Als iTunes of de Apple Devices-app geen contact kan maken met de software-updateserver voor de iPhone, iPad of iPod

Lees hier wat je moet doen als iTunes of de Apple Devices-app geen contact kan maken met de software-updateserver wanneer je probeert je iPhone, iPad of iPod te herstellen of bij te werken.

Wanneer je iTunes of de Apple Devices-app gebruikt op je pc om je iPhone, iPad of iPod bij te werken of te herstellen, zie je mogelijk een melding dat je computer geen contact kan maken met de software-updateserver omdat je geen verbinding met internet hebt. Je wordt dan aangeraden om te controleren of de internetverbinding actief is en om het opnieuw te proberen. Volg de stappen hieronder om het probleem te verhelpen.

Je iOS-apparaat bijwerken of herstellen zonder een computer

Je moet een iOS-apparaat bijwerken of herstellen met je computer als je het wachtwoord bent vergeten en het apparaat is vergrendeld of als het apparaat zich in de herstelmodus bevindt.

Als dat niet het geval is, kun je het apparaat bijwerken of herstellen door deze stappen te volgen:

1. Koppel de iPhone, iPad of iPod touch los van de computer.

2. Schakel wifi op het apparaat in. We raden je aan om verbinding te maken met een netwerk en niet met een persoonlijke hotspot als je software-updates downloadt.

3. Werk het apparaat bij door naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Software-update' te gaan.

Als dit het probleem niet verhelpt, ga je naar de volgende oplossing.

Maak verbinding met internet en de iTunes Store

Open een browser op je computer en probeer een webpagina te laden. Probeer vervolgens verbinding te maken met de iTunes Store.

Als je geen verbinding met internet kunt maken, neem je contact op met je computerbeheerder of internetaanbieder voor hulp. Je kunt ook een andere computer of een ander netwerk proberen.

Als je verbinding met internet kunt maken maar een foutbericht ziet wanneer je verbinding probeert te maken met de iTunes Store, zoek je oplossingen voor mogelijke iTunes Store-fouten.

Als deze oplossingen het probleem niet verhelpen, wijzig je het hosts-bestand of stel je het opnieuw in.

Wijzig het hosts-bestand of stel het opnieuw in

Het hosts-bestand kan de toegang tot de software-updateserver blokkeren. Ga als volgt te werk om het hosts-bestand te wijzigen of opnieuw in te stellen.

Als je een Mac gebruikt

Als je een werkcomputer gebruikt, neem je contact op met de computerbeheerder voordat je het hosts-bestand wijzigt.

1. Kies 'Ga' > 'Hulpprogramma's' in de menubalk van de Finder.

2. Open het programma Terminal in de map 'Hulpprogramma's'.

3. Typ in de app Terminal het volgende commando en druk op Enter om het hosts-bestand te openen:sudo nano /private/etc/hosts

4. Typ je gebruikerswachtwoord als je hierom wordt gevraagd. Er wordt niets in het Terminal-venster weergegeven wanneer je het wachtwoord typt.

5. Gebruik de pijltoetsen op het toetsenbord om door het hosts-bestand te navigeren.

6. Als je een regel met apple.com ziet, voeg je een hekje (#) en een spatie aan het begin van de regel toe.

7. Druk op Control-O om het hosts-bestand te bewaren.

8. Druk op Enter als om de bestandsnaam wordt gevraagd.

9. Druk op Control-X om Terminal te verlaten.

Als dit het probleem niet verhelpt, is je beveiligingssoftware mogelijk verouderd of onjuist geconfigureerd. Je kunt problemen tussen iTunes en je beveiligingssoftware oplossen.

Als je een Windows-pc gebruikt

Als je een Windows-pc gebruikt, stel je het hosts-bestand opnieuw in.

Als dit het probleem niet verhelpt, is je beveiligingssoftware mogelijk verouderd of onjuist geconfigureerd. Je kunt problemen tussen iTunes of de Apple Devices-app en je beveiligingssoftware oplossen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.