Apple Watchin päivittäminen

Päivitä Apple Watchin ohjelmisto iPhonen avulla tai päivitä ohjelmisto suoraan Apple Watchissa.

Apple Watchin pitäminen ajan tasalla

Jos haluat varmistaa, että Apple-laitteissasi on uusimmat virheenkorjaukset ja suojausparannukset, pidä laitteet ajan tasalla. Jotkin iOS-päivitykset saattavat myös vaatia watchOS:n päivittämisen.

Jos iPhonessa näkyy Päivitä Apple Watch -ilmoitus

Jos iPhonessa näkyy Apple Watchin ohjelmisto ei ole ajan tasalla -ilmoitus, sinun kannattaa päivittää uusimpaan watchOS-versioon, jotta aktiivisuus- ja muut tietosi synkronoidaan edelleen iPhoneesi.

Lue, mitä tehdä, jos Apple Watch ilmoittaa, että tarvitset lisää tallennustilaa watchOS-päivityksen asentamiseen.

Päivittämiseen valmistautuminen

Varmista ensin, että Apple Watch on yhteensopiva uusimman ohjelmiston kanssa: watchOS 8 on yhteensopiva Apple Watch Series 3:n ja uudemman sekä Apple Watch SE:n kanssa. watchOS 8:aan päivittämiseen tarvitaan iPhone 6s tai uudempi, jossa on iOS 15 tai uudempi. Selvitä Apple Watchisi malli.

Tarkista seuraavaksi nämä seikat:

1. Päivitä iPhoneesi uusin iOS-versio.
  2. Varmista, että Apple Watchin akun varaus on vähintään 50 prosenttia.
  3. Yhdistä iPhone Wi-Fi-verkkoon.
  4. Pidä iPhone Apple Watchin vieressä, jotta ne ovat toistensa kantaman sisällä.

Päivityksen valmistuminen voi kestää useista minuuteista jopa tuntiin. Sinun kannattaa ehkä suorittaa päivitys yön aikana tai odottaa, kunnes sinulla on riittävästi aikaa.

Apple Watchin päivittäminen iPhonella

Apple Watch antaa ilmoituksen, kun uusi päivitys on saatavilla. Napauta ilmoituksessa vaihtoehtoa, jonka mukaan päivitys tapahtuu tänä yönä. Siirry sitten iPhoneesi ja vahvista, että haluat päivittää yön aikana. Jätä Apple Watchisi ja iPhonesi lataukseen yön ajaksi, jotta päivitys voidaan suorittaa.

Voit päivittää manuaalisesti seuraavasti:

1. Avaa iPhonessa Apple Watch -appi ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä.
  2. Napauta Yleiset > Ohjelmistopäivitys.
    iPhonen näyttö, jossa näkyy Apple Watchille saatavilla oleva ohjelmistopäivitys
  3. Lataa päivitys. Jos laite pyytää iPhonen tai Apple Watchin pääsykoodia, syötä se.
  4. Odota, että etenemispalkki tulee näkyviin Apple Watchissa. Päivityksen valmistuminen voi kestää useista minuuteista jopa tuntiin.

Anna Apple Watchin olla kiinni laturissaan päivityksen aikana. Älä käynnistä iPhonea tai Apple Watchia uudelleen äläkä sulje Apple Watch -appia. Kun päivitys on suoritettu, Apple Watch käynnistyy uudelleen.

Päivittäminen suoraan Apple Watchissa

Jos Apple Watchissasi on watchOS 6 tai uudempi, voit asentaa myöhemmät päivitykset ilman iPhonea:

1. Varmista, että Watchisi on muodostanut yhteyden Wi-Fi-verkkoon.
  2. Avaa Watchin Asetukset-appi.
  3. Napauta Yleiset > Ohjelmistopäivitys.
  4. Jos ohjelmistopäivitys on saatavilla, napauta Asenna ja toimi näyttöön tulevien ohjeiden mukaan.

Jätä Apple Watch laturiin, kun päivitystä suoritetaan. Älä käynnistä Apple Watchia uudelleen. Kun päivitys on suoritettu, Apple Watch käynnistyy uudelleen.

Jos tarvitset apua päivittämiseen

Kokeile seuraavia ohjeita:

1. Varmista, että Apple Watch on liitettynä laturiin
  2. Apple Watchin käynnistäminen uudelleen. Paina sivupainiketta, kunnes Virta pois -liukusäädin tulee näkyviin, ja vedä sitten sitä. Laita Apple Watch takaisin päälle pitämällä sivupainiketta painettuna.
  3. Käynnistä parina oleva iPhone uudelleen.
  4. Kokeile käynnistää päivitys uudelleen.

Jos päivitys ei käynnisty, avaa iPhonen Watch-appi. Napauta Yleiset > Käyttö > Ohjelmistopäivitys ja poista päivitystiedosto. Yritä tiedoston poistamisen jälkeen ladata ja asentaa watchOS uudelleen.

Lue, mitä tehdä, jos näet Päivitystä ei voida asentaa -ilmoituksen Apple Watchin päivityksen yhteydessä.

Jos olet asentanut iOS:n tai watchOS:n betaversion tai kehittäjille tarkoitetun seed-version

1. Poista betaprofiili laitteestasi, ennen kuin päivität ohjelmiston. Voit tarkastella watchOS-betaprofiilia ja poistaa sen seuraavasti:
    • Avaa iPhonen Apple Watch -appi, napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja valitse Yleiset > Profiilit. Napauta poistettavaa betaprofiilia ja napauta sitten Poista profiili. Anna iPhonen pääsykoodi, jos sitä pyydetään.
    • Avaa iPhonen Asetukset-appi ja napauta Yleiset > Profiilit ja mobiililaitteen hallinta. Napauta poistettavaa betaprofiilia ja napauta sitten Poista profiili. Anna iPhonen pääsykoodi, jos sitä pyydetään.
  2. Kun olet poistanut profiilit, käynnistä molemmat laitteet uudelleen ja tarkista päivityksen saatavuus uudelleen.

Jos haluat jatkaa iOS:n julkisen betaversion käyttämistä, voit asentaa betaprofiilin uudelleen.