MacBook Air (M1, 2020) - Teknisk information

Introduktionsår: 2020

Identifiera din MacBook Air-modell

Finish

• Guld

• Silver

• Rymdgrå

Skärm

• Retina-skärm

• 13,3-tums (diagonalt) LED-bakbelyst skärm med IPS-teknik, 2560 × 1600 pixlars upplösning med 227 pixlar per tum och stöd för miljontals färger

• Stöder följande skalade upplösningar:

• 1680 × 1050

• 1440 × 900

• 1024 × 640

• Ljusstyrka på 400 cd/m²

• Stort färgomfång (P3)

• True Tone-teknik

Chip

• Apple M1‑chip

• 8-kärnig processor med 4 prestanda­kärnor och 4 effektivitetskärnor

• 7-kärnig grafik

• 16-kärnig Neural Engine

Ström och batteri1

• Upp till 15 timmars trådlös surf

• Upp till 18 timmars filmuppspelning i Apple TV-appen

• Inbyggt 49,9 Wh litiumpolymer­batteri

• 30 W usb‑c-strömadapter

Laddning och utbyggnad

No alt supplied for Image
No alt supplied for Image

Två Thunderbolt-/usb 4-portar med stöd för:

• Laddning

• DisplayPort

• Thunderbolt 3 (upp till 40 Gbit/s)

• Usb 4 (upp till 40 Gbit/s)

• Usb 3.1 Gen 2 (upp till 10 Gbit/s)

• 3,5 mm hörlursuttag

Minne

• 8 GB enhetligt minne

• Kan konfigureras med: 16 GB

Lagring2

• 256 GB SSD

• Kan konfigureras med: 512 GB, 1 TB eller 2 TB

Tangentbord och styrplatta

• Bak­belyst Magic Keyboard med:

• 78 (U.S.) eller 79 (ISO) tangenter inklusive 12 funktionstangenter och 4 piltangenter (uppochnedvänt T)

• Sensor för omgivande ljus

• Force Touch-styrplatta med exakt styrning av pekaren och funktioner för tryckavkänning möjliggör force-klick, snabbspolning, tryckkänsligt ritande och Multi-Touch-gester

Touch ID

• Touch ID-sensor

Trådlöst

• Wifi

• Trådlös wifi 6-anslutning med 802.11ax

• Kompatibel med IEEE 802.11a/b/g/n/ac

• Bluetooth

• Trådlös Bluetooth 5.0-teknik

Kamera

• FaceTime HD-kamera med 720p

• Avancerad bildsignal­processor med beräknad video

Skärmstöd

Samtidigt som den visar full upplösning på den inbyggda skärmen med miljontals färger stöder den även följande:

• En extern skärm med upp till 6K-upplösning vid 60 Hz

Digital videoutgång via Thunderbolt 3

• Inbyggd DisplayPort-utgång via usb‑c

• Stöd för VGA-, HDMI-, DVI- och Thunderbolt 2-utgång med adaptrar (säljs separat)

Ljud

• Stereo­högtalare

• Brett stereoljud

• Stöd för ljuduppspelning med Dolby Atmos

• Uppsättning med tre mikrofoner med riktad strålformning

• 3,5 mm hörlursuttag

Driftskrav

• Nätspänning: 100 V till 240 V växelström

• Frekvens: 50 Hz till 60 Hz

• Temperatur vid användning: 10 °C till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: –25 °C till 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 0 % till 90 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet: testad för användning upp till 3 000 m

• Höjd över havet vid förvaring: högst 4 500 m

• Höjd över havet vid transport: högst 10 500 m

Mått och vikt

• Höjd: 0,41–1,61 cm

• Bredd: 30,41 cm

• Djup: 21,24 cm

• Vikt: 1,29 kg3

Operativ­system

macOS

macOS är världens mest avancerade operativ­system för datorer. macOS Ventura gör din Mac ännu vassare, så att du kan jobba smartare, spela bättre och komma ännu längre.

Läs mer om det senaste operativsystemet

macOS Användarhandbok

Hjälpmedel

Hjälpmedelsfunktioner hjälper personer med särskilda behov att få ut mesta möjliga av MacBook Air. Med inbyggda hjälpmedel för syn, hörsel, rörlighet och lärande kan du skapa och göra fantastiska saker.

