Lasten tietokoneen käytön seuraaminen

Jos määrität käyttäjälle käyttörajoituksia, voit seurata käyttäjän ohjelmien ja internetin käyttöä katselemalla lokeja.

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Käyttörajoitukset.

Avaa Käyttörajoitukset-asetukset

2. Avaa lukitus klikkaamalla lukkokuvaketta  ja syötä ylläpitäjän nimi ja salasana (tai jos Macissa on Touch Bar, käytä Touch ID:tä).

3. Valitse käyttäjäluettelossa käyttäjä.

4. Klikkaa Lokit.

5. Klikkaa Näytä toiminta ajalta -ponnahdusvalikkoa ja valitse aikajakso, jolta haluat katsella lokeja.

6. Toimi jollain seuraavista tavoista:

• Klikkaamalla Ohjelmat voit katsoa luettelon (eniten käytetystä vähiten käytettyyn järjestettynä) ja interaktiivisen ympyräkaavion, jossa näkyy jokaisessa käytetty aika.

• Klikkaamalla Verkko voit katsoa luettelon verkkosivustoista (eniten käytetystä vähiten käytettyyn järjestettynä) ja interaktiivisen ympyräkaavion, jossa näkyy jokaisella verkkosivustolla käytetty aika.

7. Toimi jollain seuraavista tavoista:

• Ohjelmat-näkymässä voit katsella aikoja, päivämääriä ja kestoja klikkaamalla lisätietokolmiota.

• Verkko-näkymässä voit katsella verkkosivuluetteloa klikkaamalla verkkosivuston nimen vieressä olevaa lisätietokolmiota. Klikkaamalla verkkosivun nimen vieressä olevaa lisätietokolmiota voit katsella verkkosivulla käynnin aikoja ja päivämääriä.

• Jos haluat estää lasta käyttämästä ohjelmaa tai menemästä verkkosivustolle, valitse kohde ja klikkaa Rajoita. Jos haluat lopettaa ohjelman tai verkkosivuston estämisen, klikkaa Salli.

• Voit avata valitun ohjelman tai verkkosivuston klikkaamalla Avaa.

Jos haluat tyhjentää Ohjelmat- tai Verkko-näkymän historian, klikkaa Tyhjennä loki.