TV:n käyttäminen näyttönä

Useita televisioita voidaan käyttää myös tietokoneen näyttönä. Jos haluat liittää Macin televisioon, tarvitset videokaapelin, joka liittää tietokoneen näyttöportin TV:n videosisääntuloliittimeen. Jos et löydä kaapelia, joka liittää Macin portit ja TV:n, saatat tarvita myös sovittimen kaapelille.

Jos sinulla on HDTV ja Mac, jossa on Thunderbolt- , mini-DisplayPort- , tai HDMI-portti, voit ehkä toistaa myös tietokoneen äänen TV:stä.

Macin liittäminen TV:hen

1. Yhdistä videokaapelin (ja tarvittaessa sovittimen) toinen pää tietokoneen Thunderbolt- , HDMI- tai DVI-porttiin ja kaapelin toinen pää TV:n videosisäänmenoon.

2. Jos haluat HDTV:n toistavan kuvan lisäksi Macin äänen, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Äänet, ja klikkaa Lähtö.

Avaa Ääni ulos -osio

Valitse laitteiden luettelosta HDTV. Jos haluat toistaa ääntä toisessa laitteessa (kuten tietokoneesi kaiuttimista tai AV-vahvistimesta, joka on osa järjestelmääsi), valitse se sen sijaan.

Huomaa: Jos Macissasi on mini-DisplayPort , varmista, että käyttämäsi kaapeli (ja tarvittaessa sovitin) tukee sekä ääntä että videota.

Tarkista, voitko toistaa Macin ääntä TV:stä

• Jos Macissa on Thunderbolt- tai HDMI-portti: Se voi lähettää ääntä HDTV:hen.

• Jos Macissa on mini-DisplayPort: Se voi ehkä lähettää ääntä HDTV:hen. Voit selvittää asian valitsemalla Omenavalikko > Tietoja tästä Macista. Klikkaa näkyviin tulevassa ikkunassa Yleiskatsaus ja klikkaa sitten Järjestelmäraportti-painiketta.

Avaa Järjestelmän tiedot

Valitse näkyviin tulevassa ikkunassa Laitteisto-kohdan alta Ääni vasemmalla olevassa sivupalkissa.

Näkyviin tulee luettelo tietokoneen äänilaitteista. Jos luettelossa on HDMI-lähtö tai HDMI/DisplayPort-lähtö, tietokoneen mini-DisplayPort voi lähettää ääntä.