MacBook Air (M1, 2020) - Batterij

Voordat je begint

Waarschuwing

Lees Batterijveiligheid en volg de richtlijnen voor werkplekken en de omgang met batterijen voordat je begint.

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Draagframe van de batterij en persplaat

• ESD-veilig pincet

• Ethanoldoekjes of IPA-doekjes

• iPhone-beeldschermpers

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Torx T3-schroevendraaier

Belangrijk

Voor deze procedure heb je batterijplakstrips en stelpennen nodig. Stelpennen worden alleen geleverd bij een nieuwe batterij of bovenbehuizing. Ze kunnen niet los worden besteld.

Verwijderen

1. Gebruik de T3-schroevendraaier om de twee T3-schroeven (923-04003) te verwijderen uit het afdekplaatje van de connector van het invoerapparaat.

2. Verwijder het afdekplaatje van de connector van het invoerapparaat en bewaar het om het later weer te monteren.

3. Pak de batterijafdekking aan de randen vast en til de afdekking van de bovenbehuizing.

4. Til het uiteinde van de flexkabel van het invoerapparaat uit de connector (1). Maak de flexkabel voorzichtig los van de batterij (2).

5. Plaats de batterijafdekking op de batterij. Druk de zwarte lipjes in de clips op de bovenbehuizing totdat ze vastklikken.

6. Til de batterijafdekking aan de zijkant omhoog om bij de lipjes met plakstrip van de batterij te kunnen. Houd het lipje van de batterijafdekking ingedrukt zodat het vast blijft zitten in de bovenbehuizing.

7. Gebruik een ESD-veilig pincet om een lipje van de batterijplakstrook vast te pakken.

8. Verwijder het lipje met plakstrip voorzichtig van de bovenbehuizing. Trek het lipje met plakstrip langzaam langs de batterijafdekking. Draai het pincet terwijl de strip uitrekt om de plakstrip er omheen te draaien. Trek aan de strip en blijf het pincet langzaam draaien tot de plakstrip helemaal is verwijderd. Laat de batterijafdekking weer zakken.

•  Waarschuwing: Als een lipje met plakstrip afbreekt en je er niet meer bij kunt, mag je de batterij niet met kracht verwijderen. Stop de reparatie in dat geval, raadpleeg Batterijveiligheid en zet de laptop weer in elkaar. Ga voor service naar support.apple.com/repair.

9. Herhaal stappen 6 tot en met 8 om de twee resterende plakstrips van de batterij te verwijderen aan deze kant, evenals de drie plakstrips aan de andere kant. Ga vervolgens verder naar stap 10.

10. Kantel de batterijafdekking aan één kant omhoog. Houd het lipje van de batterijafdekking ingedrukt zodat het vast blijft zitten in de bovenbehuizing. Gebruik de T3-schroevendraaier om de T3-schroef (923-03680) te verwijderen uit de batterijhouder.

11. Herhaal stap 10 om de T3-schroef aan de andere kant van de batterijhouder te verwijderen. Ga vervolgens verder naar stap 12.

12. Pak de batterijafdekking aan de randen vast en til de afdekking van de bovenbehuizing.

13. Pak de batterijhouder aan weerszijden vast en til de batterij uit de bovenbehuizing.

•  Waarschuwing: Haal de batterij niet uit de batterijhouder.

Montage

1. Gebruik ethanol- of IPA-doekjes om eventueel achtergebleven plakstrip van de batterij te verwijderen van de bovenbehuizing.

2. Verwijder de beschermstrook aan de achterzijde van de batterijplakstrook.

3. Leg de batterijplakstrook over de hoek van de bovenbehuizing, zoals aangegeven.

4. Verwijder de beschermstrook aan de onderzijde van de drie lipjes met plakstrip.

5. Gebruik het platte uiteinde van een zwart staafje om de lipjes in de bovenbehuizing te drukken.

6. Druk op de bovenste beschermstrook om eventuele luchtbelletjes te verwijderen en bevestig de plakstrips van de batterij in de bovenbehuizing.

7. Haal de bovenste beschermstrook van de plakstrips van de batterij.

8. Herhaal stappen 2 tot en met 7 om de tweede batterijplakstrip te bevestigen in de andere hoek van de bovenbehuizing. Ga vervolgens verder naar stap 9.

9. Gebruik een ESD-veilig pincet om in de bovenste schroefgaten aan weerszijden van de bovenbehuizing een stelpen te draaien (de kant met het schroefdraad).

10. Draai de twee stelpennen naar rechts om ze vast te zetten in de schroefgaten.

11. Houd de schroefgaten in de batterijhouder boven de uitlijningspennetjes en laat de batterij in de bovenbehuizing zakken.

• Belangrijk: Zorg dat de flexkabel van het invoerapparaat niet onder de batterij komt te zitten.

12. Draai de twee stelpennen naar links om ze te verwijderen.

13. Gebruik de T3-schroevendraaier om aan weerszijden van de batterijhouder een T3-schroef (923-03680) terug te plaatsen.

14. Plaats de computer in het draagframe met het beeldscherm over de rand van de tafel.

15. Lijn de gaten in de persplaat uit met de pennen in het draagframe. Laat de persplaat op de batterij zakken.

16. Plaats het draagframe in de iPhone-beeldschermpers.

17. Zorg dat het draagframe mooi is uitgelijnd met de achterzijde van de iPhone-beeldschermpers, zoals aangegeven.

18. Duw de hendel naar beneden tot deze niet verder kan.

19. Wacht tot de timer op de iPhone-beeldschermpers begint te piepen (1). Duw de hendel iets omlaag en trek de ontgrendelknop uit (2). Duw de hendel vervolgens omhoog (3).

20. Verwijder het draagframe uit de iPhone-beeldschermpers. Verwijder vervolgens de persplaat.

21. Haal de computer uit het draagframe. Sluit het beeldscherm en leg de computer met het beeldscherm naar beneden.

22. Druk het uiteinde van de flexkabel van het invoerapparaat in de connector (1). Bevestig de flexkabel vervolgens voorzichtig aan de batterij (2).

23. Plaats de batterijafdekking op de batterij. Druk de zwarte lipjes in de clips op de bovenbehuizing totdat ze vastklikken.

24. Plaats het afdekplaatje van de connector van het invoerapparaat op het uiteinde van de flexkabel van het invoerapparaat.

25. Gebruik de T3-schroevendraaier om de twee T3-schroeven (923-04003) terug te plaatsen in het afdekplaatje van de connector van het invoerapparaat.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien: