MacBook Air (M1, 2020) - Luidsprekers

Voordat je begint

Waarschuwing

Lees Batterijveiligheid en volg de richtlijnen voor werkplekken en de omgang met batterijen voordat je begint.

Verwijder het volgende onderdeel voordat je begint:

Gereedschap

• ESD-veilig pincet

• Ethanoldoekjes of IPA-doekjes

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Torx T3-schroevendraaier

Belangrijk

Voor deze procedure zijn plakstrips voor de batterij en luidspreker nodig.

Verwijderen

1. Gebruik de T3-schroevendraaier om de drie T3-schroeven (923-04003) te verwijderen uit het afdekplaatje van de connector van de geluidskaart.

2. Verwijder het afdekplaatje van de connector van de geluidskaart en bewaar het om het later weer te monteren.

3. Duw het uiteinde met de punt van een zwart staafje onder de flexkabel van de luidspreker rechts. Gebruik het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel uit de connector te tillen.

4. Steek het platte uiteinde van het zwarte staafje onder de flexkabel van luidspreker links om de plakstrip los te maken en haal de flexkabel van het moederbord. Gebruik het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel uit de connector te tillen.

5. Til de bovenhoek van de batterijafdekking omhoog om bij de T3-schroef (923-03850) te kunnen. Houd het lipje van de batterijafdekking ingedrukt zodat het vast blijft zitten in de bovenbehuizing.

6. Gebruik de T3-schroevendraaier om de T3-schroef te verwijderen.

7. Til de onderhoek van de batterijafdekking omhoog om bij het lipje met plakstrip van de luidspreker te kunnen. Houd het lipje van de batterijafdekking ingedrukt zodat het vast blijft zitten in de bovenbehuizing.

8. Gebruik een ESD-veilig pincet om het lipje met plakstrip van de luidspreker vast te pakken. Verwijder het lipje aan de bovenkant van de luidspreker.

9. Trek het lipje met plakstrip langzaam langs de batterijafdekking. Draai het pincet terwijl de strip uitrekt om de plakstrip er omheen te draaien. Trek aan de strip en blijf het pincet langzaam draaien tot de plakstrip helemaal is verwijderd.

• Belangrijk: Voorkom dat de plakstrip de rand van de bovenbehuizing raakt omdat de strip dan kan scheuren.

•  Let op: Als dat gebeurt, probeer je de rest van de strip te verwijderen met een ESD-veilig pincet. Als dat niet lukt, vervang je de bovenbehuizing.

10. Kantel de batterijafdekking aan de zijkant omhoog. Houd het lipje van de batterijafdekking ingedrukt zodat het vast blijft zitten in de bovenbehuizing. Kantel vervolgens de zijkant van de luidspreker omhoog naast de batterij (1) en rol de luidspreker uit de bovenbehuizing (2).

11. Herhaal stappen 5 tot en met 10 om de andere luidspreker te verwijderen.

Montage

Belangrijk

• Luidsprekers moeten als een paar worden vervangen. Elke nieuwe luidspreker is vooraf voorzien van een plakstrip.

• Gebruik ethanol- of IPA-doekjes om eventueel achtergebleven plakstrip te verwijderen van de bovenbehuizing.

Opmerking: Als je de luidsprekers vervangt, verwijder je de beschermstrook van de plakstrips op de achterkant van de luidsprekers. Ga vervolgens verder met stap 3.

1. Als je de bestaande luidsprekers terugplaatst, verwijder je de beschermstrook van de plakstrips van de luidsprekers.

2. Druk een van de plakstrips op de achterkant van de luidspreker. Verwijder vervolgens de beschermstrook van de plakstrip, zoals aangegeven.

3. Kantel de batterijafdekking aan de zijkant omhoog en houd deze zo voor stappen 4 tot en met 6. Houd het lipje van de batterijafdekking ingedrukt zodat het vast blijft zitten in de bovenbehuizing. Draai de luidspreker vervolgens iets en duw deze op zijn plaats in de bovenbehuizing.

4. Duw een paar seconden voorzichtig op beide uiteinden van de luidspreker om deze te bevestigen aan de bovenbehuizing.

5. Bevestig het lipje met plakstrip aan de bovenkant van de luidspreker.

6. Gebruik de T3-schroevendraaier om de T3-schroef (923-03850) terug te plaatsen. Laat de batterijafdekking weer zakken.

7. Herhaal stappen 1 tot en met 6 om de andere luidspreker terug te plaatsen. Als je nieuwe luidsprekers installeert, herhaal je stappen 3 tot en met 6 voor de andere luidspreker. Ga vervolgens verder naar stap 8.

8. Druk de uiteinden van beide luidsprekerflexkabels op de connectors. Druk met een zwart staafje voorzichtig op de flexkabel van de luidspreker links om deze vast te maken aan het moederbord.

9. Plaats het afdekplaatje van de connector van de geluidskaart op de uiteinden van de flexkabels.

10. Gebruik de T3-schroevendraaier om de drie T3-schroeven (923-04003) terug te plaatsen in het afdekplaatje van de connector van de geluidskaart.

Plaats het volgende onderdeel terug om de montage te voltooien: