Mac Studio (2022) - Teknisk information

Introduktionsår: 2022

Identifiera din Mac Studio-modell

Finish

• Silver

Chip

Apple M1 Max-chip

• Tio­kärnig processor med åtta prestanda­kärnor och två effektivitets­kärnor

• 24-kärnig grafik­

• 16-kärnig Neural Engine

• 400 GB/s minnesbandbredd

• Mediemotor

• Hårdvaru­accelererad H.264, hevc, ProRes och ProRes RAW

• Motor för videoavkodning

• Två motorer för videokodning

• Två motorer för kodning och avkodning av ProRes

• Kan kon­figureras med:

• M1 Max med tiokärnig processor, 32‑kärnig grafik­ och 16‑kärnig Neural Engine

Apple M1 Ultra-chip

• 20-kärnig processor med 16 prestanda­kärnor och fyra effektivitetskärnor

• 48-kärnig grafik­

• 32-kärnig Neural Engine

• 800 GB/s minnesbandbredd

• Mediemotor

• Hårdvaru­accelererad H.264, hevc, ProRes och ProRes RAW

• Två motorer för videoavkodning

• Fyra motorer för videokodning

• Fyra motorer för kodning och avkodning av ProRes

• Kan kon­figureras med:

• M1 Ultra med 20-kärnig processor, 64‑kärnig grafik­ och 32‑kärnig Neural Engine

Minne

Apple M1 Max-chip

• 32 GB enhetligt minne

• Kan kon­figureras med 64 GB

Apple M1 Ultra-chip

• 64 GB enhetligt minne

• Kan kon­figureras med 128 GB

Lagring1

Apple M1 Max-chip

• 512 GB SSD

• Kan kon­figureras med 1 TB, 2 TB, 4 TB eller 8 TB

Apple M1 Ultra-chip

• 1 TB SSD

• Kan kon­figureras med 2 TB, 4 TB eller 8 TB

Videostöd

Samtidigt stöd för upp till fem skärmar:

• Stöd för upp till fyra Pro Display XDR-skärmar (6K-upplösning vid 60 Hz och över en miljard färger) via usb‑c och en 4K-skärm (4K-upplösning vid 60 Hz och över en miljard färger) via HDMI

Thunderbolt 4-utgång för digitalvideo stöder

• Inbyggd DisplayPort-utgång via usb‑c

• Thunderbolt 2-, DVI- och VGA-utgång med adaptrar (säljs separat)

HDMI-videoutgång

• Stöd för en skärm med upp till 4K-upplösning vid 60 Hz

• DVI-utgång via HDMI till DVI-adapter (säljs separat)

Ljud

• Inbyggd högtalare

• 3,5 mm hörlursuttag med avancerat stöd för hörlurar med hög impedans

• HDMI-porten har stöd för utmatning av flerkanalsljud

Anslutningar och utbyggnad

No alt supplied for Image
No alt supplied for Image
  • Fyra Thunderbolt 4-portar med stöd för:

• Thunderbolt 4 (upp till 40 Gbit/s)

• DisplayPort

• Usb 4 (upp till 40 Gbit/s)

• Usb 3.1 Gen 2 (upp till 10 Gbit/s)

• Två usb a-portar (upp till 5 Gbit/s)

• HDMI-port

• 10 Gbit Ethernet

• 3,5 mm hörlursuttag

• På framsidan (M1 Max):

• Två usb‑c-portar (upp till 10 Gbit/s)

• SDXC-kortplats (UHS‑II)

• På framsidan (M1 Ultra):

• Två Thunderbolt 4-portar (upp till 40 Gbit/s)

• SDXC-kortplats (UHS‑II)

Kommunikation

Wifi

• Trådlös wifi 6-anslutning (802.11ax)

• Kompatibel med IEEE 802.11a/b/g/n/ac

Bluetooth

• Trådlös Bluetooth 5.0-teknik

Ethernet

• 10 Gbit Ethernet (Nbase-T Ethernet med stöd för 1 Gbit, 2,5 Gbit, 5 Gbit och 10 Gbit Ethernet via en RJ‑45-kontakt)

Mått och vikt

• Höjd: 9,5 cm

• Bredd: 19,7 cm

• Djup: 19,7 cm

• Vikt (M1 Max): 2,7 kg2

• Vikt (M1 Ultra): 3,6 kg2

Ström­försörjning och driftskrav

• Nätspänning: 100 V till 240 V växelström

• Frekvens: 50 Hz till 60 Hz, enfas

• Högsta kontinuerliga effekt: 370 W

• Temperatur vid användning: 10 °C till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -40 °C till 47 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 % till 90 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet: testad för användning upp till 5 000 meter

Detta ingår

• Mac Studio

• Strömsladd

Operativ­system

macOS

macOS är världens mest avancerade operativ­system för datorer. macOS Ventura gör din Mac ännu vassare, så att du kan jobba smartare, spela bättre och komma ännu längre.