Bland funktionerna finns:

• Röststyrning

• VoiceOver

• Zoom

• Öka kontrast

• Minska rörelse

• Siri och diktering

• Reglagestyrning

Inbyggda appar4

• Bilder

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Meddelan­den

• Kartor

• Aktier

• Hem

• Röstmemon

• Anteck­ningar

• Kalender

• Kontakter

• På­minnelser

• Photo Booth

• Förhand­svisning

• Böcker

• App Store

• Time Machine

• TV

• Musik

• Podcaster

• Hitta

• QuickTime Player

Detta ingår

• MacBook Air

• 30 W usb‑c-strömadapter

• Usb-c-laddningskabel (2 m)

Beställnings­byggen

Konfigurera din MacBook Air med dessa tillval som bara finns på apple.com:

• 16 GB enhetligt minne

• 512 GB, 1 TB eller 2 TB SSD

MacBook Air och miljön

För att minska effekterna på miljön har MacBook Air utformats enligt följande principer:5 Läs miljörapporten om MacBook Air

Tillverkad med bättre material

• 100 % återvunnet aluminium i höljet66

• 100 % återvunnet tenn i lödningarna på huvudlogikkortet

• Minst 35 procent återvunnen plast i flera komponenter

Energieffektiv

• ENERGY STAR®-certifierad7

Smartare kemi8

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från kvicksilver, bromerade flamskyddsmedel, pvc och beryllium

Grön tillverkning

• Apples nollavfallsprogram hjälper leverantörer att eliminera sin avfallsdeponering

• Alla leverantörers anläggningar för slutmontering övergår till 100 % förnybar energi för Apple-tillverkning

Ansvarsfullt tillverkade förpackningar

• All ny träfiber kommer från ansvarsfullt skogsbruk

• Återvinningsbara förpackningar främst tillverkade av fiber

Apple och miljön

Vi strävar efter att tillverka produkter utan att tära på jordens resurser. Vårt mål är att hela vår verksamhet och alla våra produkter ska vara koldioxidneutrala år 2030. Se Apples miljöåtaganden

Akustiska prestanda

Deklarerade ljudnivåer i enlighet med ECMA-109

Ljudstyrka

L W A,m (B)

Ljudtryck

Användarens plats

L p A,m (dB)

Overksam

1,3 (K V = 0,3)

3

Trådlös surfning

1,3 (K V = 0,3)

3

1. L W A,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket, avrundat till närmaste 0,1 B.

2. L p A,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket uppmätt vid användarens plats (avrundat till närmaste 1 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)

4. K v är det statistiska tillägget för att beräkna den övre gränsen för A-viktat ljudtryck.

5. Mängden, L W A,c (kallades tidigare för L W Ad) kan beräknas från summan av L W A,m och K v .

6. Det trådlösa webbtestet testar 25 populära webbplatser.

7. Testad konfiguartion: Apple M1-chip, Åtta­kärnig processor, 8 GB minneß, 512 GB lagring.

1. Testerna utfördes av Apple i oktober 2020 med förhandsversioner av MacBook Air-enheter med Apple M1-chip och en sjukärnig grafik­processor, konfigurerade med 8 GB RAM-minne och 512 GB SSD. Testet av trådlös internetanslutning mäter batteritiden genom att surfa trådlöst på 25 populära webbplatser med bildskärmens ljusstyrka inställd på 8 steg från den lägsta nivån. Uppspelningstestet med film från Apple TV-appen mäter batteritiden genom att spela upp innehåll i 1080p HD med skärmens ljusstyrka inställd på 8 steg från den lägsta nivån. Batteritiden varierar beroende på användning och konfiguration. Mer information finns på apple.com/se/batteries.

2. 1 GB = 1 miljard byte och 1 TB = 1 biljon byte. Formaterat utrymme är mindre.

3. Vikten varierar beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers och Keynote finns på Mac App Store. För att ladda ner appar behöver du ett Apple-ID och en enhet som är kompatibel med den OS-version som krävs för varje app.

5. Aktuella uppgifter vid tiden för produktlanseringen.

6. Uppgiften om återvunnet material gäller höljet och baseras på granskningar utförda av UL LLC.

7. ENERGY STAR och ENERGY STAR-märket är registrerade varumärken som tillhör den amerikanska miljöskyddsmyndigheten (U.S. Environmental Protection Agency).

8. Apples specifikation om reglerade ämnen innehåller definitioner av begränsningar som gäller för skadliga ämnen samt definitioner av vad Apple anser att ”fritt från” innebär. Alla Apples produkter är pvc- och ftalatfria, med undantag för AC-strömsladdar i Indien, Thailand (AC-strömsladdar med två stift) och Sydkorea där vi väntar på att myndigheterna ska godkänna våra ersättningar för pvc och ftalater.