Apple Watchin päivittäminen

Voit hankkia watchOS:n uusimman version suoraan Apple Watchista tai päivittämällä siihen iPhonella.

Apple Watchin yhteensopivuuden tarkistaminen

Varmista ensin, että Apple Watch toimii uusimman ohjelmiston kanssa. watchOS 10 on yhteensopiva seuraavien Apple Watch ‑mallien kanssa:

• Apple Watch Series 4 ja uudemmat

• Apple Watch SE (1. sukupolvi) ja sitä uudemmat

• Apple Watch Ultra ja sitä uudemmat

Kaikki watchOS 10:n ominaisuudet eivät ole käytettävissä kaikissa laitteissa.

watchOS 10:een päivittäminen edellyttää iPhone XS:ää tai uudempaa, jossa on iOS 17.

Jos Apple Watch ei ole yhteensopiva watchOS:n uusimman version kanssa, Ohjelmistopäivityksessä näkyy uusin versio, jota kellossasi voidaan käyttää.

Lue, miten voit tunnistaa Apple Watchin tai iPhonen mallin.

Päivittämiseen valmistautuminen

Tarkista seuraavat asiat:

1. Varmista, että iPhone on päivitetty iOS:n uusimpaan versioon.

2. Varmista, että Apple Watchin akun varaus on vähintään 50 prosenttia.

3. Varmista, että iPhone on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon.

Pidä iPhone Apple Watchin lähellä koko päivityksen ajan. Päivityksen valmistuminen voi kestää muutamasta minuutista tuntiin, joten haluat ehkä tehdä päivityksen yöllä tai silloin kun sinulla on aikaa.

Apple Watchin päivittäminen iPhonella

Voit odottaa siihen asti, kun Apple Watch ilmoittaa sinulle, että uusi päivitys on saatavilla. Napauta ilmoituksessa vaihtoehtoa, jonka mukaan päivitys tapahtuu tänä yönä. Siirry sitten iPhoneesi ja vahvista, että haluat päivittää yön aikana. Jätä Apple Watchisi ja iPhonesi lataukseen yön ajaksi, jotta päivitys voidaan suorittaa.

Voit myös päivittää Apple Watchin manuaalisesti iPhonella:

1. Avaa iPhonessa Apple Watch -appi ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä.

2. Napauta Yleiset > Ohjelmistopäivitys.

ios-16-iphone-13-pro-watchos-9-settings-general-software-update-available
  3. Lataa päivitys. Jos laite pyytää iPhonen tai Apple Watchin pääsykoodia, syötä se.

4. Odota, että etenemispalkki tulee näkyviin Apple Watchissa. Päivityksen valmistuminen voi kestää useista minuuteista jopa tuntiin.

Anna Apple Watchin olla kiinni laturissaan päivityksen aikana. Älä käynnistä iPhonea tai Apple Watchia uudelleen äläkä sulje Apple Watch -appia. Kun päivitys on suoritettu, Apple Watch käynnistyy uudelleen.

Päivittäminen suoraan Apple Watchissa

Jos Apple Watchissa on watchOS 6 tai sitä uudempi, voit asentaa päivitykset ilman iPhonea:

1. Varmista, että kello on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon.

2. Avaa Watchin Asetukset-appi.

3. Napauta Yleiset > Ohjelmistopäivitys.

4. Jos ohjelmistopäivitys on saatavilla, napauta Asenna ja toimi näyttöön tulevien ohjeiden mukaan.

Jätä Apple Watch laturiin, kun päivitystä suoritetaan. Älä käynnistä Apple Watchia uudelleen. Kun päivitys on suoritettu, Apple Watch käynnistyy uudelleen.

Osa iPhone-päivityksistä saattaa edellyttää Apple Watchin päivittämistä

Apple-laitteet on tärkeää pitää ajan tasalla, jotta niissä on uusimmat virheenkorjaukset ja suojausparannukset.

Osa iPhonen iOS-päivityksistä edellyttää myös Apple Watchin watchOS:n päivittämistä. Jos siis näet iPhonessa hälytyksen, jossa lukee Päivitä Apple Watch ja Apple Watchin ohjelmisto ei ole ajan tasalla, sinun tulee päivittää watchOS:n uusimpaan versioon, jotta tietosi (myös aktiivisuustiedot) synkronoidaan edelleen iPhoneen.

Tarvitsetko lisäohjeita päivitykseen?

Kokeile seuraavia ohjeita:

1. Varmista, että Apple Watch on yhdistetty laturiin oikein.

2. Käynnistä Apple Watch uudelleen.

3. Käynnistä parina oleva iPhone uudelleen.

4. Yritä päivittää Apple Watch uudelleen.

Jos päivitys ei käynnisty:

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessasi.

2. Napauta Yleiset > Tallennustila.

3. Poista päivitystiedosto.

4. Yritä päivittää Apple Watch uudelleen.

Lue, mitä voit tehdä, jos näet Päivitystä ei voida asentaa ‑ilmoituksen Apple Watchin päivityksen aikana tai jos Apple Watch ilmoittaa, että tarvitset lisää vapaata tallennustilaa watchOS-päivityksen asentamiseksi.

Jos olet asentanut iOS:n tai watchOS:n betaversion tai kehittäjille tarkoitetun seed-version

Jos olet asentanut iPhoneen tai Apple Watchiin betaohjelmiston, sinun on poistettava betaprofiili, ennen kuin voit päivittää seuraavaan pääohjelmistoversioon:

• Avaa iPhonen Apple Watch -appi, napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja valitse Yleiset > Profiilit. Napauta poistettavaa betaprofiilia ja napauta sitten Poista profiili. Anna iPhonen pääsykoodi, jos sitä pyydetään.

• Avaa iPhonen Asetukset-appi ja napauta Yleiset > Profiilit ja mobiililaitteen hallinta. Napauta poistettavaa betaprofiilia ja napauta sitten Poista profiili. Anna iPhonen pääsykoodi, jos sitä pyydetään.

Kun olet poistanut profiilit, käynnistä molemmat laitteet uudelleen ja tarkista päivityksen saatavuus uudelleen.