Als u niet uw hele bibliotheek ziet na het bijwerken van iTunes op een Mac of pc

Lees hier wat u moet doen als u na de update van iTunes op uw computer niet alle muzieknummers, albums of ander geïmporteerd materiaal vindt.

iTunes houdt uw materiaal en afspeellijst bij in een bibliotheekbestand. Als iTunes het bibliotheekbestand niet kan bijwerken onmiddellijk na een iTunes-update, valt het u mogelijk op dat geïmporteerd materiaal en afspeellijsten ontbreken. Lees hoe u uw iTunes-bibliotheek herstelt.

De iTunes-bibliotheek herstellen

Voordat u de onderstaande stappen uitvoert, zorgt u ervoor dat u de nieuwste versie van iTunes hebt.

1. Stop iTunes.

2. Ga naar de iTunes-map met de iTunes-bibliotheekbestanden:

• Mac: Kies in de menubalk bovenaan het computerscherm het Ga-menu > 'Thuismap'. Open achtereenvolgens de map 'Muziek' en de map 'iTunes'.

• Windows: Ga naar \Gebruikers\gebruikersnaam\Muziek\iTunes\.

3. Sleep het bestand 'iTunes Library.itl' naar het bureaublad. Lees wat u moet doen als u het bestand niet kunt vinden.

4. Open in de map 'iTunes' de map 'Previous iTunes Libraries'.

5. Zoek het bestand met de naamiTunes Library JJJJ-MM-DD waarbij JJJJ-MM-DD de datum is waarop u iTunes hebt bijgewerkt (jaar-maand-dag).

• Als u geen map 'Previous iTunes Libraries' of recent JJJJ-MM-DD-bestand ziet, bevindt het iTunes-bibliotheekbestand zich wellicht in een aangepaste locatie. Zoek naar eerdere iTunes-bibliotheekbestanden op uw computer om het meest recente JJJJ-MM-DD-bestand te vinden en ga daarna verder met stap 6.

6. Selecteer het bestand en druk op Cmd + C (Mac) of Ctrl + C (Windows).

7. Druk op Cmd + pijl omhoog (Mac) of Alt + pijl omhoog (Windows).

8. Druk op Cmd + V (Mac) of Ctrl + V (Windows).

9. Het JJJJ-MM-DD-bestand moet nu in de iTunes-map zijn gekopieerd. Wijzig de naam van de kopie in 'iTunes Library.itl' (zonder aanhalingstekens).

10. Houd de Option-toets (Mac) of de Shift-toets (Windows) ingedrukt terwijl u iTunes opent.

11. Wanneer u een bericht ziet waarin u wordt gevraagd een iTunes-bibliotheek te kiezen, klikt u op 'Kies' (Mac) of 'Kiezen' (Windows). Verwijs in iTunes naar het bestand waarvan u de naam hebt gewijzigd in stap 9.

De iTunes-bibliotheek moet nu zijn hersteld. Als u al het materiaal en alle afspeellijsten in iTunes kunt zien zoals u verwachtte, kunt u het bestand iTunes Library.itl van uw bureaublad naar de prullenmand verplaatsen.

Veranderingen die u in uw bibliotheek hebt aangebracht na de datum van de iTunes-bibliotheek die u in stap 5 hebt gebruikt (bijvoorbeeld nieuwe afspeellijsten of toegevoegde nummers), worden mogelijk niet weergegeven in iTunes en moeten mogelijk opnieuw worden gemaakt of toegevoegd.