MacBook Air (M1, 2020) - Onderbehuizing

Voordat je begint

Waarschuwing

Lees Batterijveiligheid en volg de richtlijnen voor werkplekken en de omgang met batterijen voordat je begint.

Gereedschap

• Batterijafdekking

• Zacht reinigingsdoekje

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Pentalobe-schroevendraaier

• Permanente markeerstift

• Zuignap

Verwijderen

1. Leg de computer op een schone, vlakke ondergrond met de onderkant naar boven.

2. Gebruik de pentalobe-schroevendraaier om de tien pentalobe-schroeven te verwijderen, zoals aangegeven.

• Opmerking: de schroefkleuren verschillen per model.

• Voorhoeken, middenvoor en midden zijkanten (1):

• Goud (923-05171)

• Zilver (923-05168)

• Spacegrijs (923-05165)

• Middenachter (2):

• Goud (923-05172)

• Zilver (923-05169)

• Spacegrijs (923-05166)

• Achterhoeken (3):

• Goud (923-05170)

• Zilver (923-05167)

• Spacegrijs (923-05164)

• Opmerking: met de twee klemmetjes binnen in de onderbehuizing komt deze vast te zitten aan de bovenbehuizing.

3. Plaats de zuignap in de linkerbenedenhoek van de onderbehuizing. Trek de hendel van de zuignap omhoog totdat je het klemmetje aan de linkerkant los voelt komen.

4. Til de rand van de zuignap op om de zuignap los te maken van de onderbehuizing.

5. Zet de zuignap in de rechterbenedenhoek en druk op de bovenzijde om de zuignap te bevestigen aan de onderbehuizing.

6. Trek de hendel van de zuignap omhoog totdat je het klemmetje aan de rechterkant los voelt komen.

7. Til de rand van de zuignap op om de zuignap los te maken van de onderbehuizing.

8. Til de onderbehuizing van de bovenbehuizing. Leg de onderbehuizing met de bovenkant omhoog op een schone, vlakke ondergrond.

9. Plaats de batterijafdekking op de batterij. Druk de zwarte lipjes in de klemmetjes op de bovenbehuizing totdat ze vastklikken.

•  Waarschuwing: Zorg dat de batterijafdekking mooi aansluit. Oefen geen druk uit op de batterij.

10. Klap de vergrendelingshendel aan het uiteinde van de batterijflexkabel omhoog.

•  Let op: Gebruik de vergrendelingshendel niet om het uiteinde van de batterijflexkabel op te tillen.

11. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel van de batterij uit de connector te tillen.

Montage

Opmerking: Als je de onderbehuizing vervangt, moet je de originele onderbehuizing bewaren totdat de reparatie is voltooid. Zoek het serienummer op de buitenzijde van de bestaande onderbehuizing. Pak een permanente markeerstift en schrijf het serienummer van het systeem aan de binnenzijde van de vervangende onderbehuizing.

1. Leg het uiteinde van de flexkabel van de batterij op de connector.

•  Let op: Zorg dat de vergrendelingshendel zich boven het uiteinde van de flexkabel van de batterij bevindt, niet eronder.

2. Druk het uiteinde van de flexkabel van de batterij in de connector (1). Klap de vergrendelingshendel vervolgens helemaal omlaag (2).

3. Pak de batterijafdekking aan de randen vast en til de afdekking van de bovenbehuizing.

4. Gebruik een zacht reinigingsdoekje om de binnenzijde van de onderbehuizing goed schoon te maken.

5. Leg de onderbehuizing op de bovenbehuizing met de uitsparing aan de bovenkant. Druk vervolgens voorzichtig in het midden van de onderbehuizing om deze vast te klikken in de bovenbehuizing.

6. Zorg dat de schroefgaten in de onderbehuizing goed zijn uitgelijnd met de schroefgaten in de bovenbehuizing.

7. Gebruik de pentalobe-schroevendraaier om de tien pentalobe-schroeven in de aangegeven volgorde terug te plaatsen in de onderbehuizing.

• Opmerking: gebruik de juiste kleur schroeven voor je model.

• Middenachter (1):

• Goud (923-05172)

• Zilver (923-05169)

• Spacegrijs (923-05166)

• Middenvoor en midden zijkanten (2 en 3):

• Goud (923-05171)

• Zilver (923-05168)

• Spacegrijs (923-05165)

• Achterhoeken (4):

• Goud (923-05170)

• Zilver (923-05167)

• Spacegrijs (923-05164)

• Voorhoeken (5):

• Goud (923-05171)

• Zilver (923-05168)

• Spacegrijs (923-05165)

Voorzichtig

• Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

• Systeemconfiguratie is vereist na vervanging van een beeldscherm, moederbord of Touch ID-kaart.

• Als je het moederbord hebt vervangen, wordt de computer opgestart in de diagnostische modus totdat Systeemconfiguratie is voltooid.

• Als je de Touch ID-kaart hebt vervangen, kun je deze alleen als aan/uit-knop gebruiken totdat je Systeemconfiguratie hebt voltooid.