Macin Thunderbolt 3 (USB-C)- tai USB-C-portin sovittimet

Jos ulkoisen näytön, kovalevyn, kameran tai muun laitteen kaapelia ei voi liittää iMac Pron, iMacin, MacBook Pron tai MacBookin Thunderbolt 3 (USB-C)- tai USB-C-porttiin, saatat tarvita sovittimen.

Tämän artikkelin ratkaisut toimivat seuraavien Mac-mallien kanssa, joissa on Thunderbolt 3 (USB-C)  -portteja:

MacBook Prossa (kuvassa), iMac Prossa ja iMacissa on useita Thunderbolt 3 (USB-C) -portteja.

Jos Macissasi on vain yksi portti, joka näyttää tältä, se on MacBook, jossa on USB-C-portti . Kyseinen portti tukee Thunderboltia lukuun ottamatta kaikkia tässä artikkelissa esitettyjä ratkaisuja.

MacBookissa on vain yksi portti, joka tukee USB-C:tä, mutta ei Thunderboltia.

Kaapelissa käytetyn liittimen tunnistaminen

Selvitä laitteesi kanssa käytetyn kaapelin päässä oleva liitin näiden kuvien avulla, jotta voit etsiä Macillesi juuri oikean ratkaisun. Tarkista Maciin liitettävä pää, ei laitteeseen liitettävä pää.

Thunderbolt 3 (USB-C)

Jos liität näytön tai muun laitteen Maciin Applen Thunderbolt 3 (USB-C) -kaapelilla tai muulla Thunderbolt 3 (USB-C) -kaapelilla, et tarvitse sovitinta.

LG UltraFine 5K -näyttö on yhteensopiva Thunderbolt 3:n (USB-C) kanssa.

USB-C

Jos liität näytön tai muun laitteen Maciin Belkinin USB-C–USB-C-kaapelilla tai muulla USB-C-kaapelilla, et tarvitse sovitinta.

LG UltraFine 4K -näyttö on yhteensopiva USB-C:n kanssa.

Thunderbolt  tai Thunderbolt 2

Jos käytät Thunderbolt- tai Thunderbolt 2 -kaapelia Thunderbolt-näytön tai toisen laitteen kanssa, käytä Applen Thunderbolt 3 (USB-C)–Thunderbolt 2 -sovitinta

Tämä on oikea ratkaisu Apple Thunderbolt Display -näytön käyttöön.

Thunderbolt ja Thunderbolt 2 eivät ole sama asia kuin Mini DisplayPort , vaikka portit ovat samanmuotoisia. Jos käytät Thunderbolt- tai Thunderbolt 2 -kaapelia Mini DisplayPort -näytön kanssa, tämä ratkaisu ei toimi.

Mini DisplayPort

Jos käytät Mini DisplayPort -kaapelia Mini DisplayPort -näytön kanssa, käytä muun valmistajan USB-C–Mini DisplayPort -sovitinta. Tarkista sovittimen valmistajalta, että sovitin on yhteensopiva Macin ja näytön mallin kanssa.

Tämä on oikea ratkaisu Apple LED Cinema Display -näytön käyttöön.

Mini DisplayPort ei ole sama asia kuin Thunderbolt tai Thunderbolt 2 . Ne ovat saman muotoisia, mutta kaapelissa ja portissa on niitä varten eri symbolit.

DisplayPort

Jos käytät DisplayPort-kaapelia näytön kanssa, käytä muun valmistajan USB-C–DisplayPort-sovitinta, kuten Moshin USB-C–DisplayPort-kaapelia.

HDMI

Jos käytät HDMI-kaapelia näytön kanssa, käytä Applen USB-C–Digital AV Multiport -sovitinta tai muun valmistajan USB-C–HDMI-sovitinta tai -kaapelia.

VGA

Jos käytät VGA-kaapelia näytön kanssa, käytä Applen USB-C–VGA Multiport -sovitinta. Voit käyttää myös muun valmistajan USB-C–VGA-sovitinta, kuten Belkinin USB-C–VGA-sovitinta.

Ethernet

Jos käytät Ethernet-kaapelia laitteen kanssa, käytä muun valmistajan USB-C–Ethernet-sovitinta, kuten Belkinin USB-C–Gigabit Ethernet -sovitinta.

DVI

Jos käytät DVI-kaapelia näytön kanssa, käytä muun valmistajan USB-C–DVI-sovitinta tai -kaapelia. Tarkista sovittimen valmistajalta, että sovitin on yhteensopiva Macin ja näytön mallin kanssa.

Tämä on oikea ratkaisu Apple Cinema Display -näytön käyttöön.

USB-A

Jos käytät USB-A-kaapelia laitteen kanssa, käytä Applen USB-C–USB-sovitinta.

Jos haluat ladata iPhonen, iPadin tai iPodin Thunderbolt 3 (USB-C)- tai USB-C-portin kautta ilman tätä sovitinta, voit käyttää Applen USB-C–Lightning-kaapelia.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.