MacBook Air (M1, 2020) - Geluidskaart

Voordat je begint

Verwijder het volgende onderdeel voordat je begint:

Gereedschap

• EarPods met koptelefoonaansluiting van 3,5 mm

• Kapton-tape

• Torx T3-schroevendraaier

• Torx T5-schroevendraaier

Verwijderen

1. Gebruik de T3-schroevendraaier om de drie T3-schroeven (923-04003) te verwijderen uit het afdekplaatje van de connector van de geluidskaart.

2. Verwijder het afdekplaatje van de connector van de geluidskaart en bewaar het om het later weer te monteren.

3. Til de uiteinden van de volgende drie flexkabels (1-3) uit de bijbehorende connectors:

• Flexkabel van Touch ID-kaart (1)

• Flexkabel van geluidskaart (2)

• Flexkabel van luidspreker (3)

4. Gebruik de T3-schroevendraaier om de T3-schroef (923-02884) (1) te verwijderen uit de geluidskaart.

5. Gebruik de T5-schroevendraaier om de twee T5-schroeven (923-04005) (2) te verwijderen uit de geluidskaart.

6. Gebruik Kapton-tape om de flexkabels uit de weg te houden.

7. Pak de geluidskaart aan de randen vast. Kantel de geluidskaart aan de rechterkant omhoog. Pak de kaart vervolgens weg van de onderbehuizing.

Montage

1. Laat de tape op de flexkabels nog even zitten en pak de geluidskaart aan de randen vast om deze in de bovenbehuizing te plaatsen.

2. Verwijder de Kapton-tape en gooi die weg.

3. Gebruik de T3-schroevendraaier om één T3-schroef (923-02884) (1) iets aan te draaien in de geluidskaart.

4. Gebruik de T5-schroevendraaier om de twee T5-schroeven (923-04005) (2) iets aan te draaien in de geluidskaart.

5. Druk de uiteinden van de volgende drie flexkabels (1-3) in de bijbehorende connectors:

• Flexkabel van Touch ID-kaart (1)

• Flexkabel van geluidskaart (2)

• Flexkabel van luidspreker (3)

6. Steek de EarPods in de koptelefoonaansluiting van 3,5 mm om te controleren of de geluidskaart mooi aansluit. Pas de uitlijning van de geluidskaart aan totdat de stekker van de EarPods gemakkelijk kan worden ingestoken en uitgetrokken.

7. Gebruik de T3-schroevendraaier om de T3-schroef (1) helemaal aan te draaien.

8. Gebruik de T5-schroevendraaier om de T5-schroeven (2) helemaal aan te draaien.

9. Leg het afdekplaatje van de connector van de geluidskaart over de uiteinden van de flexkabels van de geluidskaart, de Touch ID-kaart en de luidspreker.

10. Gebruik de T3-schroevendraaier om de drie T3-schroeven (923-04003) terug te plaatsen in het afdekplaatje.

Plaats het volgende onderdeel terug om de montage te voltooien: