iTunes-mediabestanden zoeken en ordenen

Lees hier waar u iTunes-mediabestanden vindt, hoe u ze verplaatst en hoe u deze ordent.

De iTunes-bibliotheek is een database die iTunes gebruikt om media te ordenen. Deze bestaat uit alle muziek en het andere materiaal dat u aan iTunes toevoegt. iTunes gebruikt iTunes-bibliotheekbestanden en de map iTunes Media om media te ordenen en te bewaren.

iTunes-bibliotheekbestanden vinden

De iTunes-bibliotheekbestanden houden bij welke media u aan iTunes toevoegt, hoe u deze ordent en andere informatie zoals afspeellijsten. Standaard bevinden deze bestanden zich in de map iTunes. Zo zoekt u de map:

Mac

Zorg ervoor dat u zich in de Finder bevindt. Kies in de menubalk boven in het computerscherm het menu Ga > Thuismap > Muziek > iTunes.

Windows

Windows 7 of hoger: open C:\Gebruikers\gebruikersnaam\My Music\iTunes\.

Windows Vista en XP worden niet ondersteund door iTunes 12.2 of hoger.

Over de map iTunes Media

Standaard bevindt de map iTunes Media zich in de map iTunes en bevat deze alle mediabestanden, zoals:

Sommige klanten hebben mogelijk de map iTunes Music in plaats van de map iTunes Media. In iTunes 8.2.1 en lager werd het meeste materiaal in de map iTunes Music bewaard. In iTunes 9 en hoger wordt het materiaal in de map iTunes Media bewaard.

Mediabestanden zoeken en ordenen

Op het tabblad Geavanceerd van de voorkeuren voor iTunes kunt u kiezen waar u de iTunes-mediabestanden bewaart en hoe u deze ordent. Volg deze stappen om het tabblad Geavanceerd te openen:

1. Mac: kies in de menubalk boven in het computerscherm het menu iTunes > Voorkeuren.
    Windows: houd Ctrl ingedrukt en druk op B op het toetsenbord om de iTunes-menubalk te openen. Kies vervolgens Bewerken > Voorkeuren. Lees meer over menu’s in iTunes voor Windows.
  2. Klik op het tabblad Geavanceerd.
    Geavanceerde voorkeuren in iTunes

Op het tabblad Geavanceerd kunt u het volgende doen:

• De map iTunes Media vinden en de locatie ervan wijzigen.
  • De mediamap geordend houden en ervoor zorgen dat de media die u aan iTunes toevoegt naar de map worden gekopieerd.

De map iTunes Media vinden en de locatie ervan wijzigen

Op het tabblad Geavanceerd:

• De locatie van de map iTunes Media vindt u in het vak onder Locatie map ‘iTunes Media’.
  • Klik op de knop Wijzig om de locatie te wijzigen en voer een nieuwe locatie in.
    Locatie van de map iTunes Media

Nadat u de locatie van de map wijzigt, worden bestaande bestanden niet verplaatst tenzij u de bestanden verzamelt. Zo verzamelt u de bestanden:

• Mac: kies in de menubalk boven in het computerscherm het menu Archief > Bibliotheek > Orden bibliotheek en selecteer ‘Verzamel bestanden’. Klik vervolgens op OK.
  • Windows: houd Ctrl ingedrukt en druk op B om de iTunes-menubalk te openen. Kies Bestand > Bibliotheek > Bibliotheek ordenen en selecteer ‘Bestanden verzamelen’. Klik vervolgens op OK. Lees meer over menu’s in iTunes voor Windows.

U kunt ook het volgende doen:

• De mediamap opnieuw instellen naar de standaardlocatie (de map iTunes). Als u de locatie van de map wilt herstellen, klikt u rechts van het vak met de locatie op Herstel.

De mediamap geordend houden en bestanden naar de map kopiëren

Op het tabblad Geavanceerd:

• Selecteer ‘Werk map ‘iTunes Media’ bij’ om de bestanden in mappen te plaatsen op basis van artiest en album en om de bestanden een naam te geven op basis van schijfnummer, tracknummer en titel van het nummer. Lees meer over hoe iTunes 9 en hoger media ordent.
  • Selecteer ‘Kopieer bestanden naar ‘iTunes Media’ bij toevoegen aan bibliotheek’ om alle mediabestanden in de map iTunes Media te bewaren. Als alle bestanden zich in een map bevinden, kunt u ze eenvoudig overzetten of er een reservekopie van maken. Als u media vanaf een cd in iTunes importeert, worden deze automatisch toegevoegd aan de map iTunes Media. Als u media op een andere manier toevoegt aan iTunes (bijvoorbeeld door ‘Voeg toe aan bibliotheek’ te kiezen in het menu Archief of door een MP3-bestand te slepen naar iTunes), worden deze mogelijk niet toegevoegd aan de map iTunes Media.
    Geavanceerde voorkeuren in iTunes

Het bestand zoeken van een onderdeel dat in iTunes verschijnt

Als u niet zeker weet waar iTunes het materiaal bewaart, opent u het infovenster:

1. Selecteer een bestand in iTunes.
  2. Mac: kies in de menubalk boven in het computerscherm het menu Archief > Toon info.
    Windows: houd Ctrl ingedrukt en druk op B op het toetsenbord om de iTunes-menubalk te openen. Kies vervolgens Bestand > Info tonen. Lees meer over menu’s in iTunes voor Windows.
  3. Klik op het tabblad Bestand.
  4. U vindt het adres of het pad van waar het bestand zich bevindt onder op het tabblad rechts van ‘locatie’.

Sommige bestanden worden mogelijk in iCloud bewaard. Bij deze bestanden verschijnt in het infovenster iCloud in plaats van het pad naar een locatie op de computer.

Opmerking over auteursrecht

iTunes-software kan worden gebruikt om materiaal te reproduceren. U hebt alleen toestemming voor het reproduceren van niet-auteursrechtelijk beschermd materiaal, materiaal waarvan u zelf het auteursrecht hebt, of materiaal waarvoor u voor de reproductie ervan toestemming hebt of wettelijk geautoriseerd bent. Als u niet zeker weet of u het recht hebt om bepaald materiaal te kopiëren, neemt u contact op met uw juridisch adviseur. Raadpleeg de algemene voorwaarden van de iTunes Store voor meer informatie.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: