Mobiele data gebruiken op uw iPhone of iPad

Ontdek hoeveel mobiele data u gebruikt en lees hoe u mobiele data in- of uitschakelt voor alle apps of voor afzonderlijke apps.

Mobiele data in- of uitschakelen

Om mobiele data in of uit te schakelen, gaat u naar 'Instellingen' en tikt u op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'. Als u een iPad gebruikt, ziet u mogelijk 'Instellingen' > 'Mobiele data'.

Een iPhone-scherm met instellingen voor mobiele data

Afhankelijk van uw aanbieder en apparaat worden mogelijk extra opties vermeld onder 'Opties mobiele data':

• LTE, 4G of 3G inschakelen: u kunt selecteren welk type netwerkverbinding u wilt gebruiken voor spraak en data. Lees meer over deze opties. Lees meer over data-opties met 5G op uw iPhone of iPad.
  • Gespreksroaming in- of uitschakelen: bij CDMA-netwerken kunt u gespreksroaming uitschakelen om te voorkomen dat u kosten maakt omdat u netwerken van andere aanbieders gebruikt.
  • Dataroaming in- of uitschakelen: als u in het buitenland bent, kunt u dataroaming uitschakelen om roamingkosten te vermijden. Als u een data-abonnement voor in het buitenland hebt, moet u dataroaming mogelijk ingeschakeld laten. Lees meer over het gebruik van uw iPhone of iPad in het buitenland.

Afhankelijk van uw aanbieder is het ook mogelijk dat dataroaming wordt gebruikt wanneer u een binnenlandse reis maakt. Neem contact op met uw aanbieder voor meer informatie over het beleid voor dataroaming of andere instellingen voor het gebruik van mobiele data. U kunt mobiele data in- of uitschakelen om te voorkomen dat apps en voorzieningen via het mobiele netwerk verbinding maken met het internet. Als mobiele data is ingeschakeld, gebruiken apps en voorzieningen uw mobiele verbinding als wifi niet beschikbaar is. Als gevolg daarvan worden mogelijk kosten in rekening gebracht voor het gebruiken van bepaalde voorzieningen en services met mobiele data. Informeer bij uw aanbieder over mogelijke kosten.

Bekijken hoeveel data u gebruikt

Als u wilt zien hoeveel mobiele data u hebt gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' of 'Instellingen' > 'Mobiele data'. Als u een iPad gebruikt, ziet u in plaats daarvan mogelijk 'Instellingen' > 'Mobiele data'.

Een iPhone-scherm waarop het gebruik van mobiele data wordt weergegeven

• Scrol omlaag om te zien welke apps mobiele data gebruiken. Als u niet wilt dat een app mobiele data gebruikt, kunt u dit uitschakelen voor die app. Als mobiele data is uitgeschakeld, gebruiken apps uitsluitend wifi voor data.
  • Als u het gebruik van mobiele data voor afzonderlijke systeemvoorzieningen wilt zien, gaat u naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' of 'Instellingen' > 'Mobiele data'. Tik vervolgens op 'Systeem' in de lijst onder 'Mobiele data'. Mobiele data kan niet worden in- of uitgeschakeld voor afzonderlijke systeemvoorzieningen.
  • U kunt het gebruik van mobiele data per app bekijken voor de huidige periode, of het gebruik van apps die mobiele data hebben gebruikt tijdens roaming. Als u de tellers op nul wilt zetten, gaat u naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' of 'Instellingen' > 'Mobiele data' en tikt u op 'Stel gegevens opnieuw in'.
  • Als u een iPhone met dual-sim gebruikt, kunt u zien hoeveel mobiele data u hebt gebruikt met het geselecteerde mobiele datanummer.

Neem contact op met uw aanbieder voor het meest nauwkeurige overzicht van uw mobieledatagebruik voor een recente periode.

Hulp krijgen

• Lees wat u kunt doen als u nog steeds geen verbinding kunt maken met een mobiel netwerk.
  • Als u een Exchange ActiveSync-account gebruikt, blijft dit mogelijk mobiele data gebruiken zelfs als u mobiele data voor Mail en Agenda uitschakelt. Als u wilt weten hoeveel mobiele data uw Exchange ActiveSync-account gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Systeem'.
  • Wanneer wifi-assistentie is ingeschakeld, wordt er bij een zwakke wifiverbinding automatisch overgeschakeld naar mobiele data. Wifi-assistentie is standaard ingeschakeld. U gebruikt hierdoor mogelijk meer mobiele data, waardoor er, afhankelijk van uw data-abonnement, extra kosten in rekening kunnen worden gebracht. U kunt wifi-assistentie inschakelen in 'Instellingen'. Raadpleeg voor meer informatie Over Wifi-assistentie.