Als iCloud vraagt om het wachtwoord van uw vorige Apple ID

Uw iPhone, iPad of iPod touch vragen mogelijk om het wachtwoord van uw vorige Apple ID als u uitlogt bij iCloud. Als u niet bij iCloud kunt uitloggen omdat het weergegeven Apple ID-e-mailadres een adres is dat u niet meer gebruikt, volgt u de volgende stappen.

Werk het apparaat bij naar iOS 10

Werk de iPhone, iPad of iPod touch bij naar de nieuwste versie van iOS 10. Probeer vervolgens opnieuw bij iCloud uit te loggen.

Als u niet kunt bijwerken naar iOS 10

Als u uw apparaat niet kunt bijwerken naar iOS 10 en u wordt nog steeds gevraagd om uw eerdere Apple ID, kunt u tijdelijk uw Apple ID wijzigen.

Als u probeert te herstellen aan de hand van een reservekopie en Configuratie-assistent vraagt om het wachtwoord van uw vorige Apple ID, tikt u op 'Sla over'. Nadat u de Configuratie-assistent hebt voltooid, kunt u inloggen met Instellingen.

Wijzig tijdelijk uw Apple ID

Volg deze stappen om uw Apple ID tijdelijk te wijzigen:

1. Log in bij uw Apple ID-accountpagina.

2. Klik in het gedeelte Account op 'Wijzig' en klik vervolgens op 'Bewerk e-mailadres'.

3. Wijzig uw Apple ID naar het e-mailadres waar iCloud om vraagt bij het inloggen.

4. Log uit bij uw accountpagina.

Log vervolgens uit bij iCloud op uw iPhone, iPad of iPod touch:

1. Tik op het iOS-apparaat op 'Instellingen' > 'iCloud'.

2. Scrol omlaag en tik op 'Log uit'. Tik nogmaals op 'Log uit' om te bevestigen. Tik op 'Verwijder account' als u een apparaat met iOS 7 of lager gebruikt. Tik vervolgens op 'Verwijder' om te bevestigen.

3. Tik op 'Behoud op [apparaat]' of 'Verwijder van [apparaat]' en voer het wachtwoord van uw Apple ID in. Uw gegevens blijven beschikbaar in iCloud en worden bijgewerkt op uw apparaat als u weer inlogt bij iCloud.

4. Als u op meer dan één apparaat bent ingelogd met deze Apple ID, herhaalt u stappen 1-3 op elk apparaat.

5. Ga naar uw Apple ID-accountpagina en log opnieuw in.

6. Wijzig uw Apple ID naar het e-mailadres dat u wilt gebruiken. U moet het e-mailadres verifiëren.

7. Tik op 'Instellingen' > 'iCloud' op uw iOS-apparaat en log in met uw nieuwe Apple ID.

Als deze stappen niet werken, wijzigt u nogmaals uw Apple ID tijdelijk. Log vervolgens weer in op uw Apple ID-accountpagina om te controleren of uw Apple ID is gewijzigd.

Als u uw Apple ID wijzigt, moet u eraan denken de functies en voorzieningen die u gebruikt met Apple ID bij te werken, zodat ze allemaal uw bijgewerkte Apple ID gebruiken.

Meer informatie

Als u niet hoeft uit te loggen bij uw eerdere Apple ID maar wilt uitloggen bij de Apple ID van iemand anders op uw apparaat, volgt u deze stappen om het activeringsslot van 'Zoek mijn iPhone' uit te schakelen.