Läs mer om det senaste operativsystemet

macOS Användarhandbok

Hjälpmedel

Hjälpmedelsfunktionerna hjälper personer med särskilda behov att få ut mesta möjliga av Mac Studio. Med inbyggt stöd för syn, hörsel, rörlighet och lärande kan du skapa och göra fantastiska saker.

Bland funktionerna finns:

• Röststyrning

• VoiceOver

• Zooma

• Öka kontrast

• Minska rörelse

• Siri och diktering

• Reglagestyrning

Inbyggda appar3

• App Store

• Böcker

• Kalender

• Kontakter

• FaceTime

• Hitta

• GarageBand

• Hem

• iMovie

• Keynote

• Mail

• Kartor

• Meddelan­den

• Musik

• Anteck­ningar

• Numbers

• Pages

• Photo Booth

• Bilder

• Podcaster

• Förhand­svisning

• QuickTime Player

• På­minnelser

• Safari

• Genvägar

• Siri

• Aktier

• Time Machine

• TV

• Röstmemon

Beställnings­byggen

• Konfigurera din Mac Studio med dessa tillval som bara finns på apple.com:

• M1 Max med tiokärnig processor, 32-kärnig grafik­ och 16-kärnig Neural Engine

• M1 Ultra med 20-kärnig processor, 48-kärnig grafik­ och 32-kärnig Neural Engine

• M1 Ultra med 20-kärnig processor, 64-kärnig grafik­ och 32-kärnig Neural Engine

• 64 GB enhetligt minne (M1 Max)

• 128 GB enhetligt minne (M1 Ultra)

• 1 TB, 2 TB, 4 TB eller 8 TB SSD

Mac Studio och miljön

För att minska effekterna på miljön har Mac Studio utformats enligt följande principer:4

Läs miljörapporten om Mac Studio

Tillverkad av bättre material

• 100 % återvunna sällsynta jordartsmetaller i alla magneter, vilket motsvarar 98 % av alla sällsynta jordartsmetaller i enheten

• 80 % återvunnet aluminium i höljet

• 100 % återvunnet tenn i lödningarna på huvud­logikkortet

• Minst 25 % återvunnen plast i flera komponenter

Energieffektiv

• ENERGY STAR®-certifierad5

Smartare kemi6

• Fri från kvicksilver, bromerade flamskyddsmedel, pvc och beryllium

Grön tillverkning

• Apples nollavfallsprogram hjälper leverantörer att eliminera sin avfallsdeponering

• Alla leverantörers anläggningar för slutmontering övergår till 100 % förnybar energi för Apple-tillverkning

Ansvarsfullt tillverkade förpackningar

• All ny träfiber kommer från ansvarsfullt skogsbruk

• Minst 90 % av förpackningarna är fiberbaserade

Apple och miljön

Vi strävar efter att tillverka produkter utan att tära på jordens resurser. Vårt mål är att hela vår verksamhet och alla våra produkter ska vara koldioxidneutrala år 2030.

Se Apples miljöarbete

Akustiska prestanda

Deklarerade ljudnivåer i enlighet med ECMA-109

Ljudstyrka

L W A,m (B)

Ljudtryck

Användarens plats

L p A,m (dB)

Overksam

2,5 (K V = 0,3)

15

Trådlös surfning

2,5 (K V = 0,3)

15

1. LWA,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket, avrundat till närmaste 0,1B.

2. LpA,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket uppmätt vid användarens plats (avrundat till närmaste 1dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)

4. Kvär det statistiska tillägget för att beräkna den övre gränsen för A-viktat ljudtryck.

5. Mängden, LWA,c (kallades tidigare för LWAd) kan beräknas från summan av LWA,m och Kv.

6. Testet av trådlös internetanslutning bläddrar bland sex flikar med blandat innehåll – inklusive media.

7. Testad konfiguartion: Apple M1 Ultra, 20 processorkärnor/48 processorkärnor, 64 GB minne, 1 TB lagringsutrymme.

1. 1 GB = 1 miljard byte och 1 TB = 1 biljon byte. Formaterat utrymme är mindre.

2. Vikten varierar beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

3. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers och Keynote finns i Mac App Store. För att ladda ner appar behöver du ett Apple-ID och en enhet som är kompatibel med den OS-version som krävs för respektive app.

4. Uppgifterna stämmer vid produktlanseringen.

5. ENERGY STAR och ENERGY STAR-märket är registrerade varumärken som tillhör den amerikanska miljöskyddsmyndigheten (U.S. Environmental Protection Agency).

6. Apples specifikation om reglerade ämnen innehåller definitioner av begränsningar som gäller för skadliga ämnen samt definitioner av vad Apple anser att ”fritt från” innebär. Alla Apples produkter är pvc- och ftalatfria, med undantag för AC-strömsladdar i Indien, Thailand (AC-strömsladdar med två stift) och Sydkorea där vi väntar på att myndigheterna ska godkänna våra ersättningar för pvc och ftalater.