De Activiteit-app op een Apple Watch gebruiken

Met de Activiteit-app op een Apple Watch kun je volgen hoeveel je dagelijks beweegt, sport en staat.

Geanimeerde gif van een Apple Watch met de boodschap 'Alle 3 de doelen gehaald!' melding

Je activiteit bijhouden

Als je aan de slag wilt, open je de Activiteit-app op de Apple Watch en volg je de instructies op het scherm. Je Apple Watch laat je weten wanneer je je doelen bereikt en je krijgt suggesties en aanmoediging om je te helpen je ringen te sluiten. Lees hoe je de diverse ringen sluit of hoe je je doelen wijzigt.

Afbeelding van de bewegingsring

Bewegen

De bewegingsring toont hoeveel actieve calorieën je tot nu toe hebt verbrand. Behaal je dagelijkse bewegingsdoel door elke dag actieve calorieën te verbranden. De actieve calorieën, in tegenstelling tot de niet-actieve, zijn de calorieën die je verbrandt doordat je staat of beweegt. Hulp bij het verkrijgen van krediet voor bewegen en trainen.

Voor gebruikers van 13 jaar en jonger laat de bewegingsring zien hoeveel minuten de gebruiker actief in beweging is geweest.

Afbeelding van de trainingsring

Trainen

De trainingsring toont hoeveel minuten intense activiteit je tot nu toe achter de rug hebt. Bereik je dagelijkse trainingsdoel door elke dag minstens 30 minuten te trainen. Lees hoe je je trainingsdoel bereikt.

Afbeelding van de staanring

Staan

De staanring toont de uren dat je hebt gestaan en bewogen gedurende minstens één minuut. Bereik je dagelijkse staandoel door minstens één minuut van twaalf verschillende uren op een dag op te staan en te bewegen. Zelfs als je de hele dag staat, moet je toch rondlopen om krediet te verdienen voor het staan.

Als je aangeeft dat je een rolstoel gebruikt, schakelt de staanring naar de rolring. 'Rollen' geeft uren weer waarin je minimaal één minuut je rolstoel hebt voortbewogen.

Je activiteitgeschiedenis bekijken

Je kunt je voortgang van de dag op je Apple Watch bekijken of je hele geschiedenis bekijken via de Conditie-app op je iPhone.

Op een iPhone

1. Open de Conditie-app op je iPhone.

2. Tik op het tabblad 'Overzicht' op 'Activiteit' om details te zien van je activiteiten van de dag.

3. the calendar  to see your progress for the month. On the calendar, a green dotNo alt supplied for Image appears next to the days that you worked out.

Een iPhone-scherm met het algemene activiteitenoverzicht van de maand
  4. Tik op een dag voor meer informatie.

5. Voor informatie over een work-out, zoals je route of de totale afstand, ga je omlaag naar het gedeelte 'Work-outs' en tik je op het item.*

Op een Apple Watch

1. Open de Activiteit-app op je Apple Watch.

2. Tik linksboven op de staafgrafiekGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding om je wekelijkse samenvatting te zien, of swipe omhoog om details voor elke ring te zien.

3. Veeg opnieuw omhoog om meer te zien, zoals het totale aantal stappen, je afstand en work-outs.

De huidige stappen, afstand en het aantal gelopen trappen in de Activiteit-app op de Apple Watch.

Herinneringen instellen voor activiteiten

1. Open de Watch-app op je iPhone.

2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' en tik op 'Activiteit'.

3. Kies je meldingen en herinneringen. Coachingmeldingen worden bijvoorbeeld gebaseerd op je eerdere voortgang.

Een iPhone-scherm waarop de opties voor activiteitsmeldingen en herinneringen te zien zijn

Meer informatie

* De statistieken die worden weergegeven, zijn afhankelijk van het type work-out. Route is bijvoorbeeld beschikbaar voor work-outs als buiten wandelen, hardlopen, zwemmen in open water of fietsen wanneer je gps hebt.