Jos Apple TV ei voi muodostaa Wi-Fi-yhteyttä

Lue, miten toimia, jos et voi muodostaa yhteyttä Wi-Fi-verkkoon etkä toistaa elokuvia, musiikkia etkä muuta sisältöä Apple TV:ssäsi.

Noudata seuraavia ohjeita, jos Apple TV ei voi muodostaa Wi-Fi-yhteyttä. Yritä muodostaa Wi-Fi-yhteys uudelleen jokaisen toimenpiteen jälkeen.

Lue, mitä voit tehdä, jos Apple TV muodostaa Wi-Fi-yhteyden, mutta et voi katsella elokuvia tai TV-sarjoja suoratoistona Apple TV -apissa.

Yhteyden muodostaminen Wi-Fi-verkkoon

Jos Apple TV:ssä on Ethernet-portti, varmista, että Apple TV:tä ei ole liitetty verkkoon Ethernet-kaapelilla. Jos Ethernet-kaapeliyhteys on käytössä, Wi-Fi-yhteysvaihtoehto ei ole näkyvissä.

Valitse Asetukset > Verkko ja valitse sitten Wi-Fi-verkko, johon haluat liittyä. Anna Wi-Fi-verkon salasana pyydettäessä. Lue, mitä voi tehdä, jos et tiedä Wi-Fi-verkon salasanaa.

Jos haluat muodostaa yhteyden suljettuun verkkoon

Apple TV tukee suljettuja verkkoja eli lisäkirjautumista tai toista kirjautumista vaativia verkkoja. Jos haluat muodostaa yhteyden suljettuun verkkoon, päivitä Apple TV uusimpaan ohjelmistoversioon. Muodosta sitten Wi-Fi-yhteys edellä annettujen ohjeiden mukaisesti. Käyttöönoton aikana Apple TV kehottaa sinua jatkamaan iPhonella tai iPadilla. Valitse iPhonessa tai iPadissa Jatka ja suorita sitten käyttöönotto loppuun noudattamalla laitteen näyttöön tulevia ohjeita.

Jos verkkoyhteyden muodostamisessa on ongelma tai saat ilmoituksen salasanavirheestä

Valitse Apple TV -valikossa Asetukset > Verkko > Wi-Fi. Valitse nykyinen Wi-Fi-verkko ja klikkaa Unohda verkko. Paina Apple TV -kaukosäätimen Menu- tai Takaisin-painiketta. Valitse sitten uudelleen Verkko ja valitse Wi-Fi-verkko, johon haluat muodostaa yhteyden.

Jos haluat vaihtaa Ethernet-yhteydestä Wi-Fi-yhteyteen

Irrota Ethernet-kaapeli Apple TV:stä. Sinun on ehkä odotettava muutama minuutti, ennen kuin Apple TV ilmoittaa sinulle, että voit liittyä Wi-Fi-verkkoon.

Apple TV saattaa pystyä liittymään joihinkin oppilaitos- tai yritysverkkoihin, joissa on käytössä profiili. Pyydä lisätietoja verkosta vastaavalta järjestelmän ylläpitäjältä.

Tarkista, että kaikki laitteet ovat päällä, yhdistettyinä ja kantaman sisällä.

Varmista, että internet-reititin on liitetty modeemiin ja että molempien laitteiden virta on kytketty. Jos reititin ja modeemi ovat sama laite, varmista, että sen virta on kytketty.

Jos mahdollista, sijoita Apple TV ja Wi-Fi-reititin samaan huoneeseen, mutta älä sijoita Apple TV:tä suoraan reitittimen yläpuolelle tai alle 30 cm:n etäisyydelle siitä. Yritä välttää asettamasta langattoman signaalin reitille fyysisiä esteitä, varsinkaan metallisia pintoja. Jos Apple TV:ssä on Ethernet-portti, saat parhaan käyttökokemuksen liittämällä Apple TV:n suoraan modeemiin Ethernet-kaapelilla.

Käynnistä Apple TV, reititin ja modeemi uudelleen

Tarkista, tarvitsetko vielä apua, kun olet käynnistänyt laitteet uudelleen.

Valitse Apple TV:n valikosta Asetukset > Järjestelmä ja valitse sitten Käynnistä uudelleen.

Irrota sitten reititin ja kaapeli- tai DSL-modeemi verkkovirrasta. Liitä ne sitten takaisin.

Käytä Ethernet-kaapelia ja tarkista ohjelmistopäivitykset

Jos Apple TV:ssä on Ethernet-liitäntä, kokeile liittää Apple TV suoraan reitittimeen tai kaapeli- tai DSL-modeemiin Ethernet-kaapelilla. Apple TV muodostaa internet-yhteyden joko Wi-Fi- tai Ethernet-verkon kautta. Kun käytät Ethernet-kaapelia, Apple TV käyttää Ethernet-yhteyttä automaattisesti Wi-Fi-verkon sijaan.

Muodosta yhteys verkkoon ja tarkista ohjelmistopäivitykset. Valitse Asetukset > Järjestelmä > Ohjelmistopäivitykset. Jos saatavilla on päivitys, asenna se. Irrota sitten Ethernet-kaapeli ja yritä liittyä Wi-Fi-verkkoon uudelleen.