Suica-, PASMO- tai ICOCA-korttien käyttäminen iPhonella tai Apple Watchilla Japanissa

Japanissa voit käyttää Lompakko-apissa olevia Suica-, PASMO- ja ICOCA-kortteja julkisessa liikenteessä ja kaupoissa maksamiseen Apple Paylla iPhonessa tai Apple Watchissa.

Tarvitset seuraavat asiat, jos haluat käyttää Suica-, PASMO- tai ICOCA-korttia Apple Payn kanssa:

• iPhone 8 tai iPhone 8 Plus tai uudempi tai Apple Watch Series 3 tai uudempi, jossa on iOS:n tai watchOS:n uusin versio.
  • Voit käyttää Suica-korttia myös Japanista ostetussa iPhone 7:ssä, iPhone 7 Plussassa tai Apple Watch Series 2:ssa.
  • Vain ICOCA: iPhone 8 tai iPhone 8 Plus tai uudempi, jossa on iOS 16 tai uudempi. Apple Watch Series 3 tai uudempi, jossa on WatchOS 8.7.1 tai uudempi.
  • Lompakko-appiin lisätty Suica-, PASMO- tai ICOCA-kortti.*

Kun lisäät ensimmäisen Suica-, PASMO- tai ICOCA-kortin Lompakko-appiin, pikatila otetaan kyseiselle kortille oletusarvoisesti käyttöön. Pikatilassa voit käyttää korttiasi laitettasi herättämättä tai sen lukitusta avaamatta tai suorittamatta todennusta Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla.

Jos lisäät muita Suica-, PASMO- tai ICOCA-kortteja, voit vaihtaa pikatilaan asetetun kortin.

Lue lisätietoja pikatilasta.

* Jos haluat lisätä PASMO- tai ICOCA-kortin Lompakko-apissa, sinun täytyy otettava käyttöön kaksiosainen todennus Apple ID:llesi.

Maksaminen julkisessa liikenteessä Suica-, PASMO- tai ICOCA-kortilla

Voit käyttää Suica-, PASMO- tai ICOCA-korttia Apple Payn kanssa julkisessa liikenteessä maksamiseen kaikkialla, missä voit käyttää fyysistä Suica-, PASMO- tai ICOCA-korttia tai missä hyväksytään yhteentoimivia, tai valmiiksi maksettuja, Integrated Circuit (IC) -kortteja.

Maksaminen julkisessa liikenteessä Suica-, PASMO- tai ICOCA-kortilla

Pikatilaan asetetulla Suica-, PASMO- tai ICOCA-kortilla voit maksaa matkat nopeasti napauttamalla iPhonea tai Apple Watchia.

1. Varmista, että laitteesi virta on kytketty. Laitteen ei tarvitse olla yhteydessä mobiili- tai Wi-Fi-verkkoon.
  2. Pidä iPhonen tai Apple Watchin näytön yläosaa lippulaitteen lukijan lähellä kulkiessasi porteista.
  3. Näet näytössä valintamerkin ja sanan Valmis. Jos käytät Apple Watchia, tunnet myös kevyen napautuksen ja kuulet äänimerkin.

iPhonen mallista riippuen voit mahdollisesti käyttää pikakäyttökorttia, kun iPhone on ladattava.

Jos haluat käyttää korttia, jota ei ole asetettu pikatilaan, toimi seuraavasti:

• iPhone: suorita todennus Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla.
  • Apple Watch: avaa korttisi kaksoisklikkaamalla sivupainiketta, valitse Suica-, PASMO- tai ICOCA-korttisi pyyhkäisemällä alaspäin ja suorita todennus pääsykoodilla.

Suica-kortin asettaminen huoltotilaan

Jos aseman työntekijän on huollettava Suica-korttisi, aseta laite huoltotilaan ennen sen antamista aseman työntekijälle.

Suica-kortin asettaminen huoltotilaan iPhonessa

1. Avaa Lompakko-appi.
  2. Valitse Suica-kortti.
  3. Napauta Lisää-painiketta  ja napauta Kortin tiedot Kortin tiedot ‑kuvake.
  4. Laita huoltotila päälle.

Suica-kortin asettaminen huoltotilaan Apple Watchissa

1. Poista Apple Watch ranteeltasi.
  2. Avaa kellon lukitus pääsykoodilla.
  3. Kaksoispaina sivupainiketta.
  4. Vieritä alaspäin ja valitse kortti.
  5. Vieritä Digital Crownilla alas ja napauta Laita huoltotila päälle.
  6. Pyydä aseman työntekijää pitämään kelloa näyttö alaspäin.

