Macin Thunderbolt 4-, Thunderbolt 3- tai USB-C-portin sovittimet

Tässä artikkelissa kerrotaan Macin Thunderbolt 4-, Thunderbolt 3- tai USB-C-porttien erilaisista sovittimista.

Tämän artikkelin sovittimet ja kaapelit toimivat Thunderbolt 4 -porteilla, Thunderbolt 3 -porteilla tai USB-C-portilla varustetuissa Mac-tietokoneissa. Jos Macissa on vain yksi portti, se ei tue Thunderbolt-liitäntöjä.

Jos liität näytön USB-C- tai Thunderbolt-sovittimen avulla, sovittimen on oltava DisplayPort Alt Mode-, Thunderbolt 3- tai Thunderbolt 4 ‑yhteensopiva.

Etsi Macillesi sopiva kaapeli tai sovitin tarkistamalla kaapelin liitin, joka on tarkoitettu liitettäväksi tietokoneeseen.

Thunderbolt 3 Thunderbolt-kuvake tai Thunderbolt 4  Thunderbolt-kuvake

Jos liität näytön tai jonkin toisen laitteen Thunderbolt 3- tai Thunderbolt 4 ‑kaapelilla, kuten Applen Thunderbolt 4 ‑kaapelilla, et tarvitse sovitinta.

Apple Studio Display, Apple Pro Display XDR ja LG UltraFine 5K Display ovat yhteensopivia Thunderbolt 3:n kanssa.

USB-C  USB-kuvake

Jos liität laitteen USB-C-kaapelilla, kuten Applen Thunderbolt 3 (USB‑C) ‑kaapelilla, et tarvitse sovitinta.

LG UltraFine 4K -näyttö on yhteensopiva USB-C:n kanssa.

USB-A  USB-kuvake

Jos liität laitteen Maciin USB-A-kaapelilla, käytä USB-C–USB-A-sovitinta, kuten Applen USB-C–USB-sovitinta, Applen USB-C–Digital AV Multiport -sovitinta tai Applen USB-C–VGA Multiport -sovitinta.

Jos haluat ladata iPhonen, iPadin tai iPod touchin Thunderbolt 3- tai USB-C-portin kautta ilman näitä sovittimia, voit niiden sijasta käyttää Applen USB-C–Lightning-kaapelia.

Ethernet  Ethernet-kuvake

Jos käytät Ethernet-kaapelia laitteen kanssa, käytä USB-C–Ethernet-sovitinta, kuten Belkinin USB-C–Gigabit Ethernet -sovitinta. Jos Macissa on Ethernet-portti, voit liittää Ethernet-kaapelin ilman sovitinta.

Thunderbolt Thunderbolt-kuvake tai Thunderbolt 2  Thunderbolt-kuvake

Jos liität Apple Thunderbolt Display ‑näytön tai jonkin toisen laitteen Thunderbolt- tai Thunderbolt 2 ‑kaapelilla, käytä Applen Thunderbolt 3 – Thunderbolt 2 ‑sovitinta

Thunderbolt ja Thunderbolt 2 eivät ole sama asia kuin Mini DisplayPort Mini DisplayPort -kuvake. Ne ovat saman muotoisia, mutta kaapelissa ja portissa on niitä varten eri symbolit.

Mini DisplayPort Mini DisplayPort -kuvake

Jos käytät Mini DisplayPort -kaapelia näytön kanssa, käytä USB-C–Mini DisplayPort-kaapelia, kuten Mini DisplayPort -liittimellä varustettua mophie USB-C ‑kaapelia. Tarkista sovittimen valmistajalta, että sovitin on yhteensopiva Macin ja näytön mallin kanssa.

Mini DisplayPort ei ole sama asia kuin Thunderbolt tai Thunderbolt 2 Thunderbolt-kuvake. Ne ovat saman muotoisia, mutta kaapelissa ja portissa on niitä varten eri symbolit.

HDMI

Jos käytät HDMI-kaapelia näytön kanssa, käytä Applen USB-C–Digital AV Multiport -sovitinta tai muuta USB-C–HDMI-sovitinta tai -kaapelia. Jos Macissa on HDMI-portti, voit liittää näytön Maciin ilman sovitinta.

DisplayPort

Jos käytät DisplayPort-kaapelia näytön kanssa, käytä USB-C–DisplayPort-sovitinta tai -kaapelia.

VGA

Jos käytät VGA-kaapelia näytön kanssa, käytä USB-C–VGA-sovitinta, kuten Applen USB-C–VGA Multiport -sovitinta tai Belkin USB-C–VGA -sovitinta.

DVI

Jos käytät DVI-kaapelia näytön kanssa, käytä USB-C–DVI-sovitinta tai -kaapelia. Tarkista sovittimen valmistajalta, että sovitin on yhteensopiva Macin ja näytön mallin kanssa.

Lisätietoja

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.