Over LTE-opties op een iPhone

De opties voor mobiele data op een iPhone kunnen verschillen naargelang het netwerk van de aanbieder.

Als je aanbieder VoLTE ondersteunt

Ga op de iPhone naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Opties mobiele data' en tik op 'Schakel LTE in' of 'Instellingen' > 'Mobiele Data' en tik op 'Schakel LTE in'. Als de aanbieder Voice over LTE (VoLTE) ondersteunt, zie je deze opties:

ios12-iphone-x-settings-cellular-data-options-enable-lte
  • Uit: hiermee schakel je LTE uit.

• Gesprekken en data: hiermee stel je in dat gesprekken en het gebruik van mobiele data via LTE toegestaan zijn.

• Alleen data: hiermee stel je in dat het gebruik van mobiele data via LTE wel toegestaan is, maar gesprekken niet.

Als je aanbieder VoLTE niet ondersteunt

Als de aanbieder VoLTE niet ondersteunt, maar wel mobiele voorzieningen aanbiedt, zie je een van deze opties:

ios12-iphone-x-settings-voice-data-options-lte
  • LTE of 4G: hiermee stel je in dat het gebruik van mobiele data via het LTE- of 4G-netwerk toegestaan is (indien beschikbaar).

• 3G: hiermee stel je in dat het gebruik van mobiele data via het 3G-netwerk toegestaan is (indien beschikbaar).

• 2G: hiermee stel je in dat het gebruik van mobiele data via het 2G-netwerk toegestaan is (indien beschikbaar).

Afhankelijk van de mobiele aanbieder wordt '4G' gebruikt als aanduiding van een UMTS-verbinding of een LTE-verbinding. Als de aanbieder VoLTE nog niet ondersteunt, maar wel CDMA-voorzieningen aanbiedt, zie je 'Schakel LTE in'. Hiermee stel je in dat het gebruik van mobiele data via het LTE-netwerk toegestaan is (indien beschikbaar).

Meer informatie over mobiele datanetwerken.