Suica-, PASMO- tai ICOCA-kortin käyttäminen kaupoissa

Voit käyttää Suica-, PASMO- tai ICOCA-korttia paikoissa, joissa näet nämä symbolit:

Suica-maksumerkki      PASMO-maksumerkki

Joudut ehkä valitsemaan Suica-, PASMO- tai ICOCA-vaihtoehdon päätteellä maksaessasi, tai voit kertoa myymäläapulaiselle, millä kortilla maksat.

Pikatilaan asetetulla Suica-, PASMO- tai ICOCA-kortilla voit maksaa käyttämällä Apple Payta ilman, että sinun on herätettävä laite tai avattava sen lukitus, suoritettava todennus tai avattava appi. Pystyt ehkä tekemään ostoksia myös silloin, kun iPhonesi on ladattava.

1. Pidä iPhonen yläosaa tai Apple Watchin näyttöä lähimaksupäätteen lähellä.
  2. Kun tapahtuma on suoritettu, näet näytössä valintamerkin ja sanan Valmis. Jos käytät Apple Watchia, tunnet myös kevyen napautuksen ja kuulet äänimerkin.

Jos Suica-, PASMO- tai ICOCA-korttia ei ole asetettu pikatilaan, ota selvää, miten voit tehdä ostoksen Apple Paylla.

Suica-, PASMO- tai ICOCA-kortin saldon tarkistaminen

Tarkista Suica-, PASMO- tai ICOCA-kortin saldo iPhonessa tai Apple Watchissa.

iPhone

1. Avaa Lompakko-appi.
  2. Napauta Suica-, PASMO- tai ICOCA-korttia, niin näet sen saldon.

Apple Watch

1. Avaa Lompakko-appi.
  2. Napauta Suica-, PASMO- tai ICOCA-korttia.
  3. Vieritä Digital Crownilla alas, niin näet nykyisen saldosi.

Jos Suica-, PASMO- tai ICOCA-korttisi saldo ei päivity

1. Avaa Lompakko-appi iPhonessa.
  2. Napauta Suica-, PASMO- tai ICOCA-korttia.
  3. Napauta Lisää-painiketta ja sitten Kortin tiedot Kortin tiedot ‑kuvake.
  4. Ota huoltotila käyttöön ja tee sitten todennus Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla.

Voit poistaa huoltotilan käytöstä napauttamalla korttia. Lue, mitä tehdä, jos saldosi ei vieläkään päivity.

Lisää saldoa Suica-, PASMO- tai ICOCA-kortille

Jos haluat lisätä rahaa Suica-, PASMO- tai ICOCA-kortille, tarvitset tuetun luotto- tai prepaid-kortin Lompakko-apissa.

Suica-, PASMO- tai ICOCA-kortin saldon lisääminen iPhonessa

1. Napauta Lompakko-apissa Suica-, PASMO- tai ICOCA-korttia.
  2. Napauta Lisää rahaa.
  3. Valitse lisättävä summa ja napauta Lisää.
  4. Valitse luotto- tai prepaid-kortti, jolla haluat maksaa, ja vahvista tapahtuma Face ID:llä tai Touch ID:llä.

Suica-, PASMO- tai ICOCA-kortin saldon lisääminen Apple Watchissa

1. Napauta Lompakko-apissa Suica-, PASMO- tai ICOCA-korttia.
  2. Napauta Lisää rahaa.
  3. Toimi näyttöön tulevien ohjeiden mukaan.

Hyvityksen pyytäminen Suica-, PASMO- tai ICOCA-kortilla tehdyistä Apple Pay -ostoksista

Jos käytit Suica-, PASMO- tai ICOCA-korttia Apple Pay -ostoksen tekemiseen, palauta ostos samaan päätteeseen, jolla teit ostoksen, ennen kuin käytät Suica-, PASMO- tai ICOCA-korttia toisen ostoksen tekemiseen Apple Paylla.

Lue lisätietoja maksukortilla tehtyjen Apple Pay -ostosten hyvityksistä.

Suica- tai PASMO-apin käyttäminen

Kun lataat Suica-apin tai PASMO-apin, voit käyttää sitä kortin muihin lisäpalveluihin. Voit esimerkiksi

• luoda uuden Suica- tai PASMO-kortin
  • luoda matkasuunnitelman tai muuttaa sitä
  • ostaa Shinkansen- tai Green Car -lipun**
  • asettaa automaattisen latauksen (vain View Card -kortin kanssa)
  • asettaa JR Eastilta tulevat ilmoitukset tai muuttaa niitä.

** Voit ostaa Shinkansen-lippuja Tohokun, Yamagatan, Akitan, Hokkaidon, Joetsun ja Hokurikun Shinkanseniin. Green Car -lippuja voi ostaa vain JR East -juniin.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.