Hvis du har glemt innloggingspassordet til Macen din

Hvis du har glemt passordet for å logge på Mac-brukerkontoen, eller passordet ikke godtas, kan du prøve disse løsningene for å logge på eller tilbakestille passordet.

Før du begynner

• Skriv inn påloggingspassordet ditt, ikke Apple-ID-passordet ditt. Påloggingspassordet ditt er passordet for Mac-brukerkontoen din. Det er passordet du bruker til å logge på Macen.

• Hvis du allerede er logget på, eller du kan logge på med Touch ID, kan det hende du kan endre påloggingspassordet i stedet for å nullstille det.

• Bruk de riktige store eller små bokstavene. Hvis Caps Lock er påslått på tastaturet, vises det et Caps Lock-symbolCaps Lock-symbol i passordfeltet.

• Sjekk Inndata-menyenInndata-menyen på menylinjen for å sikre at du bruker riktig inndatakilde for språket ditt.

• Hvis du bruker macOS Mojave eller eldre, følger du fremgangsmåten for macOS Mojave eller eldre. Ellers følger du fremgangsmåten nedenfor for macOS Sonoma, Ventura, Monterey, Big Sur og Catalina.

Start Macen på nytt

Start Macen på nytt. Hvis du ikke kan starte på nytt som normalt, holder du inne av/på-knappen i opptil ti sekunder, helt til Macen slår seg av. (Alle Macer har en av/på-knapp. På bærbare datamaskiner med Touch ID, holder du inne på Touch ID.) Deretter slår du på Macen for å starte og vise påloggingsvinduet:

Påloggingsvinduet i macOS Sonoma

Koble til internett

Noen av disse trinnene krever at Macen er koblet til internett. Du kan bruke Wi-Fi-menyenWi-Fi-menyen på menylinjen for å velge et Wi-Fi nettverk.

Se etter et passordhint

Hvis kontoen din ble konfigurert med et passordhint for å hjelpe deg med å huske passordet, vises et spørsmålstegnspørsmålstegn ved siden av passordfeltet i påloggingsvinduet. Klikk på det for å se passordhintet. Du kan også se ett eller flere av alternativene for nullstilling av passord, som er beskrevet nedenfor.

Skriv inn passordet ditt opptil tre ganger

Hvis du ikke allerede ser et alternativ for nullstilling av passord, skriver du inn passordet opptil tre ganger frem til du ser en av følgende meldinger.

Alternativer for nullstilling av passord i påloggingsvinduet i macOS Sonoma

«Start på nytt og vis alternativer for nullstilling av passord»

«Nullstill den med Apple-ID-en din»

«Nullstill den ved hjelp av gjenopprettingsnøkkelen»

«Kontoen din er låst. Prøv på nytt om [duration].»

Ingen melding

«Start på nytt og vis alternativer for nullstilling av passord»

1. Hvis du ser alternativet for å starte på nytt og vise alternativene for nullstilling av passord når du har skrevet inn passordet ditt opptil tre ganger, klikker du på det for å starte Macen på nytt.

2. Det neste som skjer, avhenger av hvordan Macen er konfigurert.

• Hvis du blir bedt om å velge et volum du vil gjenopprette, velger du Mac-startdisken, som er Macintosh HD som standard.

• Hvis du blir bedt om å logge på med Apple-ID-en din, skriver du inn Apple-ID-en og passordet ditt. Du kan også bli bedt om å skrive inn bekreftelseskoden som blir sendt til de andre enhetene dine.

• Hvis du blir bedt om å oppgi FileVault-gjenopprettingsnøkkelen, skriver du inn den lange rekken med bokstaver og tall du mottok da du slo på FileVault og valgte å opprette en gjenopprettingsnøkkel i stedet for å bruke Apple-ID-en din til å nullstille passordet. Hvis du har mistet den, følger du fremgangsmåten her: Hvis du ikke kan nullstille påloggingspassordet ditt.

• Hvis du ser en melding om at du ikke har iCloud-gjenoppretting eller en gjenopprettingsnøkkel konfigurert for dette volumet, følger du fremgangsmåten her: Hvis du ikke kan nullstille påloggingspassordet ditt.

3. Velg en bruker som du vil nullstille passordet for, og klikk deretter på Neste.

4. Skriv inn den nye passordinformasjonen, klikk deretter på Neste.

5. Når nullstillingen av passordet er ferdig, klikker du på Omstart.

«Nullstill det med Apple-ID-en din»

1. Hvis du ser alternativet for å nullstille ved hjelp av Apple-ID-en din etter at du har skrevet inn passordet opptil tre ganger, klikker du på det.

• Hvis Macen din umiddelbart ber om Apple-ID-en din, skriver du inn denne informasjonen og klikker på «Nullstill passord».

• Hvis Macen starter på nytt, følger du fremgangsmåten i den forrige delen, «Start på nytt og vis alternativer for nullstilling av passord».

2. Det neste som skjer, avhenger av hvordan Macen er konfigurert.

• Hvis du blir spurt om å lage en ny nøkkelring for å lagre brukerpassord, klikk på OK og omstart Macen din.

• Hvis du blir bedt om å velge en administratorbruker du kjenner passordet til, klikker du på «Har du glemt alle passordene?»

• Hvis du ser et Nullstill passord-vindu med alternativet for å deaktivere Mac, klikker du på «Deaktiver Mac». Klikk deretter på «Deaktiver» for å bekrefte den midlertidige deaktiveringen.

3. Skriv inn den nye passordinformasjonen, klikk deretter på Neste. (Hvis du ser flere brukerkontoer, klikker du på Angi passord-knappen ved siden av navnet på hver konto, og deretter skriver du inn den nye passordinformasjonen for hver konto.)

4. Når nullstillingen av passordet er ferdig, klikker du på Omstart.

«Nullstill det ved hjelp av gjenopprettingsnøkkelen»

1. Hvis du ser alternativet for å nullstille ved hjelp av gjenopprettingsnøkkelen din etter at du har skrevet inn passordet opptil tre ganger, klikker du på det.

2. Skriv inn FileVault-gjenopprettingsnøkkelen. Dette er den lange rekken med bokstaver og tall du mottok da du slo på FileVault og valgte å opprette en gjenopprettingsnøkkel i stedet for å bruke Apple-ID-en din for å nullstille passordet. Hvis du har mistet den, følger du fremgangsmåten her: Hvis du ikke kan nullstille påloggingspassordet ditt.

3. Skriv inn den nye passordinformasjonen og klikk på Nullstill passord.

«Kontoen din er låst. Prøv på nytt om [duration].»

Hvis kontoen din blir låst etter at du har skrevet inn feil passord for mange ganger, venter du til den angitte tiden har gått, og deretter starter du Macen på nytt og prøver igjen. Hvis det ikke hjelper, følger du fremgangsmåten her: Hvis du ikke kan nullstille påloggingspassordet ditt.

Ingen melding

Hvis du ikke ser et alternativ for nullstilling av passord etter å ha skrevet inn passordet opptil tre ganger, starter du Macen på nytt og prøver igjen. Hvis det ikke hjelper, følger du fremgangsmåten her: Hvis du ikke kan nullstille påloggingspassordet ditt.