Update of herstel van iPhone of iPod touch lukt niet

Je kunt je iOS-apparaat in de herstelmodus zetten en vervolgens herstellen via je computer.

In deze situaties moet je mogelijk de herstelmodus gebruiken om je apparaat te herstellen:

• Je computer herkent het apparaat niet of meldt dat het apparaat in de herstelmodus staat.
  • Als het scherm al meerdere minuten is vastgelopen op het Apple logo zonder een voortgangsbalk weer te geven.
  • Je ziet het scherm 'Connect to computer' (Verbind met computer).

Meer informatie over wat je moet doen als je de voortgangsbalk gedurende meerdere minuten op het scherm ziet.

Het apparaat in de herstelmodus zetten en opnieuw configureren

1. Zorg ervoor dat je Mac up-to-date is. Als je een pc gebruikt, zorg je ervoor dat je de nieuwste versie hebt van de Apple Devices-app of iTunes.
  2. Sluit je apparaat op de computer aan met een USB-kabel.
  3. Open de Finder op je Mac of open de Apple Devices-app op je pc. Als de Apple Devices-app niet is geïnstalleerd op je pc of als je Mac macOS Mojave of ouder gebruikt, open je in plaats daarvan iTunes.
  4. Houd het apparaat verbonden en wacht tot het scherm 'Connect to computer' (Verbind met computer) wordt weergegeven:
    • iPhone 8 of nieuwer, inclusief iPhone SE (2e generatie en nieuwer): Druk kort op de volume-omhoogknop en laat deze weer los. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd vervolgens de zijknop ingedrukt totdat je het scherm 'Connect to computer' (Verbind met computer) ziet.
      Een animatie van een iPhone met pijlen die naar de volume-omhoogknop wijzen, vervolgens naar de volume-omlaagknop en dan naar de zijknop.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus en iPod touch (7e generatie): houd de bovenste knop (of de zijknop) en de volume-omlaagknop tegelijkertijd ingedrukt. Houd ze ingedrukt totdat je ziet het scherm 'Connect to computer' (Verbind met computer) ziet.
      Een iPhone met pijlen die naar de volume-omlaagknop en de zijknop wijzen
    • iPhone 6s of ouder, inclusief iPhone SE (1e generatie), en iPod touch (6e generatie) of ouder: houd de thuisknop en de bovenste knop (of zijknop) tegelijk ingedrukt. Houd ze ingedrukt totdat je ziet het scherm 'Connect to computer' (Verbind met computer) ziet.
      Een iPhone met pijlen die naar de thuisknop en de bovenste knop (of zijknop) wijzen
  5. Zoek je apparaat op op je computer. Kies 'Werk bij' wanneer je de optie krijgt om bij te werken of te herstellen. Wacht tot de computer de software voor het apparaat heeft gedownload. Als het downloaden langer duurt dan 15 minuten en je apparaat het scherm 'Verbind met iTunes' verlaat, wacht je tot het downloaden is voltooid en herhaal je vervolgens stap 3.
    Een Finder-venster op een Mac met opties om de iPhone te herstellen of bij te werken
  6. Configureer het apparaat wanneer de update of het herstel is voltooid.

Meer hulp

• Lees wat je moet doen als je een fout krijgt wanneer je je iPhone of iPod bijwerkt of herstelt.
  • Als je het apparaat niet kunt bijwerken of herstellen met de herstelmodus, als je de herstelmodus niet kunt gebruiken omdat er een knop kapot is, of als het apparaat wordt geblokkeerd door het activeringsslot, kun je contact opnemen met Apple Support.