MacBook Air (M1, 2020) - Touch ID-kaart

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• ESD-veilig pincet

• Kapton-tape

• Torx T3-schroevendraaier

• Uitlijningsset voor Touch ID

Voorzichtig

Voor deze procedure is Systeemconfiguratie vereist. Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

Belangrijk

Voor deze procedure kan een set opvulstukjes voor de Touch ID-kaart nodig zijn. Deze set wordt alleen geleverd bij een vervangende Touch ID-kaart. Dit onderdeel kan niet apart worden besteld.

Verwijderen

1. Gebruik de T3-schroevendraaier om de zes T3-schroeven (923-02888) te verwijderen uit het flexibele afdekplaatje van de Touch ID-kaart.

2. Gebruik een ESD-veilig pincet om het flexibele afdekplaatje van de Touch ID-kaart te verwijderen. Bewaar het flexibele afdekplaatje om het later weer te monteren.

3. Open het beeldscherm en zet de computer op zijn kant.

4. Ondersteun de Touch ID-kaart terwijl je de flexkabel van de kaart door de opening in de sleuf trekt, zoals aangegeven. Verwijder de Touch ID-kaart via de toetsenbordkant van de bovenbehuizing.

• Belangrijk

• Als de Touch ID-kaart vóór verwijdering niet goed werkte of als het opvulstukje eruit valt bij het verwijderen van de Touch ID-kaart, ga je verder met stap 5 om het opvulstukje te vervangen.

• Zorg dat het werkoppervlak goed schoon is. Onder de Touch ID-kaart zit het Touch ID-opvulstukje, dat bestaat uit een klein rond onderdeel. Als het eruit valt, kun je het makkelijker terugvinden op een schone ondergrond.

• Als je het bestaande Touch ID-opvulstukje gebruikt, ga je verder met montagestap 1.

5. Zet de computer weer rechtop. Open het ESD-veilige pincet en gebruik één pootje om het Touch ID-opvulstukje te verwijderen.

• Opmerking: er zit een beetje lijm op het opvulstukje en daardoor kan het vast blijven zitten aan de bovenbehuizing.

Montage

1. Zet de computer recht en laat het beeldscherm open.

•  Voorzichtig: Leg de computer op een schoon oppervlak om beschadiging van interne onderdelen te voorkomen.

• Belangrijk: Als je het Touch ID-opvulstukje vervangt, volg je montagestappen 2 tot en met 4. Als je het bestaande opvulstukje gebruikt, ga je verder met stap 5.

2. Gebruik een ESD-veilig pincet om het middelgrote Touch ID-opvulstukje uit de set met opvulstukjes te halen.

• Opmerking: het opvulstukje is zwart aan de kant met de lijm en zilverkleurig aan de andere kant.

3. Lijn het Touch ID-opvulstukje uit in de ronde uitsparing in de bovenbehuizing met de zwarte kant naar beneden.

4. Druk lichtjes op het Touch ID-opvulstukje om het aan de bovenbehuizing te bevestigen.

5. Plaats twee Y-vormige uitlijningsstukken in de opening in de Touch ID-kaart in de bovenbehuizing, zoals aangegeven. Zet de stukken in de hoeken vast met Kapton-tape.

6. Zet de computer op zijn kant. Voer de Touch ID-flexkabel door de sleuf in de bovenbehuizing. Plaats de Touch ID-kaart vervolgens in de opening in de bovenbehuizing.

• Opmerking: als je een vervangende Touch ID-kaart installeert, haal je de beschermfolie van het glas.

7. Zet de computer op de rand van de tafel met het beeldscherm naar beneden.

8. Gebruik een ESD-veilig pincet om het flexibele afdekplaatje van de Touch ID-kaart te plaatsen zoals aangegeven.

9. Gebruik de T3-schroevendraaier om de vier T3-schroeven (923-02888) terug te plaatsen in de vier hoeken van het flexibele afdekplaatje van de Touch ID-kaart. Draai de schroeven iets aan.

10. Gebruik de T3-schroevendraaier om de twee middelste T3-schroeven (923-02888) terug te plaatsen in het flexibele afdekplaatje. Draai de schroeven iets aan.

11. Gebruik de T3-schroevendraaier om de vier T3-schroeven in de hoeken helemaal aan te draaien. Gebruik dezelfde schroevendraaier om de twee middelste T3-schroeven helemaal aan te draaien.

12. Zet de computer rechtop met het beeldscherm open.

•  Let op: Zorg dat je de flexkabel van de Touch ID-kaart niet ombuigt.

13. Verwijder de twee Y-vormige uitlijningsstukken. Kijk van boven op de Touch ID-knop. De ruimten aan weerszijden moeten gelijk zijn en de Touch ID-knop moet gelijk liggen met de functietoetsen. Als de ruimten niet gelijk zijn, herhaal je montagestappen 5 tot en met 12.

14. Druk op de Touch ID-knop om te controleren of deze klikt. Als dat niet zo is, bepaal je welk opvulstukje nodig is. Herhaal vervolgens de procedure voor het verwijderen van de Touch ID-kaart om het juiste opvulstukje te plaatsen.

• Belangrijk

• Als de Touch ID-knop te los aanvoelt of niet klikt, gebruik je een groter opvulstukje.

• Als de Touch ID-knop te stijf aanvoelt of niet beweegt, plaats je een kleiner opvulstukje.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig

Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.