Update of herstel van iPhone, iPad of iPod touch lukt niet

U kunt uw iOS- of iPadOS-apparaat in de herstelmodus zetten en vervolgens herstellen via uw computer.

In deze situaties moet u mogelijk de herstelmodus gebruiken om uw apparaat te herstellen:

• Uw computer herkent het apparaat niet of meldt dat het apparaat in de herstelmodus staat.
  • Als het scherm al meerdere minuten is vastgelopen op het Apple logo zonder een voortgangsbalk weer te geven.
  • Het herstelmodusscherm wordt weergegeven.

Meer informatie over wat u moet doen als u de voortgangsbalk gedurende meerdere minuten op het scherm ziet.

Het apparaat in de herstelmodus zetten en opnieuw configureren

1. Zorg ervoor dat uw Mac up-to-date is. Als u iTunes gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u de nieuwste versie van iTunes hebt.
  2. Op een Mac met macOS Catalina 10.15 opent u Finder. Op een Mac met macOS Mojave 10.14 of lager, of een pc, opent u iTunes. Sluit iTunes als het programma is geopend.
  3. Terwijl het apparaat verbonden is, volgt u deze stappen om het geforceerd te herstarten, maar laat de knoppen niet los wanneer u het Apple logo ziet. Wacht tot het scherm van de herstelmodus verschijnt:
    • iPad-modellen met Face ID: druk kort op de volume-omhoogknop. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd de bovenste knop ingedrukt tot uw apparaat opnieuw wordt opgestart. Blijf de bovenste knop ingedrukt houden tot uw apparaat in de herstelmodus wordt gezet.
    • iPhone 8 of nieuwer: druk kort op de volume-omhoogknop. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd vervolgens de zijknop ingedrukt totdat u het scherm van de herstelmodus ziet.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus en iPod touch (7e generatie): houd de bovenste knop (of de zijknop) en de volume-omlaagknop tegelijkertijd ingedrukt. Blijf ze ingedrukt houden tot u het scherm van de herstelmodus ziet.
    • iPad met thuisknop, iPhone 6s of ouder en iPod touch (6e generatie) of ouder: houd tegelijkertijd de thuisknop en de bovenste knop (of de zijknop) ingedrukt. Blijf ze ingedrukt houden tot u het scherm van de herstelmodus ziet
  4. Zoek een apparaat op uw computer. Kies 'Werk bij' wanneer u de optie krijgt om te herstellen of bij te werken. Uw computer probeert de software opnieuw te installeren zonder uw gegevens te wissen.Wacht tot uw computer de software voor het apparaat downloadt. Als het downloaden langer duurt dan 15 minuten en uw apparaat het scherm van de herstelmodus verlaat, wacht u tot het downloaden is voltooid en herhaalt u vervolgens stap 3.
  5. Configureer het apparaat wanneer de update of het herstel is voltooid.

Meer hulp

Als u het apparaat niet kunt bijwerken of herstellen met de herstelmodus, of als u de herstelmodus niet kunt gebruiken omdat er een knop kapot is, kunt u contact opnemen met Apple Support.