Ohjeita Wi‑Fi-salasanan käyttöön

Tässä artikkelissa kerrotaan, mistä tietää, vaatiiko verkko salasanan. Lisäksi siinä kerrotaan, mitä tehdä, jos et tiedä tai muista Wi‑Fi-verkon salasanaa.

Mistä tietää, vaatiiko verkko salasanan?

Salasanalla suojatun Wi‑Fi-verkon nimen vieressä on lukkokuvake lukkokuvake.

Entä jos en tiedä Wi‑Fi-verkon salasanaa?

Jos kaapelioperaattorisi tai Internet-palveluntarjoajasi on määrittänyt Wi‑Fi-reitittimesi asetukset:

• Tarkista, onko reitittimen sivussa tai pohjassa tarra. Siinä saattaa olla reitittimen oletussalasana.
         Verkon nimi (SSID): XXXXX
         Verkon avain (salasana): XXXXXXXXXX
  • Jos olet saanut kaapelioperaattorilta tai internet-palveluntarjoajalta verkon käyttöönotto-ohjeet, tarkista, onko niissä verkon tiedot ja salasana.
  • Pyydä ohjeita Wi‑Fi-salasanan palauttamiseen tai nollaamiseen kaapelioperaattoriltasi tai internet-palveluntarjoajaltasi.

Jos omistat Wi‑Fi-reitittimesi:

• Jos joku muu on määrittänyt verkon, pyydä häneltä apua.
  • Jos et ole luonut omaa salasanaa, selvitä Wi‑Fi-reitittimen merkki ja tarkista, onko sen valmistajan sivustolla oletussalasanaa.
  • Pyydä ohjeita salasanan nollaamiseen puhelimitse reitittimen valmistajalta tai etsi niitä sen verkkosivustolta tai käyttöoppaasta.

Jos käytät julkista Wi‑Fi-verkkoa kirjastossa, hotellissa, yrityksessä tai muussa jaetussa tilassa:

Entä jos tiedän salasanan, mutta verkko ei hyväksy sitä?

iOS:

1. Napauta Asetukset > Wi‑Fi.
  2. Napauta tiedot-kuvake sen verkon vieressä, johon haluat liittyä.
  3. Napauta Unohda tämä verkko ja vahvista sitten valinta napauttamalla Unohda.
  4. Yritä liittyä verkkoon uudelleen.

macOS:

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Verkko ja valitse sitten vasemmalla olevasta sivupalkista Wi‑Fi.
  3. Klikkaa Lisävalinnat-painiketta.
  4. Valitse Wi‑Fi-verkko, johon yrität liittyä, ja klikkaa sitten Poista (–) -painiketta. Kun sinua pyydetään vahvistamaan valintasi, klikkaa Poista.
  5. Klikkaa OK.
  6. Klikkaa Käytä.
  7. Yritä liittyä verkkoon uudelleen.

Jos verkko ei edelleenkään hyväksy salasanaasi: