Levytilan lisääminen

On monta tapaa lisätä vapaata levytilaa. Voit säästää tilaa poistamalla suuria ja tarpeettomia tiedostoja, siirtämällä tiedostoja pois Macilta tai pakkaamalla tiedostoja ja kansioita. Jos haluat lisätietoja tiedostojen pakkaamisesta, katso Tiedostojen tai kansioiden pakkaaminen ja purkaminen.

Voit selvittää, paljonko levytilaa sinulla on, valitsemalla Omenavalikko > Tietoja tästä Macista ja klikkaamalla Tallennus.

Jos haluat lisätietoja tallennustilan vapauttamisesta, katso Macin tallennustilan optimoiminen.

Tiedostojen, kansioiden ja ohjelmien poistaminen

Voit myös etsiä muista käyttämistäsi ohjelmista keinoja poistaa tai pakata kohteita.

Ladattujen kohteiden poistaminen

Internetistä ladatut kohteet ovat Lataukset-kansiossa. Jos sinulla on paljon tarpeettomia ladattuja kohteita, poista ne. Kannattaa poistaa kohteet, joita et tarvitse, jotta vapautat levytilaa.

1. Klikkaa Finder-sivupalkissa Lataukset tai pidä Dockin Lataukset-pinoa painettuna ja valitse Avaa Finderissa.

2. Vedä tarpeettomat kohteet roskakoriin ja valitse Finder > Tyhjennä roskakori.

Suurien tiedostojen etsiminen

Voit etsiä suurimmat tiedostot ja pakata ne tai siirtää ne toiselle levylle.

1. Valitse Finderissa Siirry > Koti tai paina vaihto-komento-H.

2. Valitse Arkisto > Etsi tai paina komento-F.

3. Klikkaa Laji-ponnahdusvalikkoa ja valitse Muu.

4. Valitse Valitse hakuattribuutti -kohdan alta Tiedoston koko -valintaneliö. Varmista, että muita valintaneliöitä ei ole valittuna, ja klikkaa OK.

5. Klikkaa on yhtä kuin -ponnahdusvalikkoa ja valitse ”on suurempi kuin”. Klikkaa Kt-ponnahdusvalikkoa ja valitse Mt.

6. Syötä tiedoston vähimmäiskoko. 100 Mt on hyvä lähtökohta. Voit muuttaa arvoa nähdäksesi enemmän tai vähemmän tuloksia.

Etsiminen alkaa heti, kun kirjoitat tiedostokoon. Kaikkien hakutulosten tuleminen näkyviin saattaa kestää hetken.

Kysy Siriltä: Voit sanoa esimerkiksi: ”Näytä tiedostot, jotka ovat yli yhden gigatavun.”Lisätietoja Siristä.

Tiedostojen siirtäminen toiselle levylle

Kun tiedostot on kopioitu, voit poistaa kopiot Macilta.