Ohjeita Wi‑Fi-salasanan käyttöön

Etkö tiedä tai muista Wi-Fi-verkon salasanaa? Näistä ratkaisuista voi olla apua.

Jos Wi-Fi-verkon nimen vieressä on lukko , verkko on suojattu salasanalla. Wi-Fi-salasanoissa huomioidaan kirjainkoko, joten varmista, että kirjoitat aina isot ja pienet kirjaimet oikein.

Wi-Fi-salasanan hankkiminen toisesta laitteesta

Muut Apple-laitteet, jotka ovat liittyneet kyseiseen Wi-Fi-verkkoon, voivat jakaa sen salasanan kanssasi. Niillä voit myös tarkistaa tai kopioida salasanan.

Mac

Salasanan jakaminen Macissa

Jos Macissa on macOS Ventura tai tätä uudempi, voit myös kopioida salasanan:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.
  2. Valitse sivupalkista Verkko ja klikkaa sitten oikealta Wi-Fi.
  3. Vieritä alaspäin ja avaa luettelo tunnetuista verkoista klikkaamalla Lisävalinnat.
  4. Klikkaa verkon nimen vieressä olevaa Lisää-painiketta  ja valitse sitten Kopioi salasana.
  5. Sijoita salasana jonnekin muualle, jotta näet sen. Jos molemmat laitteet ovat omiasi, voit ehkä sijoittaa salasanan suoraan toiseen laitteeseen universaalin leikepöydän avulla.

Wi-Fi-salasanan tarkistaminen muualta

Jos käytät julkista Wi-Fi-verkkoa kirjastossa, hotellissa, yrityksessä tai muussa yhteisessä tilassa, pyydä apua henkilökunnalta tai etsi kyltti tai vastaava, josta näet verkon nimen ja salasanan. Jotkin julkiset Wi‑Fi-verkot saattavat pyytää sinua kirjautumaan sisään verkkoon liittymisen jälkeen.

Jos vastaat Wi-Fi-reitittimen ylläpidosta ja voit kirjautua sen hallintasivulle tai -sovellukseen, voit tarkistaa tai muuttaa verkon salasanan sen avulla.

Tarkista, onko reitittimessä tarra, tai tarkista reitittimen käyttöopas tai sen käyttöön ottaneen internet-palveluntarjoajan työntekijän jättämä ohjelappu. Niistä saattaa löytyä verkon oletusnimi (tai SSID) ja salasana (tai verkon avain), joka saattaa olla yhä käytössä.

Kysy asiaa reitittimen käyttöön ottaneelta internet-palveluntarjoajan työntekijältä tai muulta henkilöltä. Voit kysyä sitä myös reitittimen valmistajalta. He voivat ehkä auttaa sinua palauttamaan tai nollaamaan salasanan.

Unohda Wi-Fi-verkko ja liity siihen sitten uudelleen

Jos laitteella on liitytty verkkoon äskettäin ja haluat nyt liittyä eri salasanalla, unohda Wi-Fi-verkko:

Ohjeet Wi-Fi-verkon unohtamiseen

Liity sitten verkkoon uudelleen. Kun liityt verkkoon uudelleen, sinua pyydetään antamaan sen nykyinen salasana.