Panduan Pengguna Pintasan
- Selamat Datang
-
- Pengenalan kepada Pintasan
- Temui pintasan dalam Galeri
-
- Jalankan pintasan daripada app
- Jalankan pintasan dengan Siri
- Jalankan pintasan daripada Pusat Kawalan
- Jalankan pintasan dengan butang Tindakan
- Jalankan pintasan dengan Apple Pencil Pro
- Jalankan pintasan app
- Jalankan pintasan daripada widget Skrin Utama
- Jalankan pintasan daripada skrin Carian
- Tambah pintasan ke Skrin Utama
- Lancarkan pintasan daripada app lain
- Jalankan pintasan daripada Apple Watch
- Jalankan pintasan dengan mengetik belakang iPhone anda
- Laraskan seting privasi
-
- Pengenalan kepada pengeditan pintasan
- Susun pintasan dalam folder
- Tukar tataletak
- Susun semula pintasan
- Namakan semula pintasan
- Ubah suai ikon pintasan
- Duplikasikan pintasan
- Padam pintasan
- Selaraskan pintasan
- Kongsi pintasan
- Tambahkan soalan import ke pintasan dikongsi
- Tambah pintasan ke Peringatan menggunakan Siri
- Hak cipta dan tanda dagangan

Gunakan skema URL app lain dalam Pintasan pada iPhone atau iPad
Pintasan juga berupaya untuk berintegrasi dengan app lain melalui skema URL. Jika anda mahu menggunakan app yang mempunyai skema URL tetapi tidak disokong dengan tindakan terbina dalam pada masa ini, anda boleh membina URL secara manual menggunakan tindakan URL dan lancarkannya menggunakan tindakan Buka URL atau tindakan Buka URL X-Callback.
Nota: Banyak skema URL boleh menjadi sukar digunakan dan dinyahpepijat. Skema selalunya disertakan pelbagai parameter dan memerlukan teks untuk dikodkan URL yang boleh menjadi sukar dibaca. Namun begitu, meneroka skema URL tetap memberikan lebih banyak penyesuaian daripada app terbina dalam yang disertakan dalam Pintasan.
Hubungi pembangun app kegemaran anda untuk mengetahui jika mereka menggunakan skema URL pada masa ini, atau minta mereka gunakan skema URL supaya anda boleh mengautomasikan app mereka dalam Pintasan juga.