Macin tai iPad Pron Thunderbolt 3 (USB-C)- tai USB-C-portin sovittimet

Jos ulkoisen laitteen kaapeli ei ole yhteensopiva Macin tai iPad Pron Thunderbolt 3 (USB-C)- tai USB-C-portin kanssa, saatat tarvita sovittimen.

Tämän artikkelin ratkaisut toimivat seuraavien Mac-mallien kanssa, joissa on Thunderbolt 3 (USB-C) Thunderbolt-kuvake -portteja:

• iMac Pro
  • iMac-mallit vuodelta 2017
  • Mac mini (2018)
  • MacBook Pro -mallit vuodelta 2016 tai myöhemmin
  • MacBook Air (Retina, 13-tuumainen, 2018)

MacBook Pron sivunäkymä, josta näkyvät portit
MacBook Prossa (kuvassa), MacBook Airissa, iMac Prossa, iMacissa ja Mac minissä on useita Thunderbolt 3 (USB-C) -portteja.

Jos Macissasi vain yksi tällainen portti, kyseessä on USB-C-portillinen MacBook USB-kuvake. Kyseinen portti tukee Thunderboltia lukuun ottamatta kaikkia tässä artikkelissa esitettyjä ratkaisuja.

MacBookin sivunäkymä, josta näkyvät portit

MacBookissa on vain yksi portti, joka tukee USB-C:tä, mutta ei Thunderboltia.

11-tuumaisessa iPad Prossa ja 12,9-tuumaisessa, 3. sukupolven iPad Prossa on yksi USB-C-portti USB-kuvake. Lue lisää USB-C-portin käyttämisestä iPad Prossa.

iPad Pron pohjan näkymä, jossa näkyy USB-C-portti

Kaapelissa käytetyn liittimen tunnistaminen

Selvitä laitteesi kanssa käytetyn kaapelin päässä oleva liitin näiden kuvien avulla, jotta voit etsiä Macillesi tai iPad Prollesi juuri oikean ratkaisun. Tarkista Maciin tai iPad Prohon liitettävä pää, ei laitteeseen liitettävä pää.

Thunderbolt 3 (USB-C)  Thunderbolt-kuvake

USB-C-liittimen kuva

Jos liität näytön tai muun laitteen Maciin Applen Thunderbolt 3 (USB-C) -kaapelilla tai muulla Thunderbolt 3 (USB-C) -kaapelilla, et tarvitse sovitinta.

LG UltraFine 5K -näyttö on yhteensopiva Thunderbolt 3:n (USB-C) kanssa.

USB-C  USB-kuvake

USB-C-liittimen kuva

Jos liität näytön tai muun laitteen Maciin tai iPad Pro’hon Belkinin USB-C–USB-C-kaapelilla tai muulla USB-C-kaapelilla, et tarvitse sovitinta.

LG UltraFine 4K -näyttö on yhteensopiva USB-C:n kanssa.

Thunderbolt  Thunderbolt-kuvake tai Thunderbolt 2  Thunderbolt-kuvake

Thunderbolt-liittimen kuva

Jos käytät Thunderbolt- tai Thunderbolt 2 -kaapelia Thunderbolt-näytön tai toisen laitteen kanssa, käytä Applen Thunderbolt 3 (USB-C)–Thunderbolt 2 -sovitinta

Tämä on oikea ratkaisu Apple Thunderbolt Display -näytön käyttöön.

Thunderbolt ja Thunderbolt 2 eivät ole sama asia kuin Mini DisplayPort Mini DisplayPortin kuvake, vaikka portit ovat samanmuotoisia. Jos käytät Thunderbolt- tai Thunderbolt 2 -kaapelia Mini DisplayPort -näytön kanssa, tämä ratkaisu ei toimi.

Mini DisplayPort  Mini DisplayPortin kuvake

Mini DisplayPort -liittimen kuva

Jos käytät Mini DisplayPort -kaapelia Mini DisplayPort -näytön kanssa, käytä muun valmistajan USB-C–Mini DisplayPort -sovitinta. Tarkista sovittimen valmistajalta, että sovitin on yhteensopiva Macin ja näytön mallin kanssa.

Tämä on oikea ratkaisu Apple LED Cinema Display -näytön käyttöön.

Mini DisplayPort ei ole sama asia kuin Thunderbolt tai Thunderbolt 2 Thunderbolt-kuvake. Ne ovat saman muotoisia, mutta kaapelissa ja portissa on niitä varten eri symbolit.

DisplayPort

DisplayPort-liittimen kuva

Jos käytät DisplayPort-kaapelia näytön kanssa, käytä muun valmistajan USB-C–DisplayPort-sovitinta, kuten Moshin USB-C–DisplayPort-kaapelia.

HDMI

HDMI-liittimen kuva

Jos käytät HDMI-kaapelia näytön kanssa, käytä Applen USB-C–Digital AV Multiport -sovitinta tai muun valmistajan USB-C–HDMI-sovitinta tai -kaapelia.

VGA

VGA-liittimen kuva

Jos käytät VGA-kaapelia näytön kanssa, käytä Applen USB-C–VGA Multiport -sovitinta. Voit käyttää myös muun valmistajan USB-C–VGA-sovitinta, kuten Belkinin USB-C–VGA-sovitinta.

Ethernet  Ethernet-kuvake

Ethernet-liittimen kuva

Jos käytät Ethernet-kaapelia laitteen kanssa, käytä muun valmistajan USB-C–Ethernet-sovitinta, kuten Belkinin USB-C–Gigabit Ethernet -sovitinta.

USB-A  USB-kuvake

USB-A-liittimen kuva

Jos käytät USB-A-kaapelia laitteen kanssa, käytä Applen USB-C–USB-sovitinta. Applen USB-C–Digital AV Multiport -sovittimiin ja Applen USB-C–VGA Multiport -sovittimiin sisältyy myös USB-A-portti.

Jos haluat ladata iPhonen, iPadin tai iPodin Thunderbolt 3 (USB-C)- tai USB-C-portin kautta ilman näitä sovittimia, voit niiden sijasta käyttää Applen USB-C–Lightning-kaapelia.

DVI

DVI-liittimen kuva

Jos käytät DVI-kaapelia näytön kanssa, käytä muun valmistajan USB-C–DVI-sovitinta tai -kaapelia. Tarkista sovittimen valmistajalta, että sovitin on yhteensopiva Macin ja näytön mallin kanssa.

Tämä on oikea ratkaisu Apple Cinema Display -näytön käyttöön.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.