorzieningen en services met mobiele data. Informeer bij uw aanbieder over mogelijke kosten.

Om mobiele data in of uit te schakelen, gaat u naar 'Instellingen' en tikt u op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'. Als u een iPad gebruikt, ziet u mogelijk 'Instellingen' > 'Mobiele data'.

Afhankelijk van uw aanbieder en apparaat worden mogelijk extra opties vermeld onder 'Opties mobiele data':

• Schakel LTE, 4G of 3G in. U kunt selecteren welk type netwerkverbinding u wilt gebruiken voor gesprekken en data. Lees meer over deze opties.
  • Schakel gespreksroaming in of uit: bij CDMA-netwerken kunt u gespreksroaming uitschakelen om te voorkomen dat u kosten maakt omdat u netwerken van andere aanbieders gebruikt.
  • Schakel dataroaming in of uit: als u in het buitenland bent, kunt u dataroaming uitschakelen om roamingkosten te vermijden. Als u een data-abonnement voor in het buitenland hebt, moet u dataroaming mogelijk ingeschakeld laten. Meer informatie over naar het buitenland reizen met uw iPhone of iPad.

Afhankelijk van uw aanbieder is het ook mogelijk dat dataroaming wordt gebruikt wanneer u een binnenlandse reis maakt. Neem contact op met uw aanbieder voor meer informatie over het beleid voor dataroaming of andere instellingen voor het gebruik van mobiele data.

Bekijken hoeveel data u gebruikt

Als u wilt zien hoeveel mobiele data u hebt gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' en tikt u op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'. Als u een iPad gebruikt, ziet u in plaats daarvan mogelijk 'Instellingen' > 'Mobiele data'.

Als u wilt zien hoeveel mobiele data een app gebruikt, scrolt u omlaag naar de app. Als u niet wilt dat een app mobiele data gebruikt, kunt u dit uitschakelen voor die app. Als mobiele data is uitgeschakeld, gebruiken apps wifi voor data.

Als u wilt weten hoeveel mobiele data afzonderlijke systeemvoorzieningen gebruiken, gaat u naar 'Instellingen' en tikt u op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'. Scrol vervolgens naar beneden in het scherm en tik op 'Systeem'. Mobiele data kan niet worden in- of uitgeschakeld voor afzonderlijke systeemvoorzieningen.

Afhankelijk van uw aanbieder, wordt het totale gebruik van mobiele data weergegeven op dit scherm. Als u deze optie niet hebt, of als u vragen hebt over uw datagebruik, neemt u contact op met uw aanbieder.

Hulp krijgen

• Als u nog steeds geen verbinding kunt maken met een mobiel netwerk, kunt u hier lezen wat u moet doen.
  • Als u een Exchange ActiveSync-account gebruikt, blijft dit mogelijk mobiele data gebruiken zelfs als u mobiele data voor Mail en Agenda uitschakelt. Als u wilt weten hoeveel mobiele data uw Exchange ActiveSync-account gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Systeem'.
  • U kunt Wifi-assistentie gebruiken om automatisch over te schakelen naar mobiele data wanneer u een slechte wifiverbinding hebt.
Publicatiedatum:Mon Oct 02 20:10:34 GMT 2017