Ohjeita Wi‑Fi-salasanan käyttöön

Tässä artikkelissa kerrotaan, mistä tiedät, että Wi-Fi-verkko vaatii salasanan, ja mitä tehdä, jos et tiedä tai et muista salasanaa.

Miten selvittää, että verkko vaatii salasanan

Jos Wi-Fi-verkon nimen vieressä on lukko , verkko on suojattu salasanalla.

Jos et tiedä Wi-Fi-salasanaa

Jos kaapelioperaattorisi tai internet-palveluntarjoajasi on määrittänyt Wi‑Fi-reitittimesi asetukset:

• Tarkista, onko reitittimen sivussa tai pohjassa tarra. Siinä saattaa olla verkon oletusarvoinen nimi ja salasana.
    Verkon nimi (SSID): XXXXXXXXXX
    Verkon avain (salasana): XXXXXXXX
  • Jos olet saanut palveluntarjoajalta verkon käyttöönotto-ohjeet, niissä saattaa olla verkon oletusarvoinen nimi ja salasana.
  • Pyydä ohjeita Wi‑Fi-salasanan palauttamiseen tai nollaamiseen kaapelioperaattoriltasi tai internet-palveluntarjoajaltasi.

Jos omistat Wi‑Fi-reitittimesi:

• Jos joku muu on määrittänyt verkon, pyydä häneltä apua.
  • Jos et ole luonut omaa salasanaa, selvitä Wi‑Fi-reitittimen merkki ja tarkista, onko sen valmistajan sivustolla oletussalasanaa.
  • Jos haluat nollata salasanan, soita reitittimen valmistajalle tai etsi ohjeet valmistajan sivustosta tai reitittimen käyttöoppaasta.

Jos käytät julkista Wi‑Fi-verkkoa kirjastossa, hotellissa, yrityksessä tai muussa jaetussa tilassa:

Jos tiedät Wi-Fi-salasanan, mutta se ei toimi

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Valitse Asetukset > Wi-Fi.
  2. Napauta  sen verkon vieressä, johon haluat liittyä.
  3. Napauta Unohda tämä verkko ja vahvista sitten valinta napauttamalla Unohda.
    Jos näet Liity tähän verkkoon etkä Unohda tämä verkko, siirry seuraavaan osioon.
  4. Yritä liittyä verkkoon uudelleen.

Mac:

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Verkko.
  2. Valitse Wi-Fi sivupalkista.
  3. Klikkaa Lisävalinnat-painiketta.
  4. Valitse ensisijaisten verkkojen luettelosta Wi‑Fi-verkko, johon yrität liittyä, klikkaa Poista (–) -painiketta ja vahvista toiminto, kun sinua pyydetään tekemään niin.
    Jos et näe verkkoasi, siirry seuraavaan osioon.
  5. Klikkaa OK.
  6. Klikkaa Käytä.
  7. Yritä liittyä verkkoon uudelleen.

Jos verkko ei edelleenkään hyväksy salasanaasi