Zoomaus-asetukset

Käyttöapu-järjestelmäasetusten Zoomaus-osiossa voit suurentaa koko näytön tai ainoastaan alueen, jolla osoitin parhaillaan on.

Jos haluat avata tämän osion, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Käyttöapu ja klikkaa Zoomaus.

Avaa Zoomaus-osio

Käytä zoomaukseen näppäinoikoteitä

Käytä luettelossa olevia oikoteitä lähentämiseen ja loitontamiseen. Voit esimerkiksi lähentää painamalla optio-komento-yhtäsuuruusmerkki.

Käytä zoomaukseen vierityselettä ja muuntonäppäimiä

Pidä valittua muuntonäppäintä painettuna, kun vierität ohjauslevyllä tai hiiren vierityspyörällä.

Jos esimerkiksi käytät ohjauslevyn oletusasetuksia, pidä ctrl-näppäintä painettuna ja vedä kahdella sormella ylöspäin (lähennä) tai alaspäin (loitonna).

Pehmennä kuvia

Muuta zoomatut kuvat näkymään pehmeämpinä.

Zoomaus seuraa näppäimistön kohdistusta

Suurenna näppäimistön kohdistuksella valittu alue.

Touch Barin zoomauksen salliminen

Jos Macissa on Touch Bar, voit näyttää suuremman version siitä näytöllä. Jos haluat lisätietoja, katso: Lähentäminen Touch Barilla.

Puhu hiiren alla oleva kohteet

Aseta Mac tunnistamaan osoittimen alla olevat kohteet joko vain zoomatessa tai koko ajan.

Voit määrittää, odottaako Mac lyhyemmän vai pidemmän ajan ennen puhumista.

Zoomaustyyli

Zoomaa koko näytön alueelta (Koko näyttö) tai ainoastaan alueelta, jolla osoitin on (Kuva kuvassa).

Valinnat

Määritä valinnat koko näytön tai Kuva kuvassa -zoomaukselle.

Voit ottaa zoomauksen nopeasti käyttöön tai pois käytöstä Käyttöapuvalinnat-oikotiepaneelissa painamalla optio-komento-F5 (tai jos Macissa on Touch Bar, painamalla nopeasti kolme kertaa Touch ID:tä).

Voit ottaa joidenkin zoomausvalintojen näppäinoikotiet käyttöön Näppäimistö-asetusten Oikotiet-osion Käyttöapu-osiossa. Jos haluat avata osion, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Näppäimistö ja klikkaa Oikotiet.

Avaa Oikotiet-osio