Finderin yksinkertaistaminen

Voit helpottaa Macin käyttöä laittamalla Yksinkertaisen Finderin päälle Käyttörajoitukset-asetuksissa. Täyden Finderin monien vaihtoehtojen sijasta Yksinkertainen Finder näyttää vain kolme kansiota: Omat ohjelmat, Dokumentit ja Jaetut. Voit päättää, mitä ohjelmia ja dokumentteja käyttäjä näkee näissä kansioissa.

Ennen kuin voit ottaa käyttöön yksinkertaisen Finderin käyttäjälle, laita käyttörajoitukset päälle. Jos haluat lisätietoja, katso: Käyttörajoitusten asettaminen.

Yksinkertaisen Finderin käyttöönottaminen

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Käyttörajoitukset.

Avaa Käyttörajoitukset-asetukset

2. Avaa lukitus klikkaamalla lukkokuvaketta  ja anna ylläpitäjän nimi ja salasana (tai jos Macissa on Touch Bar, käytä Touch ID:tä).

3. Valitse käyttäjäluettelossa käyttäjä ja klikkaa Muu.

4. Valitse Käytä yksinkertaista Finderia.

Saatat joutua käynnistämään Macin uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Käyttäjän yksinkertaisen Finderin asetusten muuttaminen

• Valitse yksinkertaisessa Finderissa Finder > Käynnistä täydellinen Finder ja syötä ylläpitäjän nimi ja salasana. Tee haluamasi muutokset Käyttörajoitukset-asetuksiin täydellisessä Finderissa.

Kun olet valmis, valitse Finder > Palaa yksinkertaiseen Finderiin.