iTunes-mediabestanden zoeken en ordenen

Lees hier waar u iTunes-mediabestanden vindt, hoe u deze verplaatst en hoe u deze ordent.

De iTunes-bibliotheek is een database die iTunes gebruikt om media te ordenen. De bibliotheek bestaat uit alle muziek en het andere materiaal dat u aan iTunes toevoegt. iTunes gebruikt iTunes-bibliotheekbestanden en de map 'iTunes Media' om media te ordenen en te bewaren.

iTunes-bibliotheekbestanden vinden

De iTunes-bibliotheekbestanden houden bij welke media u aan iTunes toevoegt, hoe u deze ordent en andere informatie zoals afspeellijsten. Standaard bevinden deze bestanden zich in de map 'iTunes'. Zo zoekt u de map:

Mac

Zorg ervoor dat u zich in de Finder bevindt. Kies in de menubalk boven in het computerscherm het Ga-menu > 'Thuismap' > 'Muziek' > 'iTunes'.

Windows

Windows 7 of hoger: open C:\Gebruikers\gebruikersnaam\Mijn muziek\iTunes\.

Windows Vista en XP worden niet ondersteund in iTunes 12.2 of hoger.

Over de map 'iTunes Media'

Standaard bevindt de map 'iTunes Media' zich in de map 'iTunes' en bevat deze alle mediabestanden, zoals:

Sommige klanten hebben mogelijk de map 'iTunes Music' in plaats van de map 'iTunes Media'. In iTunes 8.2.1 en lager werd het meeste materiaal in de map 'iTunes Music' bewaard. In iTunes 9 en hoger wordt het materiaal in de map 'iTunes Media' bewaard.

Mediabestanden zoeken en ordenen

Op het tabblad 'Geavanceerd' van de voorkeuren voor iTunes kunt u kiezen waar u de iTunes-mediabestanden bewaart en hoe u deze ordent. Volg deze stappen om het tabblad 'Geavanceerd' te openen:

1. Mac: kies in de menubalk boven in het computerscherm het iTunes-menu > 'Voorkeuren'.
    Windows: in de menubalk boven in het iTunes-venster selecteert u 'Bewerken' > 'Voorkeuren'.
  2. Klik op het tabblad 'Geavanceerd'.

Op het tabblad 'Geavanceerd' kunt u het volgende doen:

• De map 'iTunes Media' vinden en de locatie ervan wijzigen.
  • De mediamap geordend houden en ervoor zorgen dat de media die u aan iTunes toevoegt, naar de map worden gekopieerd.

De map 'iTunes Media' vinden en de locatie ervan wijzigen

Op het tabblad 'Geavanceerd':

• De locatie van de map 'iTunes Media' vindt u in het vak onder 'Locatie map 'iTunes Media''.
  • Klik op de knop 'Wijzig' om de locatie te wijzigen en voer een nieuwe locatie in.

Nadat u de locatie van de map wijzigt, worden bestaande bestanden niet verplaatst tenzij u de bestanden verzamelt. Zo verzamelt u de bestanden:

• Ga naar de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster en kies 'Archief' > 'Bibliotheek' > 'Verzamel bestanden'. Klik vervolgens op 'OK'.

U kunt ook het volgende doen:

• De mediamap opnieuw instellen naar de standaardlocatie (de map 'iTunes'). Als u de locatie van de map wilt herstellen, klikt u rechts van het vak met de locatie op 'Herstel'.

De mediamap geordend houden en bestanden naar de map kopiëren

Op het tabblad 'Geavanceerd':

• Selecteer 'Werk map 'iTunes Media' bij' om de bestanden in mappen te plaatsen op basis van artiest en album en om de bestanden een naam te geven op basis van schijfnummer, tracknummer en titel van het nummer.
  • Selecteer 'Kopieer bestanden naar 'iTunes Media' bij toevoegen aan bibliotheek' om alle mediabestanden in de map 'iTunes Media' te bewaren. Als alle bestanden zich in een map bevinden, kunt u ze eenvoudig overzetten of er een reservekopie van maken. Als u media vanaf een cd in iTunes importeert, worden deze automatisch toegevoegd aan de map 'iTunes Media'. Als u media op een andere manier toevoegt aan iTunes (bijvoorbeeld door 'Voeg toe aan bibliotheek' te kiezen in het Archief-menu of door een MP3-bestand te slepen naar iTunes), worden deze mogelijk niet toegevoegd aan de map 'iTunes Media'.

Het bestand zoeken van een item dat in iTunes verschijnt

Als u niet zeker weet waar iTunes het materiaal bewaart, opent u het infovenster:

1. Selecteer een bestand in uw iTunes-bibliotheek.
  2. Aan de bovenkant van het computerscherm of de bovenkant van het iTunes-vester kiest u 'Wijzig' > 'Toon info'.
  3. Klik op het tabblad 'Bestand'.
  4. U vindt het adres of het pad van waar het bestand zich bevindt onder op het tabblad rechts van 'locatie'.

Sommige bestanden worden mogelijk in iCloud bewaard. Bij deze bestanden verschijnt in het infovenster iCloud in plaats van het pad naar een locatie op de computer.

Opmerking over auteursrecht

iTunes-software mag worden gebruikt om materiaal te reproduceren. U hebt alleen toestemming voor het reproduceren van niet-auteursrechtelijk beschermd materiaal, materiaal waarvan u zelf het auteursrecht hebt of materiaal waarvoor u voor de reproductie ervan toestemming hebt of wettelijk geautoriseerd bent. Als u niet zeker weet of u het recht hebt om bepaald materiaal te kopiëren, neemt u contact op met een juridisch adviseur. Raadpleeg de algemene voorwaarden van de iTunes Store voor meer informatie.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.